Inspired by: Floating kitchen
Uunipäärynät
4 annosta
4 päärynää
2 rkl vaahterasiirappia
ripaus kanelia
pähkinäkrokantti
suolattomia pistaasipähkinöitä
saksanpähkinöitä
2 rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa
tarjoiluun
turkkilaista jogurttia
Puolita päärynät pituussuunnassa ja poista teelusikalla kovertamalla siemenkota. Aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele päärynöille vaahterasiirappia. Mausta ripauksella kanelia ja kardemummaa. Paista 220 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Kuori pistaasipähkinät. Murskaa pähkinät ronskisti veitsellä. Paahda pähkinöitä keskilämmöllä kuivalla pannulla muutama minuutti. Kaada päälle vaahterasiirappia, poista liedeltä ja sekoittele. Laita pähkinäkrokantti leivinpaperin päälle jäähtymään. Tarjoile ihanan täyteläisen ja rasvaisen turkkilaisen jogurtin kera.
Äänestä suosikkiasi ja voita liput säkenöivään gaalaan!
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Ihana annos. Just eilen fiilistelin pinterestissä syksyisiä päärynäkuvia. Tämä resepti tuli kuin tilauksesta 🙂 Ja tuo pähkinäkrokantti..oi, oi!
Uunipäärynät ovat herkkua, meilläkin fiilistellään niillä syksyllä ja glögipäärynöitä talvella. Ei ole kuitenkaan tullut mieleen laittaa niitä puuroon ym. ihanaa vaihtelua. Kokeilen taatusti 🙂
No, nyt mäkin aloin haaveilemaan uunipäärynöistä! Jostain syystä mun haaveissa näkyy myös jostain syystä kinuskiksi keitetty kondensoitu maito. 😀
Ihana annos tosiaan! syön tosi vähän päärynöitä, ehkä ne maistuisi paremmin tälleen jälkkäriksi naamioituna? 🙂 oon kyllä joskus muinoin tehnyt jotain uunipäärynäsysteemiä, se oli muistaakseni tosi hyvää.
Heh, alkuperäinen päärynäinspiraationi tuli yllätys-yllätys Pinterestistä 🙂 Kiva kun tykkäsit ja toivottavasti kokeilet!
Hmm..voiskohan glögipäärynöitäkin laittaa joulupuuroon? 🙂
No nyt mä aloin haaveilemaan uunipäärynöistä ja kinuskista. Slups!
Ehkä sä et vain ole saanut hyviä kypsiä päärynöitä? Nämä pienet ja syöntikypsät ostin Lidlistä. Samaan aikaan Nirso oli ostanut pussillisen päärynöitä S-marketista. Raakoja – ei hyvä. Ne meni sitten hetken kypsyttyään aamusmoothien sekaan.
Oumai. Tästä en pääse nyt oikein yli. Liian ihanaa.
Ja kuvissa on tosi kaunis valo!
Mäkään en päässyt yli ennen kuin sai uunipäärynän suuhunsa 🙂 Et ikinä arvaa missä kuvat on otettu… työhuoneen tiskipöydällä 😀
OI, miten kauniit kuvat – valo on tosiaan ihana.
Päärynät ja omenat ovat minunkin suosikkejani kuumennettuina 🙂
Kunpa saisi vielä oman päärynäpuun ja mielellään sadon kera. Ihana ohje!
Mä nyt taisin jäädä vain ihastelemaan tuota pähkinäasiaa…