UUNIPÄÄRYNÄT

päärynät uunissa
Inspiraatiotiistain satoa! Lettiomenapiirakkanysväyksen jälkeen minua inspiroi yksinkertaisuus ja helppous. Olen viime aikoina ajatellut häiritsevän häiriintyneen paljon uunipäärynöitä. Lopulta karamellisoitujen ja mausteisten uunipäärynöiden kiusaus kävi vastustamattomaksi. Vesi on herahtanut kielelle makustellessani ajatusta uunipäärynöistä vohveleiden seurana, milloin olen ajatellut niiden sopivan puuron seuraksi aamiaiselle tai välipalaksi rasvaisen turkkilaisen jogurtin syleilyssä. Mascarponevaahdon kanssa uunipäärynöistä saa huijattua ihan jälkkärinkin. Syyskuu on päärynäsesonkia, joten nyt on täydellinen hetki paahtaa päärynää. Uunipäärynöiden ja turkkilaisen jogurtin seuraksi pyöräytin samalla pähkinäkrokantin. Illalla lapset oikein tappelivat kumpi saa enemmän kaurapuuroa – uunipäärynällä maustettuna tietysti.

päärynät uunissa

uunipäärynät reseptiuunipäärynät karamellisoidut pähkinätuunipäärynä resepti

Inspired by: Floating kitchen

Uunipäärynät

4 annosta

4 päärynää
2 rkl vaahterasiirappia
ripaus kanelia

pähkinäkrokantti
suolattomia pistaasipähkinöitä
saksanpähkinöitä
2 rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa

tarjoiluun
turkkilaista jogurttia

Puolita päärynät pituussuunnassa ja poista teelusikalla kovertamalla siemenkota. Aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele päärynöille vaahterasiirappia. Mausta ripauksella kanelia ja kardemummaa. Paista 220 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Kuori pistaasipähkinät. Murskaa pähkinät ronskisti veitsellä. Paahda pähkinöitä keskilämmöllä kuivalla pannulla muutama minuutti. Kaada päälle vaahterasiirappia, poista liedeltä ja sekoittele. Laita pähkinäkrokantti leivinpaperin päälle jäähtymään. Tarjoile ihanan täyteläisen ja rasvaisen turkkilaisen jogurtin kera.

päärynät uunissa resepti

 

Liemessä ehdolla @ The Blog Awards Finland 2016
Äänestä suosikkiasi ja voita liput säkenöivään gaalaan!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea

Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa

Arkistojen kätköistä

13 kommenttia

  1. Sari 11.09.2016

    Ihana annos. Just eilen fiilistelin pinterestissä syksyisiä päärynäkuvia. Tämä resepti tuli kuin tilauksesta 🙂 Ja tuo pähkinäkrokantti..oi, oi!

    Vastaa
  2. Uunipäärynät ovat herkkua, meilläkin fiilistellään niillä syksyllä ja glögipäärynöitä talvella. Ei ole kuitenkaan tullut mieleen laittaa niitä puuroon ym. ihanaa vaihtelua. Kokeilen taatusti 🙂

    Vastaa
  3. Helinä 11.09.2016

    No, nyt mäkin aloin haaveilemaan uunipäärynöistä! Jostain syystä mun haaveissa näkyy myös jostain syystä kinuskiksi keitetty kondensoitu maito. 😀

    Vastaa
  4. Ihana annos tosiaan! syön tosi vähän päärynöitä, ehkä ne maistuisi paremmin tälleen jälkkäriksi naamioituna? 🙂 oon kyllä joskus muinoin tehnyt jotain uunipäärynäsysteemiä, se oli muistaakseni tosi hyvää.

    Vastaa
  5. Jenni 13.09.2016

    Heh, alkuperäinen päärynäinspiraationi tuli yllätys-yllätys Pinterestistä 🙂 Kiva kun tykkäsit ja toivottavasti kokeilet!

    Vastaa
  6. Jenni 13.09.2016

    Hmm..voiskohan glögipäärynöitäkin laittaa joulupuuroon? 🙂

    Vastaa
  7. Jenni 13.09.2016

    No nyt mä aloin haaveilemaan uunipäärynöistä ja kinuskista. Slups!

    Vastaa
  8. Jenni 13.09.2016

    Ehkä sä et vain ole saanut hyviä kypsiä päärynöitä? Nämä pienet ja syöntikypsät ostin Lidlistä. Samaan aikaan Nirso oli ostanut pussillisen päärynöitä S-marketista. Raakoja – ei hyvä. Ne meni sitten hetken kypsyttyään aamusmoothien sekaan.

    Vastaa
  9. Oumai. Tästä en pääse nyt oikein yli. Liian ihanaa.

    Ja kuvissa on tosi kaunis valo!

    Vastaa
  10. Jenni 14.09.2016

    Mäkään en päässyt yli ennen kuin sai uunipäärynän suuhunsa 🙂 Et ikinä arvaa missä kuvat on otettu… työhuoneen tiskipöydällä 😀

    Vastaa
  11. Minna Vuo-Cho 15.09.2016

    OI, miten kauniit kuvat – valo on tosiaan ihana.
    Päärynät ja omenat ovat minunkin suosikkejani kuumennettuina 🙂

    Vastaa
  12. Kunpa saisi vielä oman päärynäpuun ja mielellään sadon kera. Ihana ohje!

    Vastaa
  13. minni 17.09.2016

    Mä nyt taisin jäädä vain ihastelemaan tuota pähkinäasiaa…

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *