KARPALOVISPIPUURO + ARVONTA!

Vispipuuro saa Nirson taantumaan takaisin vahvatahtoiseksi lapseksi. Jos joku asia on pyhä niin se on vispipuuro. Vispipuuro tehdään niinkuin mummu on sen aina tehnyt. Oli mummukin kerran erehtynyt laittamaan vispipuuroon vadelmia. Jäi viimeiseksi kokeiluksi. Känkkäränkänkin uhalla sörkin vispipuuroa ja valmistin sen pakkasen perukoilta löytyneistä karpaloista.

Karpalovispipuuro

8 dl vettä
4 dl karpaloita (tai puolukoita)
1 1/4 dl täysjyvä mannasuurimoita
(1 dl sokeria)
ripaus suolaa

Keitä vettä ja karpaloita kattilassa noin 5 minuuttia. Halutessasi siivilöi karpalon kuoret ja laita liemi takaisin kattilaan. Mielestäni turhaa hävikkiä, joten jätin kuoret. Vispaa suurimot liemen sekaan ja anna kiehua vielä 5-10 minuuttia. Mausta halutessasi sokerilla ja suolalla. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella kuohkeaksi vispipuuroksi. Tarjoile maidon kera.

Ruokakirja-ruokakirja arvonta!

Vispipuuron vispaamiseen minut inspiroi juuri ilmestynyt suomalaiset ruokaklassikot koostava Ruokakirja. Kirjan kadehdittavan harmooniset ruokakuvat ovat valokuvaaja ja bloggaaja Riikka Kantinkosken käsialaa. Vaikka Riikan blogi Weekday Carnival aiheuttaa oman elämän sisustussuunnittelijassa masennusta, olen jo vuosia fanittanut Riikan estetiikan tajua ja kädenjälkeä. Riikan aisaparina kirjan kokoamisessa on ollut ruokatoimittaja Kaisa Nieminen. Ruokakirjan reseptit ovat yksinkertaisia ja hyvinkin perinteisiä. Suurin osa ruoista on nostettu meidänkin perheen ruokapöytään useasti. Kirjan kansien välistä löytyi se Nirsonkin vaahtoama puolukkavispipuuro. Jäin ehkä kaipaamaan enemmän suomalaisia kalareseptejä; esimerkiksi graavilohi puuttui kirjasta kokonaan. Yksinkertaisuudessaan Ruokakirja toimii täydellisenä lahjana tuoreelle ylioppilaalle tai inspiraation lähteenä arkiruoanlaiton kanssa painivalle kotikokille.

Pyysin kustantajalta kirjaa kaksin kappalein, sillä uskoin että saattaisit myös pitää kirjasta. Kerro siis oma lapsuutesi ruokamuisto! Kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken arvotaan Ruokakirja. Osallistumisaikaa on su 6.3 asti. Onnea matkaan 🙂

Kiitos kaikille jotka jakoivat lapsuuden hauskojakin ruokamuistoja! Kommentteja tuli todella paljon ja aihe selkeästi herätti lämpimiä tunteita. Seuraavien viikkojen ruokalistakin on tiedossa, kunhan napsii ideat kommenttiketjusta 🙂 Ruokakirja-lähtee Ninnulle, joka muisteli äitinsä tekemää raparperikiisseliä ja tuoreita sämpylöitä. Toivottavasti Ruokakirjan äärellä saat paljon hyviä uusia ruokamuistoja! 🙂


Näytekappaleet saatu kirjan kustantajalta.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

Arkistojen kätköistä

98 kommenttia

  1. Kalansilmäpuuro aka. Helmipuuro vie mut aina kultaiselle 80-luvulle 🙂
    -Mika-

    Vastaa
  2. Jessica 04.03.2016

    Vispipuuro on kyllä yks lemppareita, tuo heti mieleen lapsuuden 🙂

    Vastaa
  3. Tiina Honkanen 04.03.2016

    Nakkikastike, sen tuoksu vie isovanhempien luo lämpöiseen kesäpäivään kun tuvan ovi on auki jotta puuhellan lämpö kaikkoaisi pihalle, kärpäset surisevat, traktorin hyrinä kuuluu pihatieltä ja lehmät ammuvat viereisellä laitumella. Juuri viime viikolla testasin ja vielä 25 vuoden jälkeenkin muistikuva on hyvin vahva.

    Vastaa
  4. Reija Rinne 04.03.2016

    Iki-ihana mammani helli mua makaroni- tai perunavellillä. Nirso en ollut, mutta aamulla ei jaksanut syödä, siksi mamma keitti vellit parin tunnin jälkeen. Ja ne eväät, kun mamma haki mut bussista, mahtavat makkaraleivät! Ne syötiin heti :)Elettiin 60-luvun loppua. Rosmariini16@hotmail.com

    Vastaa
  5. Sini 04.03.2016

    Lapsuuden ruuista tulee mieleen ensinnä hirvipata. Hirvenlihaa syötiin muutenkin kyllästymiseen asti, sitä kun riitti nimittäin meidän perheessä, isän harrastaessa metsästyssä. Nykyään tuntuu käsittämättömältä, että olen nyrpistellyt nenääni isäni tekemälle ihanalle hirvipadalle, nyt söisin sitä oikein mielelläni!

    Vastaa
  6. Anonyymi 04.03.2016

    Siis taas niin nappiin! Olen syöttänyt vieraille karpaloita kinuskikastikkeella, nyt saan herkkua arkeen. Miten sitä onkaan niin rajoittunut että puolukoita ei ole tajunnut vaihtaa karpaloihin.

    Ps. kerran yhdellä ruokakurssilla tehtiin oikein herkkupuuroa vadelmista. Tosin ihan peruspuuroa se ei ollut, mukaan taidettiin vatkata jotakin extraa, en muista enää ohjetta tarkasti kun en itse ollut kokkina. Mutta oli ihan superhyvää, terkkuja vaan.

    Kirsi sunny3@luukku.com

    Vastaa
  7. Jenni 04.03.2016

    Pelottava tuo nimi kalansilmäpuuro 😀 Muistan omasta lapsuudesta hyvin mannapuuron ja tattariakin äiti taisi käyttää.

    Vastaa
  8. Jenni 04.03.2016

    Teillä on Nirson kanssa sitten jotain yhteistä. Edelleen jos mennään landelle niin mummun pitää keittää vispipuuroa 🙂

    Vastaa
  9. Santtu 04.03.2016

    Onnea upeasta kirjasta! Mommani teki joka päivä minulle ja veljelleni koulun jälkeen ruisvelliä, joka on jäänyt minulla makunystyröihin muistiin. Velli tehtiin ilmeisesti ruisjauhoista pitkään hauduttaen.

    Vastaa
  10. Jenni 04.03.2016

    Jännä miten etenkin tuoksumuisti voi olla niin vahva. Melkein pystyin kuvitella itseni mummolasi pihaan 🙂 Huomasitko, meilläkin tehtiin juuri nakkikastiketta! Ohje oli tästä samaisesta kirjasta.

    Vastaa
  11. Jaana Haa 04.03.2016

    Iskän tekemä silakkalaatikko <3

    Vastaa
  12. Jenni 04.03.2016

    Ihana mamma! Muistan itse herkutelleeni maksamakkaraleivillä 🙂

    Vastaa
  13. Jenni 04.03.2016

    Heh, mitä herkkua! Lapsena ei ehkä osaa ihan arvostaa kaikkia kotiruokia, mutta luotan siihen että aika kultaa muistot omienkin lasten kohdalla 😉

    Vastaa
  14. Vintagentti 04.03.2016

    hitsit, helmipuuro! Olin kokonaan unohtanut tämän lapsuuden aikaisen herkun.. Toinen vahva muisto liittyy pullakahvimössöön; kupilliseen kahvia murennetaan pullansiivu ja lisätään sokeria, hyvää silloin, mutta nyt mieluummin pulla ja kahvi erillisinä.

    Vastaa
  15. Kakkumonsteri 04.03.2016

    Parhaita lapsuuden ruokamuistoja on mummulasta. Pappani oli kova leipomaan ja mummu oli taitava tekemään mitä tahansa. Pappa halusi aina vatkata muna-sokerivaahdon käsin, vaikka siinä meni ikuisuus! Rentoutavaa. Pappa tykkäsi myös paistaa lätyt pannulla täysillä, jotta ne tulisivat nopeampaa ja mummu huutaa vieressä, että älä käräytä niitä. Minulla oli tapana isovanhempien kanssa mm. täytekakkua, pullaa ja ässiä. Ihania muistoja. <3

    Vastaa
  16. Kakkumonsteri 04.03.2016

    Kakkumonsteri1@gmail.com

    Vastaa
  17. Päivi 04.03.2016

    Olin ollut aika pitkään kipeä, ensin kuumeessa ja pisteenä iin päälle oksennustaudissa. Kun taudit alkoivat sitten helpottaa, äiti leipoi sämpylöitä. Sohvan nurkassa monen päivän sairastelun jälkeen tuore sämpylä jonka päällä oli juustosiivu ja kurkkua…oi!! Sen jälkeen mikään leipä ei ole maistunut niin hyvältä! 🙂 äiti <3

    Vastaa
  18. My heart is here 04.03.2016

    Mummo teki aina suklismannaa aamupalaksi 🙂
    mmyheartishere@gmail.com

    Vastaa
  19. Rouva Tiainen 04.03.2016

    Moikka ja vahvasti mukana arvonnassa. Ihanin lapsuuden muistoni on savustetut muikut tuoreen ohrarieskan kanssa.. Maistuu vieläkin ihan taivaalliselle.

    Vastaa
  20. Emma Unonius 04.03.2016

    Joka vuosi isä käy sedän kanssa puolukassa ja siitä sitten on puolukkamehua ja survosta ja mehuntekoon käytetyistä marjoista äiti tekee Puolukkavispipuuroa! Eilen oli ensimmäinen kokeilu itsellä tehdä samaa, vispaus vielä ja selviää miten hyvin onnistui! Toinen on mummon puolukkajälkiruoka jota voi melkein sano nykytermeillä kermaiseksi tuorepuuroksi! Innostun jo ajatuksesta, mummokun ei kermassa säästellyt!

    -Emma

    Vastaa
  21. Idris 04.03.2016

    Mummin sämpylät. Joskus niihin laitettiin puuron jämät, joskus perunaa, joskus porkkanaraastetta, mutta aina ne maistuivat erehtymättömästi mummin sämpylöiltä. Erottaisin ne muista sämpylöistä missä tahansa. Mummi leipoi valtavia satseja pakastimeen ja mukaan, mutta tuoreina ne olivat tietysti parhaimmillaan.

    Vastaa
  22. Anonyymi 04.03.2016

    Mummolasta on niin monta muistoja, ettei niistä voi valita! Perunamuusi persiljalla, lihapullat, papusalaatti, köyhät ritarit, letut, pullat, brunbergin karkit.. Ja lista vain jatkuu 🙂
    johansson.a.maria( a ) gmail.com

    Vastaa
  23. marjo66 04.03.2016

    Jos ei nyt ihan ruoka, mutta herkuttelu-välipala eli lautaselle kaurahiutaleita, sokeria ja päälle maitoa
    marjo66@suomi24.fi

    Vastaa
  24. Iina 04.03.2016

    Mummon tekemät minilätyt isolla sokerikasalla nautittuna 🙂
    Myös mummun tekemää rieskaa on ikävä, resepti kun meni mummun mukana hautaan..
    Iina.hand(a)gmail.com

    Vastaa
  25. Anonyymi 04.03.2016

    Isoäidin leipomat sämpylät opeteltiin syömään aina siten ,että ne leikattiin pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi. Vielä tänäkin päivänä minun on tehtävä niille niin,niitä ei vain voi syödä ”normaalisti” puolitettuina 😀 sari.salokannel@gmail.com

    Vastaa
  26. Teija Hämäläinen 04.03.2016

    Perunavelli tulee lapsuudesta mieleen ja tietysti vispipuuro, joka meillä tehtiin punaisista viinimarjoista.
    hamalainentm@gmail.com

    Vastaa
  27. Teija Hämäläinen 04.03.2016

    Perunavelli tulee lapsuudesta mieleen ja tietysti vispipuuro, joka meillä tehtiin punaisista viinimarjoista.
    hamalainentm@gmail.com

    Vastaa
  28. Anonyymi 04.03.2016

    Yksi parhaimmista ruokamuistoista ovat kummisedän paistamat muurinpohjalätyt kesämökillä. Nautittiin tietysti mansikoiden ja kermavaahdon kera!
    saya
    sayav(at)hotmail.fi

    Vastaa
  29. Katariina 04.03.2016

    En koskaan unohda lapsuuden lauantai-iltoja, jolloin saunan jälkeen oli iltapalana äidin itse graavaamaa lohta ja lämpimiä tilli-kermaperunoita. Kylmän, suolaisen lohen ja lämpimien, kermaisten perunoiden liitto oli täydellinen. Myöhemmin äidin kanssa jutellessa on selvinnyt, että 90-luvun alussa raha oli sen verran tiukilla, että ruokaa tehtiin vain tarjouslohesta, vaikka muistoissani sitä syötiinkin ”aina” saunan jälkeen 🙂

    Katariina / katariina.m.lahtinen@gmail.com

    Vastaa
  30. Anonyymi 04.03.2016

    paras muisto on lapsena mummin tekemä pannukakku , mansikka hillo ja kerma vaahto

    jessicalonnberg@hotmail.com

    Vastaa
  31. Anonyymi 04.03.2016

    Parhaat ruokamuistot vievät mummilaan, jossa saimme maailman parasta lohikeittoa ja jälkkäriksi ukin paistamia lettuja! 🙂
    jen-ny93@hotmail.com

    Vastaa
  32. Kaisa K 04.03.2016

    Isän tekemä kielikastike 😊
    kaisa.kosunen(at)gmail.com

    Vastaa
  33. Ada 04.03.2016

    Vaarin paistamat rapeareunaiset letut, joita sanoimme aurinkoletuiksi. Niihin ripsoteltiin sokeria päälle ja lasiin kylmää maitoa. En ole sen koommin niin ihania lettuja saanut.

    Vastaa
  34. Anonyymi 04.03.2016

    Äidin tekemä jauhelihakastike ja spagetti.
    sipsi@iki.fi

    Vastaa
  35. Anonyymi 04.03.2016

    Mummon ja äidin tekemä pinaattikeitto nakkiviipaleilla! Sopii yhteen tosi hyvin, vaikka vähän oudolta kuulostaakin ��☺️
    nelli.melanen@gmail.com

    Vastaa
  36. Anonyymi 04.03.2016

    Ensimmäisenä tulee mieleen uunilohi kermassa ja kunnon perunamuusi. Useimmiten lisukkeena taisi olla herneitä 🙂 ai että, se oli meidän perheen lempparia sunnuntaisin!
    Mummulassa oli aina pakko saada suklista, eli mummun tekemää suklaakiisseliä <3
    lisakheinonen@gmail.com

    Vastaa
  37. Kisu 04.03.2016

    Lämpimät voileivät 🙂 Niitä tulee välillä tehtyä ihan nostalgian kaipuussa.

    kksuom ”ät” gmail.com

    Vastaa
  38. Niinu 04.03.2016

    Äidin tekemä raparperikiisseli ja tuoreet sämpylät,oijoijoi! Niitä kun vielä saisi…

    Vastaa
  39. La Jo 04.03.2016

    Mummi teki usein lihakastiketta. Kerran hän pyysi maistamaan huomaanko mitään outoa. Minusta kastike oli hyvää, mutta mummi oli vahingossa laittanut suolan sijaan sokeria 🙂 Muistan myös kun vaari osti vahingossa kurkun sijaan kesäkurpitsan – lienevätkö olleet uusia 80-luvulla.. Mummi ei ainakaan ollut tyytyväinen 😀

    Vastaa
  40. Lapastaivas 04.03.2016

    Tiedäthän ylioppilaat -jälkiruuan? Raastetulla sitruunankuorella ja vaniljalla maustettu puuro. Kahvikupista kumoten laakealle vadille, marjakeitto jalustana ja rusinat ympyräisenä renkaana markkeeraamassa ylioppilaslakin mustaa reunusta. Ja mikä tuoksu, se leijailee nytkin elävöittäen tämän herkun mielikuvaani.

    Vastaa
  41. Lapastaivas 04.03.2016

    Tiedäthän ylioppilaat -jälkiruuan? Raastetulla sitruunankuorella ja vaniljalla maustettu puuro. Kahvikupista kumoten laakealle vadille, marjakeitto jalustana ja rusinat ympyräisenä renkaana markkeeraamassa ylioppilaslakin mustaa reunusta. Ja mikä tuoksu, se leijailee nytkin elävöittäen tämän herkun mielikuvaani.

    Vastaa
  42. sikurina 04.03.2016

    Äidin tekemä vispipuuro (eli lappapuuro) tuli heti mieleeni. Kulholliseen vähän maitoa ja ripaus sokeria… nam. Siitä mausta ja tuoksusta tulee aina mieleen syksy.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    Vastaa
  43. Merja 04.03.2016

    Minä metsästän edelleen sitä lohkeilevan puolukkapuuron reseptiä. Mun lapsuudessa puolukkapuuro ei ollut kuohkeaa vispipuuroa vaan tanakkaa ja lohkeilevaa.

    Vastaa
  44. Anonyymi 04.03.2016

    Vispipuuro on meidänkin lasten lempparia. Olen tehnyt puolukoista, manskoista, punaherukasta, karviaisista ja raparperista. Lasten mielestä paras on punaherukka-mansikkayhdistelmä. Suurimoina käytän spelttiä. Yritän ujuttaa lapsille väliin vähän jotain terveellisempää 😉 Terkuin Pirjo Porvoosta

    Vastaa
  45. Heidi/Mustikkasuu 04.03.2016

    Hih, minulle tulee vispipuurosta aina yksi ihan erityinen muisto lapsuudesta mieleen. Äitini teki usein vispipuuroa lapsuudenkodissani, ja varsinkin puna- ja mustaherukoista joita meillä oli aina kiusaksi saakka. Kerran isäni auton avaimet katosivat. Niitä etsittiin joka paikasta, tuloksetta. Kunnes muutamien päivien päästä ison vispipuurokulhon pohja alkoi näkyä. Minä, innokas pikkukokki olin heittänyt avaimet joukkoon. Itse en siis tätä muista tehneeni, mutta saan kuulla siitä hyvinkin usein.:D

    Vastaa
  46. Sirpa Rauhio 04.03.2016

    Oi ja voi… makumuistoja on niin monta! Yksi kovin yksinkertainen mutta muistoja tuova on mannapuuro puolukkasurvoksella! Se maistui ihanalta ja naytti niin pirtealta. Ja tuore kala jota vahempani savustivat mokkireissuilla… Aitini teki leivinuunissa maailman parasta ohrarieskaa, jonka paalle oli ihanaa laittaa voinokare sulamaan. Slurps!

    Vastaa
  47. Olen jo aina asunut ulkomailla, mutta kun saavuimme mummolaan, oli aina juuri leivottuja karjalan piirakoita, vaikka välillä saavuimme yöllä.
    Ja kun naapurista sai ternimairtoa, mummo teki uunijuustoa. Tai kun sedän sikalassa teurastettiin, saatiin verilettuja. Maalaismuistoja ♥

    Vastaa
  48. Kaura 04.03.2016

    Porkkanaraaste ja makaronilaatikko. :p Äiti laittoi usein, kun olimme pieniä. Mummulassa söimme Talkkunapuuroa. Nam! lamerinquecit@gmail.com

    Vastaa
  49. Laura K 04.03.2016

    Äidin tekemä ruskeakastike leijuu vieläkin nenässä ja monen kasvisruokavaliovuoden jälkeen muistan vieläkin nakkikastikkeen maun. ”Ruskeenkastikkeen” tekoa saatiin opetella pienestä asti, äiti aina painotti oman hajuaistin merkitystä eikä koskaan suostunut sanomaan etukäteen aikaa sille, kuinka kauan jauhoja ja voita pitikään pannulla pyöritellä vaikka joka kerta sitä kysyttiin.

    Vastaa
  50. klaara 05.03.2016

    Lapsena ollessa mummo teki perunavelliä. Muut eivät siitä tykänneet, mutta minä pidin. Muistan maun vieläkin. Aikuisena en ole sitä maistanut. Kait ohjeen jostakin löytäisi, jos innostun kokeilemaan.
    klaara49@luukku.com

    Vastaa
  51. Maaria Jäske 05.03.2016

    Suklaamannapuuro oli kyllä herkkua pienenä ja vieläkin jaksan muistella sitä kuinka äiti teki joskus itse pieniä hampurilaisia… Se koostui pienestä itse leivotusta sämpylästä, pienestä jauhelihapihvistä, suolakurkusta ja ketsupista. Se hampurilainen sopi täydellisesti pieniin käsiin! Olin ihan myyty!

    maaarja1@hotmail.com

    Vastaa
  52. Anonyymi 05.03.2016

    Joka kesä pappa paistoi ulkona muurikkalettuja,ja niitä syötiin hillon ja kermavaahdon kera 🙂 lapsena halusin aina myös syödä pelkkää taikinaa 😀
    idatraff@hotmail.com

    Vastaa
  53. Makaronivelli äidin tekemänä 🙂

    Vastaa
  54. Anonyymi 05.03.2016

    Kuutamokiisseli ja makaronivelli hellivät muistojen makumuistiani 🙂
    nelliina(@)yahoo.com

    Vastaa
  55. Riikka 05.03.2016

    Tämän inspiroimana laitoin vispipuurot tulille. Mulla on muuten tapana kipata puolukkavispipuuron sekaan rasiallinen pakastemansikoista. Sillä tavalla puuro jäähtyy nopsaan ja siitä tulee aivan t-ö-r-k-e-ä-n hyvää.

    Vastaa
  56. Aila 05.03.2016

    Mummon tekemä ohrankryynivelli, sitä keitettiin niin kauan, että väri muuttui punertavaksi. Sitä olisi syönyt vaikka kuinka paljon. Samoin ihanat leivonnaiset nostavat vieläkin veden kielelle.
    karhuoja@gmail.com

    Vastaa
  57. Emma 05.03.2016

    Äidin tekemä lappapuuro (eli vispipuuro) on vahva kakkonen, mutta selkeä voittaja on keittön pönttöuunissa halstratut silakat perunamuusin kanssa. Muistan varsinkin teininä tunteneeni suoranaista ylpeyttä siitä, että söin ne ruotimatta!
    Emma / Harkittuja herkkuja http://harkittuherkku.blogspot.fi/

    Vastaa
  58. moonangel 05.03.2016

    Äiti paistoi aina mökillä muikkuja tai ahvenia. En oikein lapsena tykännyt jostain syystä kalasta niin vetosin siihen että en voi syödä sukulaisiani, koska lempinimeni oli/on edelleen muikkunen 😀 Nykyään pidän kyllä paljonkin kalasta.
    moonangel_(att)hotmail.com

    Vastaa
  59. Sanna P 05.03.2016

    Lapsuuden parhaat ja nostalgisimmat ruokamuistot ovat perinteisesti mummolasta. Mummon tekemät karjalanpiirakat, lihapullat ja muusi, karjalanpaisti, mustikkapiirakka. Ja papan paistamat yhdessä kalastamamme kalat ja paistetut perunat. kaljukeiju@gmail.com

    Vastaa
  60. Anonyymi 05.03.2016

    Airiina
    Meillä äiti teki suurelle perheelleen sellaista kuin Kuutamokiisseliä, se taisi olla vain maitokiisseliä, ehkä vanilliinisokeria ja päälle kokonaisia puolukoita.

    aiholapp(at)uusikaupunki.fi

    Vastaa
  61. Wiiks 05.03.2016

    Tirri 🙂 Lihanpaistosta valurautapannuun jäänyt rasva dippailtiin jälkiuunileivän siivuilla parempiin suihin. Ihanan rasvaista ja suolaista. wiiks@luukku.com

    Vastaa
  62. Jeskamandeera 05.03.2016

    Makaronivelli oli herkkua lapsena. Ei tulisi kyllä mieleenkään nykyisin laittaa edes suuhun. Lämmintä maitoa ja makaronia sekaisin, yyh! 😀

    Vastaa
  63. Annn 05.03.2016

    Tuli ekana mieleen kesäviikonloput ja grillimakkaran grillaus ulkona yhdessä isän kanssa, kun äiti valmisteli muuta ruokaa sisällä 🙂

    Vastaa
  64. Netteriina 06.03.2016

    Minulla on myös ihanat muistot äidin tekemästä vispipuurosta, oi että se oli herkkua! Toinen, mitä olisi voinut syödä vaikka kuinka paljon, oli jonkinlainen vaniljakiisseli. Isäni tapasi sanoa, että se on vääpelin räkää, jotain armeijamuistoja ilmeisesti 😀
    netteri@gmail.com

    Vastaa
  65. Anonyymi 06.03.2016

    Mummon vispipuuro ja letut <3
    -Kipsuli-
    fredriikka1@luukku.com

    Vastaa
  66. Mimmu 06.03.2016

    Mulla lapsuuden tärkein ja ehkä omalaatuisin herkku oli iskän tekemä suklaamannapuuro. Tätä syötiin meillä usein ja välillä se oli kunnon puuroa, toisinaan taas löysää kuin velli. Isä nimittäin keitti puuron aina vapaalla kädellä. Aina suklaapuuro oli kuitenkin meidän parasta herkkua. ☺

    Vastaa
  67. Mimmu 06.03.2016

    Mulla lapsuuden tärkein ja ehkä omalaatuisin herkku oli iskän tekemä suklaamannapuuro. Tätä syötiin meillä usein ja välillä se oli kunnon puuroa, toisinaan taas löysää kuin velli. Isä nimittäin keitti puuron aina vapaalla kädellä. Aina suklaapuuro oli kuitenkin meidän parasta herkkua. ☺

    Vastaa
  68. salli m 06.03.2016

    Parhaita ruokamuistoja lapsuudesta.äidin tekemät köyhät ritarit ja hillo. Salli.moilanen36@gmail.com

    Vastaa
  69. Jenni 07.03.2016

    Voin vain kuvitella että vadelma(visipi)puuro olisi todella hyvää, jos sitä uskaltaisi kokeilla. Ehkä Nirsolta salaa 😀

    Vastaa
  70. Jenni 07.03.2016

    Onnea Weekday Carnival Riikalle upeasta kirjasta (ettei kukaan nyt luule että minulla olisi mitään osaa tai arpaa tähän upeaan teokseen..)

    Ruisvelliä jokapäivä kuulostaa vähän eri meiningiltä kuin mihin nykynuoriso on tottunut 🙂 Mutta hyvältä kuulostaa, täytyypi kokeilla!

    Vastaa
  71. Jenni 07.03.2016

    Mikä tahansa iskän tekemä <3

    Vastaa
  72. Jenni 07.03.2016

    Parhaita muistoja! Yritän ottaa lapset mukaan ruoanlaittoon, niin syntyy hyviä muistoja <3

    Vastaa
  73. Jenni 07.03.2016

    Kuulostaa epämääräiseltä mössöltä, mitä se siis varmasti olikin 😉 😀

    Vastaa
  74. Jenni 07.03.2016

    Siis se on niin ihanaa kun ruokaa taas maistuu!! Mulla hävisi raskauden aikana ruokahalu noin kuukaudeksi. Ihan hirveää kun oli ihan sama mitä syö. Sitten kun ruoka taas alkoi maistumaan, niin se maistui taivaalliselle. Ja tietty äidin tekemä ruoka on parasta <3

    Vastaa
  75. Jenni 07.03.2016

    Mäkin muistan suklaamannapuuron! Ja tein sitä meidän mukuloille, mutta ei ollut hitti. En lisännyt sokeria, voi olla että se oli se kompastuskivi 🙂

    Vastaa
  76. Jenni 07.03.2016

    Mulla on muikkuihin vähän sellainen viha-rakkaussuhde. Syötiin muikkuja pienenä ja mulla jäi joku ällötys niistä pienistä ruodoista. Olen hiljalleen pääsemässä siitä yli 😀 Ohrarieskaa olen tehnyt, ihanaa!

    Vastaa
  77. Jenni 07.03.2016

    Voi mitä luksusta! Innostuin viime syksynä puolukoiden poimimisesta kun löysin tuosta Helsingin keskuspuistosta hyvän puolukkakätkön. Jos haluat paljastaa mummosi puolukkajälkiruoan reseptin, niin kuulen mielelläni! Kuulosti niin hyvältä 🙂

    Vastaa
  78. Jenni 07.03.2016

    ”Hävikistä herkuksi” asenne on ollut ennen itsestään selvää ja arkea, nykyään kun pitää julistaa ettei ihmiset heittäisi ruokaa roskiin.. tuoreet sämpylät on kyllä niin hyviä! <3

    Vastaa
  79. Jenni 07.03.2016

    Ooh, hyvältä kuulostaa muistot! Edesmenneellä mummillani oli grilli ja muistan myös erilaiset namit joita mummin luona sai. Napsittiin siskon kanssa mm. vadelmaveneitä salaa varastosta, heh!

    Vastaa
  80. Jenni 07.03.2016

    Entisajan versio myslistä tai granolasta 🙂

    Vastaa
  81. Jenni 07.03.2016

    Voi, oletko kuitenkin kokeillut tehdä rieskaa? Ehkä voit aloittaa uuden sukureseptin 🙂

    Vastaa
  82. Jenni 07.03.2016

    Hah ha 😀 Tämä oli hauska, kiitos!

    Vastaa
  83. Jenni 07.03.2016

    Punaiset viinimarjat ovat myös hyvä idea, kiitos tästä inspiraatiosta! 🙂

    Vastaa
  84. Jenni 07.03.2016

    Muurinpohjalätyt <3 Oma vaarini paistoi meille myös mökillä muurinpohjalettuja kun olimme pieniä. Lämmin muisto nyt jo edesmenneistä isovanhemmista <3

    Vastaa
  85. Jenni 07.03.2016

    Niin herkullisen kuuloista! Lohi on tänäpäivänäkin usein niin kallista, että ostamme sitä aina kun saa yhtään järkevään hintaan. Me grillasimme 90-luvulla saunan jälkeen takassa nakkeja ja juotiin fantaa. Aina 😉

    Vastaa
  86. Jenni 07.03.2016

    Kerro heti miksi en ole tehnyt ikuisuuksiin pannukakkua! Tähän tulee muutos 😀 Kiitos inspiraatiosta.

    Vastaa
  87. Jenni 07.03.2016

    Lohikeitto on yksi parhaita suomalaisia ruokia <3 Ja se toinen on sitten ne letut 🙂

    Vastaa
  88. Jenni 07.03.2016

    Kieli on ilmeisesti tosi hyvää jos sen osaa tehdä. Minä en osaa, mutta uskon sinua!

    Vastaa
  89. Jenni 07.03.2016

    Aurinkoinen muisto <3

    Vastaa
  90. Jenni 07.03.2016

    Tämähän on hyvä kommenttiketju. Kokoan näistä parin seuraavan viikon ruokalistat. Jauhelihakastike ja spagetti on kyllä lasten ikisuosikki.

    Vastaa
  91. Jenni 07.03.2016

    Ai VÄHÄN oudolta 😀

    Vastaa
  92. Jenni 07.03.2016

    Lämppärit! Meillä laitettiin paahtoleivän päälle ketsuppia, tonnikalaa, tomaattisiivut, oreganoa ja juustoa 🙂

    Vastaa
  93. Jenni 07.03.2016

    Kiisseleitä taitaa nykyään saada enää päiväkodissa ja sairaalassa. Harvemmin ainakaan ravintoloissa tulee enää vastaan. Suklaakiisseli voisi olla tosi hyvää!

    Vastaa
  94. Jenni 07.03.2016

    Olin aivan unohtanut! Nyt minäkin muistan äitini raparperikiisselin. Ja muistelen että päälle laitettiin kermavaahtoa 🙂

    Vastaa
  95. Jenni 07.03.2016

    Nooh, pieni ripaus makeutta varmaan sopiikin moniin suolaisiin ruokiin. Hauska tarina!

    Vastaa
  96. Jenni 07.03.2016

    En tiennyt aikaisemmin, varmasti hyvää!

    Vastaa
  97. Unknown 07.03.2016

    Eihän tässä pysty yhtä valitsemaan 😀 ainakin mamman tekemät lihapullat, makaronivelli, peltileipä, pulla ja leipäkoneessa tehty leipä ja toisen mamman karjalan paisti. Oi nam, tuli nälkä! 😛

    Mirka W

    Vastaa
  98. Unknown 07.03.2016

    Eihän tässä pysty yhtä valitsemaan 😀 ainakin mamman tekemät lihapullat, makaronivelli, peltileipä, pulla ja leipäkoneessa tehty leipä ja toisen mamman karjalan paisti. Oi nam, tuli nälkä! 😛

    Mirka W

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *