Arvaa mistä tietää että bloggaus on edelleen rakas harrastus? Siitä kun herää syyslomallaan kuudelta sunnuntaiaamuna kirjoittamaan muiden vielä nukkuessa. En osaa tehdä eroa tämän harrastuksen ja työn välillä, ja onneksi ei tarvitse. Toki erillinen työhuone on tuonut työrauhan ja inspiraatiota, mutta mikä parasta, se on tuonut myös vieraita. Viimeisimpänä lastauslaiturille ja tavarahissiin uskaltautuivat 52 Weeks of Deliciousness-blogin Anne ja uunituore MiniKokki. Anne pyysi josko vastaisuudessa saisi kuvauskalenterini nähtäväksi ennen työhuonevierailuja. Annen mielestä optimaalisin kyläilypäivä olisi ollut jäätelötötterö jäätelökakun kuvauspäivä. Noh, ei ollut kokonaista jäätelökakkua tarjota, vaan helppo, nopeasti pöytään pyöräytettävä omena sundae. Tässä jäätelöannoksessa maistuu ja tuoksuu syksy: chai maustettua karamellisoitua omenaa, paahdettuja pekaanipähkinöitä ja vaniljajäätelöä. Tykötarpeet olivat jääneet kätevästi yli Loton #lauantaireseptit videon kuvauksista.
Omena sundae
pekaanipähkinät
2 dl pekaanipähkinöitä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl ruokosokeria
2 rkl vaahterasiirappia
kanelia
hyppysellinen suolaa
omenat
6 pientä omenaa
1 rkl voita
3 rkl ruokosokeria
1/2 sitruunan mehu
1 tl kanelia
1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
kanelia
kardemummaa
neilikkaa
ripaus muskottipähkinää
tarjoiluun
vaniljajäätelöä
Paahda pekaanipähkinöitä 180 asteessa 5 minuuttia. Sekoita muut aineet siirapiksi
Valele pähkinät siirapilla. Paahda uunissa vielä 5 minuuttia – varo polttamasta.
Karamellisoi omenoita ja mausteita voissa pannulla 10-15 minuuttia. Tarjoile omenat vaniljajäätelön sekä pekaanipähkinöiden kera.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Instagramissa @liemessa Snapchatissa @liemessa Liemessä-Facebook ryhmässä.
Upea Kuvasi ja reseptisi ovat kyllä aina kiinnostavia!
Rakastan karamellisoituja omenoita ja pähkinöitä, joten tää ei voi olla pahaa! Kuulostaa myös tarpeeksi simppeliltä että voisin saada aikaan kokeilla 🙂
Nam! Söpö pikkuvieras!
Kiitos mieltä lämmittävästä kommentista, niin mukava kuulla! 🙂
Jos et unohda ja polta pähkinöitä uuniin niin ei voi epäonnistua. Simppeli on!
Minivieraista tulee vaan kauhea vauvakuume! Yritän vaimentaa sen 😀
On kyllä herkullisen kuuloista! Tiedän itse myös tuon ihanuuden työn ja harrastuksen yhdistyessä! Tällä hetkellä istun sunnuntaiaamuna amerikkalaisen hotellin aamupalapöydässä klo 7 ja näpyttelen kommenttia. Ehkä myös aikaerolla on pieni osuus asiaan, että en ole enää nukkumassa 🙂
OI nam,nam – ja ihana pikkuvieras sinulla ollut (ja tietysti isompikin) 🙂
Ymmärrän oikein hyvin tuon kalenterikyselyn… toiset herkut vaan vetävät paremmin kuin toiset 😉
Niinpä, tuosta tuntee intohimon! Kun illalla viimeiseksi miettii, että jes huomenna uusi päivä, uudet kokkaukset ja kuvaukset. Ja kun ei malta ehkä edes mennä nukkumaan, kun on niin paljon loistavia (tai vähemmän loistavia) ideoita päässä, jotka pitäisi saada edes kirjoitettua paperille (tai no ehkä koneelle nykypäivänä), ettei unohdu. Kyllä sun toimistovierailla kelpaa, kun on mitä ihanimpia herkkuja tarjolla <3.
Ai että, tuota Lotto-videota katsellessa maistoin jo nuo pähkinät suussani ja melkein juoksin pyöräyttämään pari jätskipalloa iltapalakulhoon 😉
Omenia on ihan riesaksi asti, kiitos uudesta ideasta hyödyntää omenasatoa.
Omenia on ihan riesaksi asti, kiitos uudesta ideasta hyödyntää omenasatoa.
Hotellille saapuessa kysyn aina monelta aamupala aukeaa, en mihin asti se on. Ruotsinlaivalla olin viimeksi mummojen kanssa lasin takana odottamassa aamiaisbuffan avautumista 😀
Pikkuvieras meinasi jo melkein lähteä ryömimään pitkin työhuoneen lattioita. Ensi kerralla ei varmasti enää jätä astioita rauhaa 🙂
Mä kirjoitan ideat nopeasti muutamalla sanalla kännykkään. Sieltä löytyy jo useampi. Kun vaan tietäisi mitä ne kaikki tarkoittaa 😀
Ensi viikonloppuna sitten! 🙂
Mäkin haluan omenariesan! Olemme omenalahjoitusten ja kaupan valikoiman varassa…
Pähkinät, omena ja vaniljajätski…ei voi olla muuta kuin todella herkkua! <3
Työhuone näyttää kyllä hienolta, just sopivan rouhea! Pikkuvieraalla tais olla (toistaiseksi) omat eväät 🙂
Joopa joo… ja sulla ainakin kuvissa näkyy astioita aikalailla alahyllyillä 😉
Mä ilmoittaudun heti vapaaehtoiseksi esimerkiksi jos tarvitaan vieraita brunssi kuvauksiin. Tai kakkubuffa. Olen myös muuntautumis kykyinen, eli helposti menee kaikenlaiset juhlatarjoilut ja erityisesti sellaiset, joihin liittyy lasillinen kuohuvaa. Aina valmiina. 😉 JA ohje, se näyttää hyvältä. Ja mulla ois varmaan kaikki aineetkin jo valmiina!
Ihana resepti nopeaan vierastarjoiluun tai jälkkäriksi!
Mä niin tiedän ton Jenni, musta on parasta naputella blogitekstejä selällään maaten aamulla sängyssä kännykkään ilman laseja muiden nukkuessa. Niitä kun sitten blogiin siirrettyä pääsee korjailemaan.. 😉
Tuo on niin totta. Kännykkä on täynnä loistavia ideoita, mutta osasta ei saa niin mitään selvää. Esim. ”omput yhdiste” tai ”savua” ovat taatusti erinomaisia ja toteuttamiskelpoisia ideoita. Melkein ainakin 🙂
Pekaania, omenaa, karamellisia makuja – täydellistä!
Minä oon ihan vihreä täällä. Kun ei täältä mettärajan takaa ikinä pääse piipahtamaan kenenkään kuvaussafkoilla!
Haha:D jep, juurikin löytyi muistiinpano: ”se omenajuttu”…
Ja taas yksi hyvä syy päivittää se puhelin… 😀 Tosin vanhan ajan paperi ajaa myös asiansa!