Tit-ti-ti-ti-ti-ti-ti-ti-ti-ti-ti-tii! Tervetuloa syksyn inhottavimpien lastentautien arpajaisiin – tämä on taaaarharulettiiiii! Rouva siellä, onneksi olkoon, voititte tällä kertaa vain ihan tavallisen pitkittyneen flunssan. Miestänne ei arpaonni suosinut tällä kertaa. Tiedättekö miesflunssan? Kuvitelkaa miesenterorokko. Ensin kuume ja täysi toimintakyvyttömyys. Ei pysty tehdä mitään – ei mitään. Juuri kun luulet selviäväsi alkaa helvetillinen kipu ja kutina käsissä ja jalkapohjissa. Seuraavana päivänä jalkasi muuttuvat mädiksi perunoiksi. Nyt odotellaan enää kynsien tippumista. Tuplataan! Minille napsahtaa myös enterorokko. Pidän koko yön kädestä kiinni kun pieni ei pysty nukkua tuskiltaan. Herra Simpukalla meni vähän liian helpolla. Olisiko tolle 2-vuotiaalle vielä joku kiva tauti korkealla kuumeella? Saisi edes hetken rauhan. Se joka on vähiten kipeä hoitaa kaikki muut.
Niin rouva hoitaa ja keksii tekemistä. Lapset ovat viidettä päivää neljän seinän sisällä. Kakun leipominen saa hetkeksi ajatukset pois taudista. Kaapin pohjalla kummitteli avattu taatelipussi ja parvekkeella pieni säkillinen omenoita. Kaivoin jouluiset lohtumausteet esiin. Teimme lasten kanssa kolme omenaista taatelikakkua. Yksi syötäväksi heti, yksi kuvauskakku työhuoneelle ja yksi lahjaksi kummityttöni syntymäpäiville. Syntymäpäiville en tietenkään päässyt. Nirso tuli aamulla viideltä kotiin vietettyään koko yön päivystyksessä. Onnea rakas kummityttöni, tämä virtuaalikakku on sinulle!
Ah – pari tuntia työhuoneella tuntui viikon lomalta.
Omenainen taatelikakku
Yksi iso kakku
200 g kivettömiä taateleita
4 pientä kotimaista omenaa
1 dl ruokosokeria
2 dl vettä
200 g voita
jämäpala tummaa suklaata raastettuna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
3 luomukananmunaa
1 dl turkkilaista jogurttia
reippaasti jouluisia lohtumausteita esim.
kanelia
muskottipähkinää
piparkakkumaustetta
kardemummaa
ripaus pomeranssikuorta
Viipaloi taatelit ja omenat. Keitä kattilassa vettä, ruokosokeria, omenoita ja taateleita noin 20 minuuttia. Survo sauvasekoittimella. Lisää joukkoon voi ja raastettu tumma suklaa. Sekoita huolella.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taatelimassaan kananmunat yksi kerrallaan kevyesti vatkaten. Lisää turkkilainen jogurtti ja kuivat aineet.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Paista keskitasolla 170 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyyttä. Kakku on kypsä kun taikina ei enää tartu tikkuun.
Liemessä ehdolla @ The Blog Awards Finland 2016 Äänestä suosikkiasi ja voita liput säkenöivään gaalaan! Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Instagramissa @liemessa Snapchatissa @liemessa Liemessä-Facebook ryhmässä.
Pikaista paranemista teille kaikille! Tuo on kyllä superkurjaa. Hyvä idea leipoa lasten kanssa, kun samalla saa nautiskella lopputuloksestakin.
Kiitos, tänään on ollut jo valoa tunnelin päässä…Lapset saa kyllä helposti innostumaan kun vaan mainitsee sanan kakku 🙂
Toivottavasti olot on siellä jo hieman paremmat, kuulostaa todella kurjalta. Kakku näyttää kauniilta <3
Tätähän mie leipaisen heti ens viikolla, sokerittomana tietenkin. 😉
Voi ei! Jopa teitä on taudilla koeteltu… Mutta tuo omena-taatelikakku kuulostaa jouluisine lohtumausteineen juuri oikealta lääkkeeltä!