KURPITSAPASTA

Kurpitsapasta

YHTEISTYÖSSÄ MYLLYN PARAS JA ASENNEMEDIA

Väliin arkisempaa sapuskata! Elämä kun ei ole vain jäätelökakkuja ja hattaraa. Pasta on arkiruokarepertuaarini yksi kulmakivistä. Ovelana äitinä valitsen mahdollisimman usein kokojyväpastaa ja saan huijattua vatsaa helliviä kuituja mukuloiden ruoansulatuskanavaan. Syksyn edulliset sesonkikasvikset ja juurekset ovat arkiruokayhtälön toinen muuttuja. Myskikurpitsasta on kuoriutunut tämän syksyn lemppari. Perinteisen ”halloween” kurpitsan ja myskikurpitsan maussa eikä käyttötarkoituksessa ole juurikaan eroa, vaan myskikurpitsaa voi käyttää tavallisen kurpitsan tapaan. Kurpitsapastan kiilto silmissä annoin kurpitsan poreilla voin, sipulin, valkosipulin, salvian, timjamin kanssa kanaliemessä. Loraus kermaa ja lopputuloksena on syksyn maut kietoutuneena riittoisaan kermaiseen kurpitsakastikkeeseen. Kieräytys kokojyväpastan sekaan, pekonimurua ja päälle muutama pakollinen rehu. Lämmittää ja lohduttaa kummasti! Osallistun kurpitsapastakulhollani Myllyn Parhaan Paras pasta-kilpailuun. Äänestä #paraspasta suosikkiasi, jaossa on läjäpäin Pentikin lahjakortteja. Tarkemmat kilpailusäännöt löydät postauksen lopusta.

myskikurpitsa
kurpitsapasta resepti

Myllyn Paras pastatuotteista valitsin reseptiini täysjyväfusillia. Täysjyväpasta pysyy jämäkkänä kastikkeen seassa ja kastiketta myös jemmautuu fusillien sisään tuoden kurpitsan makua paremmin esiin. Resepti on helppo, kunhan pääsee ehjin sormin kurpitsan kuorimisesta. Nostin kurpitsan pystyyn ja poistin kuoren ensin suurpiirteisesti isolla keittiöveitsellä. Viimeistelyn tein pienellä keittiöveitsellä. Kurpitsa halkaistaan (nyt ne sormet!) ja siemenet poistetaan.

Kurpitsapasta

4–6 hlö

1 ps (500 g) Myllyn paras Täysjyvä Fusilli makaronia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 myskikurpitsa tai pieni kurpitsa
2,5 dl kanalientä
tuoretta salviaa
tuoretta timjamia
2 dl kermaa
1 pkt pekonia
2 rkl oliiviöljyä

Kuullota pienittyä sipulia ja siivutettuja valkosipulinkynsiä voissa kattilassa. Lisää kuorittu ja paloiteltu myskikurpitsa, kanaliemi ja yrtit. Anna keittyä hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Kaada joukkoon kerma ja ota pois liedeltä. Soseuta kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Pieni pekoni saksilla pieneksi silpuksi. Paista pekonit kuumalla kuivalla pannulla rapsakoiksi. Laita paistetut pekonit talouspaperin päälle jäähtymään.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Sekoita pastan joukkoon oliiviöljy, kurpitsakastike ja puolet pekonista. Tarjoile pinaatin, pekonimurujen ja sormisuolan kera kulhosta.

kurpitsapasta
kurpitsapasta resepti

Ken on pastoista kaikkein paras?

Onko herkullisin pasta Suusta suuhun Alisan lohipastakulho, 52 weeks of deliciousness Annen smetana-jauhelihapastakulho vai kurpitsapastakulhoni? Sinä päätät – äänestä kilpailusivulla! Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 3 kpl Pentikin 100 euron lahjakortteja. Äänestysaikaa on 4.11 asti.

Mun pastakulho on parempi ku sun pastakulho

Vai syntyykö Suomen paras pasta omassa köökissäsi? Jaa oma pastakulhosi Instagramissa. Tägää kuva #paraspasta #pastakulho ja @mylly_paras. Viisi parasta pastakulhoa palkitaan kolmella 150 euron ja kahdella 100 euron lahjakortilla Pentikille! Osallistumisaikaa on 4.11 asti. Muistiinpanovälineet ovat jo valmiina, älkää turhaan piilotelko ihania pastareseptejänne!

Yhteistyössä Myllyn Paras ja Asennemedia

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

Arkistojen kätköistä

27 kommenttia

  1. Ääni käyty antamassa – kurpitsapasta kuullostaa minun korvaani suorastaan eksoottisen herkulliselta, pitää kuulostella innoisiko mieskin tätä testaamaan 😀

    Vastaa
  2. minni 09.10.2016

    Kovin usein pastan kaveriksi päätyy tomaattinen jauhelihamössö. Tämähän olisi niin kausiruokaa.

    Vastaa
  3. Sari 09.10.2016

    Minä ihastuin kurpitsapastaan pari vuotta sitten. Silloin tuli tehtyä sellainen satsi kurpitsasosesetta pakkaseen että sitä tuli syötyä koko talvi. Uskon että tästä myskikurpitsasta syntyi erityisen maukas kastike. Kiitos muistutuksesta, että tällaistakin herkkua voisi valmistaa.

    Vastaa
  4. Jenni 09.10.2016

    Kiitos! <3 miehelle myyt sen tolla pekonilla! 🙂 Se kuuluu musta oleellisesti tähän kylkeen.

    Vastaa
  5. Jenni 09.10.2016

    Nii-i! Samaistun niin tohon tomaattiseen jauhelihamössöön!

    Vastaa
  6. Jenni 09.10.2016

    Isosta kurpitsasta tulee aika satsi, hyvä idea tuo pakastaminen! Tosin musta tuntuu että nykyään kaikki menee mitä ehtii tehdä…pakkaseen asti harvoin riittää ruokaa 🙂

    Vastaa
  7. Aila 09.10.2016

    Kurpitsa on ihanaa! Ihanat kuvat ja resepti! Nyt vaan on pitkään mulla ollut pastaton kausi, ei yhtään tee mieli pastaruokia tai riisiruokia, mikä lie. Lapsellisessa perheessä niitä vedettiin kyllä usein. Onni on vaihtelu keittiössä ja kokkauksissa, pasta tulee vielä takaisin. Ps. meillä savustetaan, nyt harjoitellaan kylmäsavustusta…

    Vastaa
  8. Katri Ryynänen 09.10.2016

    Oi mitkä ihanat kuvat taas.
    Kurpitsaa tulee meidän taloudessa käytettyä ihan liuan vähän….pitäisköhän testaa.

    Vastaa
  9. Katri Ryynänen 09.10.2016

    Oi mitkä ihanat kuvat taas.
    Kurpitsaa tulee meidän taloudessa käytettyä ihan liuan vähän….pitäisköhän testaa.

    Vastaa
  10. Helinä 09.10.2016

    Kuulostaa lupaavalta! Etenkin tuon pekonimurun vuoksi. 😛 Pistetään to do -listalle!

    Vastaa
  11. Minna 10.10.2016

    Näyttää hyvältä! Mä olen myös rakastunut myskikurpitsaan. Aina en edes kuori sitä, kuori pehmenee uunissa aika kivasti.

    Vastaa
  12. Anna 10.10.2016

    Tämä menee testiin, kellari on täynnä oman maan kurpitsoita, hokkaidoa, spagettikurpitsaa ja talvikurpitsaa. Näiden kurpitsamäärien kanssa otan innolla kaikki hyvät uudet ideat ja reseptit vastaan. Yritän vääntää tästä hyvää vegeversiota, josko pekonin sijaan paistaisi sipulia rapeaksi tai vaikka aurinkokuivattua tomaattia.

    Vastaa
  13. Jenni 11.10.2016

    Niin kauan kun mulla on Nirso samassa taloudessa meillä syödään viikottain pastaa 🙂 Lapsetkin toki tykkää. En tosin eilenkään pistänyt pahakseni kun rakas mieheni oli haudutellut pari tuntia ragukastiketta tullessani myöhään illalla uimahallin kautta kotiin. Liika on silti liikaa, väliin pitää tietysti saada muutakin 🙂 Savustusprojekti kuulostaa hauskalta! Parasta tässä ruokaharrastuksessa onkin jatkuva uuden oppiminen. En ole ikinä esimerkiksi savustanut!

    Vastaa
  14. Jenni 11.10.2016

    Pitäis! 🙂

    Vastaa
  15. Jenni 11.10.2016

    Pekonimuru on oleellinen osa reseptiä! 😉

    Vastaa
  16. Jenni 11.10.2016

    Oho, pitää testata! Sehän helpottaisi kurpitsankokkausprosessia kummasti!

    Vastaa
  17. Jenni 11.10.2016

    Juuri yritin tässä miettiä millä pekonin voisi ”korvata”. Tuo rapeaksi paistettu sipuli kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta!

    Vastaa
  18. Anonyymi 11.10.2016

    Mahtavan näköistä… Kannattaa myös vilkasta http://suhmurankievari.fi – sieltä löytyy hyviä vinkkejä ja reseptejä!

    Vastaa
  19. Tämän syksyn ehdottomasti paras raaka-aine on myskikurpitss. Aivan liian pienellä käytöllä tähän saakka, mutta aika hyvin on tilannetta korjattu.

    Vastaa
  20. Annaleena 14.10.2016

    Ai nam! Kurpitsa se on niin ihanaa, kaunista ja monikäyttöistä! Ääni annettu tälle pastakulholle 🙂

    Vastaa
  21. Nanna 16.10.2016

    Juu, en muista koska olisin viimeksi leikannu sormeen, paitsi viikko sitten työn alla myskikurpitsa ja vieras lainaveitsi. On se kova kuori!

    Mutta kova juttu on myös se, että kurpitsaa on alettu käyttää monipuolisesti. ”0 vuotta sitten en oisi tienny kun etikkaan säilötyt kuutiot.

    Vastaa
  22. Veera R. 21.10.2016

    Hauskaa, mä tein juuri melkein tätä samaa pastaa miinus kanaliemi paitsi että en soseuttanut sitä vaan kurpitsat oli siinä kuutioina. 🙂

    Vastaa
  23. Jenni 24.10.2016

    Heippa! Kuka tuota Suhmurankievari kirjoittaa? Ei ollut mitään esittelyä..

    Vastaa
  24. Jenni 24.10.2016

    Myskikurpitsaa on nyt joka paikassa (blogissa)!

    Vastaa
  25. Jenni 24.10.2016

    Kiitos äänestäsi! <3

    Vastaa
  26. Jenni 24.10.2016

    Ja se muoto on hankala…mutta joku vinkkasi että ei sitä tarvitsisi kuoria. Sen kun heittäisi uuniin paahtumaan ja surruttelisi kourineen päivineen. Täytynee testata ja todeta itse.

    Vastaa
  27. Jenni 24.10.2016

    Heh! eli se siitä originaalista ideasta 😀

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *