MUTTIHILLO

YHTEISTYÖSSÄ MUTTI JA ASENNEMEDIA

Tomaattikastikeidolini Henri Alén tuskailee uuden muttisoosireseptin kanssa ja pyysi apuani. Tarttis vaan kehittää muttisoosi 2.0. Henrin muttisoosi on blogini kaikkien aikojen luetuin resepti ja Suomen tunnetuin tomaattikastike. Että ei mitään paineita. Parhaasta on vaikea pistää paremmaksi, joten päätin tehdä tomaattikastikkeen omalla kierolla twistilläni.

Nurkan takana väijyvä kaamos on saanut himoitsemaan jo viikkokaupalla juustoilla ja kaikilla sörsseleillä täytettyä herkuttelulautaa. Aivoni alkoivat nopeasti lähettämään sähköimpulsseja Muttipurkin ja mieleeni syöpyneen herkuttelulaudan välille. Muttihillo! Saatoin hihkaista sen ääneen. Eikun muttisoosi 2.0 tulille. Kuin itsestään keittyvä muttihillo saa potkua chilistä, inkivääristä ja valkosipulista, makeutta sokerista ja happoa valkoviinietikasta. Jännittävä, mutta täydellisen tasapainoinen juustojen kanssa tarjottavaksi! Muttihilloa laittaisin myös hampurilaisten väliin tai lisukkeeksi lihalle ja kasviksille. Hillopurkillisen tulisenmakeaa muttihilloa keittää jo yhdestä tomaattimurskatölkistä. Melkein väitän, että purkillisesta Italian auringon alla paahtuneita täydellisen kypsiä tomaatteja tulee parempi hillo, kuin talven tuontitomaateista tai mauttomista kotimaisista kasvihuonetomaateista. Kaamos voit tulla!


Samalla vaivalla keitin muttisoosissa päärynöitä, jotka imivät itseensä mausteista makua.


#muttihillo #muttisoosi @henkkaalen

Muttihillo

1 tlk Mutti tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 punainen  chili
3 cm pala tuoretta inkivääriä
1 dl sokeria
1 dl valkoviinietikkaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Siivuta valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää kaikki ainekset ja anna kiehua hiljalleen noin tunti. Sekoittele välillä, varo polttamasta pohjaan. Purkita muttihillo ja anna jäähtyä. Muttihillo säilyy jääkaapissa pari viikkoa.


Yhteistyössä Mutti ja Asennemedia

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

Arkistojen kätköistä

9 kommenttia

  1. Nanna 21.10.2016

    Mun uus Mutti!Tänks!

    Vastaa
  2. Jenni 21.10.2016

    Sä ymmärrät hyvän ja herkuttelun päälle! 🙂

    Vastaa
  3. Kaika 21.10.2016

    Mitä nuo ihanuuden Mutin ja päärynöiden seurana ovat? ��

    Vastaa
  4. Jenni 21.10.2016

    Herkkuja! 😀 Mm. kaksi lampaanmaitojuustoa (toisessa pistaasipähkinöitä), homejuusto, crostineja (uunissa paahdettuja patonkisiivuja), pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä, suolaisia keksejä, tomaatteja, basilikaa. Siinäpä se!

    Vastaa
  5. Aivan mieletön hillo, ja kyytipojat, I love it!

    Vastaa
  6. OOH en kestä! Rakastan juustoja <3
    Tää hillo lähtee todellakin testiin ja jahka sen keittelen, se on mun lupa tehdä samantein myös burgeria sen ympärille.

    Ps. Mistäs tuota pistaasi-lampaanmaitojuustoa saa?

    Vastaa
  7. Jenni 27.10.2016

    Tälläistä settiä pitää tehdä useamminkin. Mmm, vaikka joka viikonloppu 😀

    Vastaa
  8. Jenni 27.10.2016

    Pistaasi-lampaanmaito juusto on Stockmann Herkun juustotiskiltä. Se oli hyvää, mutta muutaman päivän oltuaan jääkaapissa pistaasit olivat vähän kosteita. Eli se kannattaa syödä heti pois! 😉

    Vastaa
  9. Minna Vuo-Cho 27.10.2016

    Selvästi uusi someMutti. Varmaan tosi hyvää juurikin juustojen seurana.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *