Vesivärikakku – astetta parempaa palaveripullaa! Alunperin leivontainnostukseen oli muitakin syitä kuin asiakastapaaminen. Marraskuun alkupuolella vietetään työhuoneen yhteisiä tupareita. Paras tapa saada mikä tahansa tila kuosiin on päättää päivä ja laittaa kutsut postiin. Neljän eri yrittäjän toimesta on tarkoitus kutsua parisen sataa vierasta. Olen tehnyt kutsuvieraslistaa ja itkenyt verta. Enkö voisi vain kutsua esimerkiksi kaikki! Työhuoneen kuosista en tiedä, mutta lähdimme ensin kuvaamaan tupareiden kutsukorttiin kuvia. Ideana oli tuoda kutsun kuviin jokaiselta yrittäjältä tuote. Päätin että kukkasin koristeltu vesivärikakku saisi edustaa minua 🙂
Hain kakkuun herkkyyttä ja harmoniaa. Runsaat kukkakoristelut olisivat pääosassa. En halunnut tehdä kakusta liian riemunkirjavaa, koska kutsukortin kuvaan tulisi muitakin esineitä. Vesivärikakku eli watercolor cake syntyy värjäämällä kuorrutetta. Joku leipomiseen vihkiytynyt voi varmaan kertoa kommenteissa myös siveltävistä kuorruteväreistä, joista olen nähnyt kuvia änternetin ihmeellisessä maailmassa. Kuorrutin siis kakun ensin kauttaaltaan normaalisti. Vaaleanpunainen sävy syntyi muutamalla tipalla punaista elintarvikeväriä. Valkoisen kuorrutteen päälle läästitään ja levitetään kuorrutetta haluamissaan väreissä. Taiteellinen vapaus on sallittua, tässä ei voi epäonnistua! Värjäämisessä voi lähteä niin riehakkaaksi kuin haluaa. Värivalinnoissa kannattaa toki huomioida että värit sopivat yhteen; esimerkiksi sininen ja vihreä saattavat sekoittuessaan muuttua rusehtavaksi.
Täytekakun valmistamiseen ja kokoamiseen löydät vinkkejä mm. suklainen nakukakku ja IKEAkakku resepteistäni.
Vesivärikakku kuorrute
Ota 1/3 kuorrutteesta sivuun ja värjää haluamillasi väreillä. Kuorruta kakku pursottamalla valkoista kuorrutetta kakun väleihin ja sivuille. Tasoita kulmapalettiveitsellä tai isolla veitsellä. Saat tasaisemman tuloksen kun lisäät kuorrutetta ohuesti kahteen kertaan. Jos mahdollista, laita kakku välissä hetkeksi pakkaseen ja jatka kuorruttamista. Lopuksi pursota kakkuun värjätyllä kuorrutteella esimerkiksi poikkiraitoja. Aloita varovaisella määrällä. Paaaljon helpompi lisätä kuin ottaa pois! Levitä pursotettu kuorrute kulmapalettiveitsellä tai isolla veitsellä.
Vasemmalta oikealle: Himmee, Liemessä, Arktis ja Lepokorpi.
#makingof tuparikutsu
Liemessä ehdolla @ The Blog Awards Finland 2016 Äänestä suosikkiasi ja voita liput säkenöivään gaalaan! Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Instagramissa @liemessa Snapchatissa @liemessa Liemessä-Facebook ryhmässä.
Aivan ihana vesivärikakku ja aidot kukat. <3
Kiitos! <3 Kukkia ei kannata syödä, niistä ei ihan tiedä 🙂 Oletko muuten jossain nähnyt sellaisia "kukkaputkia" jotka voi laittaa kakun sisään ja niihin työntää kukat niin eivät joudu kosketuksiin toistensa kanssa?
Niin upean herkkä!
Kiitos! Totesinkin että enää puuttuu uunituore hääpari 😀
En ole nähnyt mutta aivan kuin olisin joskus kuullut puhuttavan sellaisista jossain leivontaryhmässä.. Jotkut käyttää ainakin muovikelmueristettä, mutta putket voisi olla ehkä paremmat ja jämptimmät.
Itsellä on EHKÄ tiedossa aitoja kukkia sisältävän kakun teko, joten tämä asia tulee viimeistään silloin selvitettyä. (Onneksi morsian vielä pähkäilee.. 😀 )
Juuri tällaisin saatesanoin ohjeistetuista kakunkoristeluista pidän: et voi epäonnistua 🙂
Kukat (ja marjat) toimii aina! Ei silti, sinä saat kukat asettumaan siten, että niiden ei kuuluisi olla mitenkään muutoin.
Mielettömän kaunis vesivärikakku! Olen itsekin tykästynyt aitoihin kukkiin koristeina, ne tuovat spessua extraa ulkonäköön.
Oih, kuinka herkkää ja romantista!
(kakku)Taide on siistä mahtavaa että kaikki on sallittua ja ei voi epäonnistua. Se on sitten eri asia jos joku ei ymmärrä upeaa taideteosta 😉
Kyllä – marjat toimii myös aina!
Kiitos <3 Ja kuinka helpolla loppuen lopuksi!
Löysin herkän ja romanttisen puoleni 😀
Ihan uskomattoman kaunis kakku! Eihän tuota raaski syödä!
Niin kaunis kakku! <3
Kiitos! <3