MIFU SHAKSHUKA

Liemessä Mifu Original resepti

YHTEISTYÖSSÄ VALIO JA ASENNEMEDIA

Ruokakaupan hyllyille raejuuston viereen on ilmestynyt Valion uutuustuote Mifu ruokarae. Maistoin Mifua ensimmäistä kertaa lanseeraustilaisuudessa suolaisessa piirakassa. Maistuupa ja näyttääpä ruskeilta linsseiltä! Toisen annoksen kohdalla tajusin, että ne oli ruskeita linssejä. Nopeasti opin, että Mifu on se raejuustopalleroiden näköinen valkoinen rae. Valio kehottaa rohkeasti mifunoimaan ja kokeilemaan Mifua lempiruokaasi. Jouduin oikein tosissani miettimään mikä on lempiruokani, jos pitää sanoa vain yksi. Mieleeni tuli valehtelematta satoja lempiruokia! Mitä haluaisin tehdä aina uudelleen ja uudelleen, tarpeeksi helppo ja nopea valmistaa arkenakin ja makumaailmasta löytyy se jokin juju? Lähi-idästä lähtöisin oleva shakshuka eli tomaattinen kikhernepaistos kananmunilla on juuri sitä! Lämmittävän mausteinen ja tomaattinen kastike antaa makua maustamattomalle Mifu Original ruokarakeelle. Mifu taas tuo ruokaisuutta ja vaihtelua reseptiin.

I’m a smooth mifunator – 3 vinkkiä mifunointiin

1. Paista

Mifu kestää paistamista, toisin kuin esimerkiksi raejuusto. Lanseeraustilaisuudessa otin onkeeni Teresa Välimäen paistovinkistä. Mifu kannattaa paistaa kuumalla kuivalla pannulla liemineen. Älä sekoittele liikaa vaan anna Mifuun tulla paistopintaa. Paista Mifua noin 6–8 minuuttia.

2. Mausta

Mifua on kolme makua: Original eli maustamaton, Välimeren tomaatti ja Meksikon pippuri. Valmiiksi maustetuista tulee tietysti helposti makua, mutta kallistuin itse maustamattomaan Originaaliin jolloin sain vapaat kädet maustamisen suhteen. Maustamatonta Mifua ei tarvinnut itsessään maustaa, vaan riitti että ruoka johon se lisättiin oli maustettu. Maustamattoman Mifun maku on mieto ja lähellä raejuustoa, vaikka rakenne on kiinteämpi ja narskuvampi.

3. Ole rohkea

Mifua voi lisätä ruokaan myös sellaisenaan suoraan purkista. Käytä vain sen verran kuin tarvitset! Mifu kestää avattuna jääkaapissa 5–8 päivää. Kokeile Mifua rohkeasti lempiruokiisi. Resepti-inspiraatiota ja mifunaattorin löydät Mifu kampanjasivuilta.


Mifu shakshuka

1 pkt / 330 g Valio MIFU ruokaraetta Original
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tl chilirouhetta
1 tlk kikherneitä
2 tlk tomaattimurskaa
1 punainen paprika
2 tl juustokuminaa
1 tl kokonaisia korianterinsiemeniä

3-4 luomukananmunaa
tuoretta korianteria

tarjoiluun
turkkilaista jogurttia
leipää
uunitomaatteja

Paista Mifuun paistopinta kuivalla kuumalla pannulla noin 6-8 minuuttia. Laita Mifu sivuun.
Kuullota voissa ja öljyssä silputtua sipulia, siivutettua valkosipulia ja chilirouhetta hetki kattilassa tai isolla pannulla. Lisää kikherneet ja paista 5 minuuttia. Riko korianterinsiemenet huhmareessa. Lisää kuutioitu paprika, tomaattimurska ja loput mausteet. Anna hautua noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi Mifu joukkoon.

Ota shakshuka pois liedeltä. Riko päälle varovaisesti kananmunat ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoile turkkilaisen jogurtin ja leivän kera.

Yhteistyössä Valio ja Asennemedia

Liemessä ehdolla @ The Blog Awards Finland 2016
Äänestä suosikkiasi ja voita liput säkenöivään gaalaan!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

Arkistojen kätköistä

23 kommenttia

  1. Mallaspulla 26.09.2016

    Saisinkohan nyt vihdoinkin kokeiltua shakshukaa – tuota reseptiä, joka on pyörinyt ”must do it once” -hyllyssä jo luvattoman kauan. Aika monen muunkin ihanalta kuulostavan reseptin joukossa. Jotain saamattomuutta havaittavissa siis… Mifu Välimeri -purkki odottaa myös korkkausta kaapissa sekä sopivaa mifunointi-ideaa. Ehkäpä jotain pastan kylkeen sopivaa syntyisi siitä pian.

    Vastaa
  2. Jenni 26.09.2016

    Tiedän tunteen keittiön loputtomasta todo-listasta 😀 Shakshuka on tosi helppo ja nopea tehdä. Kun tekee vaan 🙂 Mifu Välimeri maistui mun suuhun vähän oreganolle, vaikka siinä ei oreganoa olekaan. Eli sinällään esimerkiksi joku tomaattipohjainen pasta tai lasagne voisi olla oikein loistava!

    Vastaa
  3. Helinä 02.10.2016

    Mistä tuo Mifu-nimi tulee?

    Vastaa
  4. Shakshuka on parasta ikinä!
    Raejuusto on niin hyvää ja raikasta ruoan lisäkkeenä, että en ole kokenut tarvetta vielä kokeilla Mifua. Mutta tietenkin annan sille tilaisuuden!

    Vastaa
  5. Ihanat kuvat! Oon maistanut Mifua, mutta en oo vielä siitä ihan hirveästi innostunut. Pitää kokeilla Mifu-Shakshukaa. Käyn kurkkaamassa muutkin reseptivinkit ja alan testailee Mifua eri safkoissa. On kivaa, että tulee uusia tuotteita ja vaihtareita lihalle.

    Vastaa
  6. Merituuli 02.10.2016

    Shakshuka on mulla E-DEL-LEEN tekemättä. Kui voi!

    Vastaa
  7. Aila 03.10.2016

    Mifua on purkki jääkaapissa, tätä voisin kokeilla!

    Vastaa
  8. Katri Ryynänen 03.10.2016

    Vaikka olenkin siirtynyt kasvisruokaa niin Mifua en ole vielä kokeillut. Olisko nyt aika 🙂

    Vastaa
  9. Minna 07.10.2016

    Shakshuka on hyvää! Mutta mä olen vähän Mifu ennakkoluuloinen. Luulen, että mun pitää päästä ensin maistamaan jotain hyvää, minkä joku toinen on tehnyt Mifua käyttäen ja sitten saatan lämmitä.

    Vastaa
  10. Suusta suuhun Alisa 07.10.2016

    Oon miettinyt kauheesti mitä tekisin Mifusta, joten kiitos ihan superidiksestä! Kuvat ja resepti täydellise herkullisia. Nähdään ensiviikolla blogigaalassa, äänestetty on jo aikapäivää sitten 😉

    Vastaa
  11. Jenni 07.10.2016

    Nimi viittaa tietääkseni tofuun ja milk = Mifu!

    Vastaa
  12. Jenni 07.10.2016

    Me ollaan myös raejuuston suurkuluttajia ja varsinkin Nirso ripottelee sitä vähän joka paikkaan. Mifu on ehkä vähän ruokaisemman oloista ja tosiaan kestää myös paistamista.

    Vastaa
  13. Jenni 07.10.2016

    Kiitos 🙂 Kyllä, eletään jänniä aikoja kun uusia testattavia tuotteita putkahtelee tämän tästä!

    Vastaa
  14. Jenni 07.10.2016

    M-I-T-E-N-S-E-O-N-M-A-H-D-O-L-L-I-S-T-A 😀 Kun on niin helppo ja hyvä ruoka!

    Vastaa
  15. Jenni 07.10.2016

    Toivottavasti tykkäsit jos ehdit jo kokeilla! 🙂

    Vastaa
  16. Jenni 07.10.2016

    Kannattaa kokeilla, etenkin jos kaipaa proteiinipitoisia vaihtoehtoja ruokavalioon 🙂

    Vastaa
  17. Jenni 07.10.2016

    No onhan uudet asiat aina vähän jännittäviä! 😉 Tai sitten teet itse tätä – tämä ainakin on hyvää!

    Vastaa
  18. Jenni 07.10.2016

    Kiitos <3 Ihanaa päästä vähän juhlimaan, nähdään pian! 🙂

    Vastaa
  19. Anonyymi 07.10.2016

    Missäs tästä shakshukasta oli resepti? pakko päästä kokeilemaan myös!! 🙂

    Vastaa
  20. Jenni 07.10.2016

    Skrollaa postausta hieman hitaammin, shakshuka resepti löytyy siis tästä postauksesta! 🙂 Kiva jos kokeilet, toivottavasti pidät. Hyvää viikonloppua!

    Vastaa
  21. minni 08.10.2016

    Shaksuka. Never heard. Nyt olen ja hyvältähän tuo näyttää!

    Vastaa
  22. Totta, niinpä olikin 🙂 Jos on edes puoliksi yhtä hyvää kuin miltä näyttää niin avot! 😉 Kiitos, mukavaa sunnuntaita sinne myös! Eppu

    Vastaa
  23. Helinä 09.10.2016

    Ah, so! Kiitti! 🙂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *