Skip to main content

YHTEISTYÖSSÄ ARABIA JA ASENNEMEDIA

Onnea Suomi 100 vee! Juhlimme Suomen syntymäpäiväjuhlia työhuoneellani Asennekakkukahvien merkeissä. Arabia on julkaissut juhlavuoden kunniaksi upean Suomi 100 -mukien juhlamalliston. Kymmenen mukin sarjasta jokainen muki edustaa yhtä Suomen itsenäisistä vuosikymmenistä. Annoin vieraiden, Asennemedian komeimman bloggaajan Mustarttu Artun, ihastuttavan uuden tuttavuuden Magicpoks Majn, Idan  ja Saaran valita itse lempikuppinsa. Mukisarja on ollut todella himoittu, joten jos yhtään hotsittaa niin osallistuthan postauksen lopussa kilpailuun! Kuppikuntamme kakkukahveja varten suunnittelin itsenäiselle 100-vuotiaalle Suomelle kakun. Lisäksi tarjolla oli ruisfocacciaa punajuurigraavatulla lohella ja mummonkurkuilla. Ystävät koolle, jotain pakollista suolaista, kakku pöytään ja kahvit porisemaan. Tänä vuonna jokaisella suomalaisella on syytä juhlaan! 🙂

Suomikakku sai inspiraationsa talvisesta suomalaisesta metsästä ja kevään tulosta. Mustikan- ja puolukanvarpujen lisäksi kakun koristeista löytyy syötäviä Mimis ruiskaunokkeja (saatu), marenkeja, mustikoita ja yksi kukan suortuva. Täytteeksi keitin koivusokerilla makeutettua mustikkaa ja kuorrutteena perinteinen voikreemi. Menin innoissani kostuttamaan kakun mustikkamaidolla, mutta vahingon jo tapahduttua tajusin että mustikkamaito ei imeytyisi kauniisti kakkuun. Jos siis haluat kakun sisuksiin sinistä väriä, ensi kerralla kostuttaisin kakun ihan vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja värjäisin sisälle tulevan kuorrutteen mustikalla. Noh, 100 vuoden päästä sitten uusi mahdollisuus!

Ruiskakkupohja

Ohje n. 15cm vuokaan. Ohjeesta tulee yksi kakkupohja. Suomikakkua varten tarvitset kaksi kakkupohjaa.

3 kananmunaa
Samanverran sokeria
Samanverran jauhoja: erikoisvehnäjauhoja, ruisjauhoja, 0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhoa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Mittaa kananmunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin kuppeihin niin että kaikkia on samanverran.  Laitoin puolet vehnäjauhoja, noin puolet ruisjauhoja ja 0,5 dl perunajauhoja. Lisää vaniljasokeri sokerin joukkoon ja leivinjauhot jauhojen sekaan.

Vatkaa munia ja sokeria voimakkaasti noin 10 minuuttia. Voitele sillä välin kakkuvuoka voilla ja jauhota vehnäjauhoilla. Lisää jauhot siivilän läpi varovaisesti käännellen vaahdon joukkoon. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä

Kuorrute

400 g huoneenlämpöistä voita
4 dl + 4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
400 g tuorejuustoa

Vatkaa voi, 4 dl tomusokeria, vaniljasokeria ja maito kuohkeaksi kreemiksi noin 5 minuuttia. Lisää tuorejuusto ja 4 dl tomusokeria. Sekoita.

Kuorruta kakku pursottamalla  kuorrutetta kakun väleihin ja sivuille. Tasoita kulmapalettiveitsellä tai isolla veitsellä. Saat tasaisemman tuloksen kun lisäät kuorrutetta ohuesti kahteen kertaan. Jos mahdollista, laita kakku välissä hetkeksi pakkaseen ja jatka kuorruttamista.

Ruisfocaccia

juuri
5 dl vettä
40 g hiivaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria

taikina
2 dl vehnäjauhoja
5 dl ruisjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

päälle
oliiviöljyä
sormisuolaa

Sekoita kädenlämpäiseen veteen murennettu hiiva, jauhot ja mausteet. Peitä taikinakulho liinalla ja nosta vedottomaan paikkaan.

Kun juuri kuplii (noin 15 minuuttia), vaivaa loput jauhot käsin juuren sekaan. Lisää lopuksi öljy. Kohota taikina liinan alla noin tunti.

Sivele leivinpaperilla päällystetty uuninpelti reippaasti oliiviöljyllä. Levitä taikina pellin päälle jauhotetuin käsin. Anna nousta vielä hetki ja painele sitten sormin focacciaan reikiä. Sudi päälle vielä runsaasti oliiviöljyä ja viimeistele sormisuolalla. Paista 220 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Punajuurigraavattu lohi

400 g lohifileetä
1 tuore punajuuri
1 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl koivusokeria
mustapippuria

Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi. Laita lohifile pussiin nahkapuoli alastpäin. Hiero kalan pintaan suola, sokeri ja mustapippuri. Levitä kalan päälle punajuuriraaste. Sulje pussi, aseta päälle lautanen ja paino. Anna lehen graavautua jääkaapissa 1-2 päivää. Pyyhi lohen pinnasta ylimääräiset mausteet ja leikkaa siivuiksi.

Ja voitteko uskoa, pitkästä aikaa video! En edes oikein ymmärrä missä välissä Arttu onnistui kuvaamaan näin ihanan tunnelmallisen videon. Mutta tervetuloa siis mukaan kakkukahveille työhuoneelleni! 🙂

Himoitse lempikahvikuppiasi ja voita se!

Juhlavuoden mukien kuviot on päätetty Arabian kattavan tutkimustyön ja yleisöäänestyksen perusteella. Mukit on varustettu juhlavuoden pohjaleimalla ja ne ovat saatavilla ainoastaan vuoden 2017 aikana. Sain pistää pystyyn kilpailun, jossa sinulla on mahdollisuus päästä käsiksi näihin keräilykappaleisiin! Käy Arabian sivuilla arabianrakastetutkuviot.fi , valitse oma suosikkisi ja kerro se kommenteissa. Voit voittaa lempimukisi! Mukeja arvotaan yhteensä 3 kpl. Muista jättää tarvittaessa sähköpostisi. Osallistumisaikaa on 31.1 asti. Omat suosikit ovat sieltä romanttisimmasta päästä. Jos on pakko sanoa yksi, niin sanon Suomen kukka vuodelta 1941 <3

Kilpailu on päättynyt! Kiitos kaikille osallistumisesta 🙂 Onnea voittajille Marjo, Siru ja Mirva_H! Olen teihin henkilökohtaisesti yhteydessä sähköpostitse.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

161 Kommenttia

  • Aila sanoo:

    Ihanat kekkerit! Kyllä se tuo Suomen kukka on, jos valita pitää.

    • Jenni sanoo:

      Loistava valinta! Vaikka samaa mieltä että sarjasta löytyy useampi joka miellytti omaa silmää 🙂

  • sari pylsy sanoo:

    Voi miten ihana kahvihetki tiellä onkaan ollut, niin herkulliset tarjottavat, tuota ruiskakkua on ihan pakko kokeilla myös omassa keittiössä. Ja nuo Arabian 100 v kupit, ihania kaikki, mutta kun yksi pitää valita, niin se on Pastoraali. Mukavaa Tammikuun loppua teille kaikille sinne 🙂

    • Jenni sanoo:

      Sen jälkeen kun ruisleipä nimettiin Suomen kansallisruoaksi, niin ruisreseptejä on virrannut hulluna Facebookin feedissä 😀 Ruisjauhoista on moneksi ja toimii yllättäen vaikka kakussa. Kiitos osallistumisesta!

  • Upeita ovat kaikki, mutta ehkä valintani olisi Pastoraali. 🙂

  • Anni Mäkelä sanoo:

    Onpa kauniisti koristeltu kakku. Kaunein kuppi on Huvila 2017, joten valitsen sen.

  • kirsi s sanoo:

    ompa herkullisia ohjeita , kiitos niistä , pitää itsekkin testailla 🙂 myrna on minun suosikkini <3

    • Jenni sanoo:

      Myrna on kyllä klassikko! Kiitos osallistumisesta kilpailuun ja kiva jos päädyt testaamaan reseptejäkin!

  • Sha sanoo:

    Timbua taitaa olla eniten mieleeni.

    • Jenni sanoo:

      Mahtavaa hajontaa! Selkeästi kaikille löytyy se oma suosikki! Mustavalkoinen ja graafinen toimii aina 🙂 Onnea matkaan!

  • Hanna sanoo:

    Aivan ihanat kutsut! Video oli tosi kiva. Suosikkini on suomen kukka.

    • Jenni sanoo:

      Ihan mahtavaa että Arttu tuli kuvaamaan videota. Itsellä menee keskittyminen tottakai tarjoiluihin, vieraisiin ja kuvien ottamiseen. Videokuvaus olisi ehkä jo vähän too much 😀 Toivottavasti näitä videoita saadaan kuvattua lisää, tykkään myös! Suomen kukka on loistava valinta, onnea arvontaan 🙂

  • Jess sanoo:

    Oma valintani olisi She-fo 🙂

  • Maija sanoo:

    Suosikkini on Huvila! Ihana vaaleanpunainen kuosi! 🙂

  • Kati sanoo:

    Kauniita ovat kaikki mutta kyllä tuo Suomen kukka on minunkin suosikkini.

  • Hanna sanoo:

    Voi, kuinka vaikea valinta mutta livenä kun mukit näin, Pastoraali kiinnitti heti huomioni.

  • Kati sanoo:

    Korkea kakku kiinnitti heti huomion, tosi juhlavan näköinen. Pitäisi myös joskus uskaltautua kokeilemaan. 🙂

    Kahvikupeista oma suosikkini on Myrna.

    • Jenni sanoo:

      Muutama kakkupohja päällekkäin, ei ehkä niin vaikeaa kuin voisi näyttävyyden perusteella ajatella. Tykkään myös simppelistä koristelusta, ja noh, en varmaan osaisi (vielä) mitään hienompaa nypräystä tehdäkään 😀 Myrna on ikisuosikki, onnea arvontaan!

  • Marjo sanoo:

    Suomen kukka muki miellytti silmää ihan eniten ja mielestäni eniten Suomea kuvaileva =)

  • Kipsuli sanoo:

    Esteri ja Pastoraali taistelivat, Esteri voitti.

  • Kaisa sanoo:

    Esteri ❤
    Tuo niin mummon muistoihin, hänkin Ester. Ja olen aina ollut sitä mieltä, että olen syntynyt väärälle vuosikymmenelle, 60 ja 70-luvun kuviot kiehtovat aina 🙂

    • Jenni sanoo:

      Kaunis muisto <3 Ymmärrän retron viehätyksen, tykkään myös erityisesti 50-luvun estetiikasta 🙂

  • Siru sanoo:

    Kyllä tuo 1941 vuoden Suomen kukka on omaan silmään vaan kaunein. Nostalginen!

  • Riikka Mikkonen sanoo:

    Valintani on Esteri. Viikonlopun suunnitelmiin kuuluu testa tuo ruisfoccacia. Vaikuttaa mielenkiintoiselta herkulta ?

    • Jenni sanoo:

      Ruisfocaccia, kuten focaccia ylipäänsä, on parhaimmillaan tuoreena. Maistoin siivun heti tuoreeltaan pelkän voin kanssa. Voi nam! Seuraavana päivänäkin maistui toki hyvälle ja päälle laitoin maustamatonta tuorejuustoa, punajuurigraavattua lohta ja mummonkurkkuja. Toivottavasti tykkäät ja hyvää viikonloppua!

  • Maisa sanoo:

    Vau, mitä tarjottavia. 🙂 Valintani on Huvila, niin kaunis! <3

    • Jenni sanoo:

      Tykkään myös Huvilasta, siinä on paljon samaa tyylillisesti kuin suosikissani Suomen kukassa. Herkkä kaunis väri. Kiitos ja onnea arvontaan!

  • Meri sanoo:

    Pastoraali on ihana! Tuosta hörppäisi mielellään aamukahvinsa.

    • Jenni sanoo:

      Aivan! Ei ole todellakaan sama mistä hörppii aamukahvinsa. Omani juon _aina_ Arabian Piilopaikka mukista 🙂

  • Riikka sanoo:

    Kaikki kauniita, Suomen kukka ehkä kuitenkin nr 1.

  • Elise sanoo:

    Vaikea oli valita, mutta valintani osui Huvilaan.

  • Annika sanoo:

    Ihania kemukuvia, nams.
    Suomen Kukka oli mun suosikki mukeista.

    • Jenni sanoo:

      Suomen kukka näyttää keräävän hyvin ääniä, en ihmettele. Kiitos ja hyvää viikonloppua Annika!

  • Iiris sanoo:

    Monta kaunista, joista valintani on Suomen Kukka!

  • Karoliina sanoo:

    Myrna

  • moonangel sanoo:

    Kyllä se on Myrna. Äitini pitää myös siitä, lahjoittaisin mukin varmaan äidilleni jos onni potkaisee 🙂

  • Elisabet kauppinen sanoo:

    Pastoraali.
    Aivan huikeita kuvia jälleen, niin houkuttelevan näköisiä herkkuja!

    • Jenni sanoo:

      Perus iltapäiväkahvit 😉 Kiitos, Suomi ansaitsi kunnon kakkukahvit. Kiitos osallistumisesta ja hyvää viikonloppua Elisabet! 🙂

  • Elina sanoo:

    Myrna ehdottomasti, 70-luvun muistoja lapsuudesta jolloin äitini nosti Myrna astiaston juhlapöytään mansikkakakun kera jokaisena heinäkuisena syntymäpäivänäni. Vietettyäni 40 juhliani viime kesänä oli astiasto juhlapöydässä jälleen 🙂

  • Jonna Korpela sanoo:

    Suomen kukka on minunkin valintani.

  • Sara sanoo:

    Oijjoi, viikonloppuna voisi kokeilla ruiskakkua! Näyttää todella hyvältä?Monet mukeista ovat todella kauniita. Suosikkini noista on Suomen Kukka.
    Kaunis kuviointi, tykkään?
    Hyvää viikonloppua sinne❤

    • Jenni sanoo:

      Juhlavuonna ruista laitetaan kaikkeen, kakkuunkin! Kiva jos kokeilet 🙂 Samoin, hyvää viikonloppua! <3

  • Tiina Savolainen sanoo:

    Ihania kuppeja niin monta, että valinta ei ollut ihan helppo. Pastoraali vei kuitenkin pisimmän korren ?. Valoa kevääseen! Reseptit täytyy ehdottomasti testata!

    • Jenni sanoo:

      Valoa tarvitaan ja sieltä se näyttää taas tulevan. Miten ihanaa! Pastoraali on loistava valinta 🙂 Hyvää viikonloppua ja toivottavasti maistuu myös kakku ja ruisfocaccia jos päädyt testaamaan!

  • Nina sanoo:

    Esterin ja Huvilan välillä oli vaikea valita, mutta tällä kertaa Esteri nappaa voiton.

  • Idamiettii sanoo:

    Esteri on kyllä niin minun mieleeni ja makuuni, varsin mukiinmenevä!

  • Malla sanoo:

    Kaikki aivan ihania, mutta ehkä Myrna kaikista kaunein.

  • Salla sanoo:

    Vaikea valita vain yksi. Mutta kyllä Esteri vie voiton, tulee mummoni mieleen.

  • Salla sanoo:

    Vaikea valita vain yksi. Esteri-kuosi on kaunis, tulee mummo mieleen.

  • Heidi sanoo:

    Valinta oli loppujen lopuksi helppo: Suomen kukka.

  • Jaana sanoo:

    Mähän himoitsen noita kaikkia, muutama erityissuosikki on, ja voittajaksi nousee Esteri! Ja punajuurigraavattua lohta on pakko kokeilla, niiiiin kaunista!

  • Mirva_h sanoo:

    Ihanat kekkerit.Valitsen Myrnan koska tulee lapsuus mieleen 🙂

  • Liitu sanoo:

    Ihana idea Arabialta! Tuli houkutus kerätä kaikki! Pastoraalista aloittaisin. Varasti joukosta heti huomioni. Kaikki ovat omalla tavallaan kauniita ja hauskaa, että niin erilaisia!

  • Sandy sanoo:

    Minun mieleen on eniten Timbua 🙂

  • Kaura sanoo:

    Huvila on ihan mun näköinen ja värinen, ihana.:)

  • Mirka sanoo:

    Voi miten paljon kauneutta! Äärimmäisen kaunis postaus Suomi-kesteistä houkuttavine tarjottavineen ja setti ihania klassikkomukeja. Omaksi suosikikseni nousee kyllä ehdottomasti klassisen sinivalkoinen ”Suomen kukka”.

  • Lottakooo sanoo:

    Miten upeita kuvia! Suosikkini on Esteri 🙂

  • *Maikki sanoo:

    Hei. Minuun iski kaikista eniten Esterin kuviot. Sinivalkoisena tietty.

  • sanZu sanoo:

    Huvila on niin kaunis 🙂 eli se on valintani!

  • Jolli sanoo:

    Nuo mukit ovat niin ihania! Itselläni niitä on jo neljä, mutta yhtä en raaski varmaan ikinä käyttää. Se on Myrna ja siitä tulee mieleen rakas mummo.
    Yhtä mukia toivoisin äidilleni ja se on -54 vuoden Hattara. Focaccia-resepti menee tänään kokeiluun!

  • Anna sanoo:

    Voihan mukit, ei näistä osaa päättää! Isak on valtavan kaunis ja Myrna niin nostalginen. Hattara on myös kaunis aikansa tuote. Ottaisin kuitenkin kaikkein mieluimmin sen Suomen kukan, koska juhlavuosi ja kuvion syntymävuonna tehtiin mahdolliseksi, että me sitä saamme viettää nyt. Onnea minulle arvontaan!

  • sari sanoo:

    nuo mukit ovat aivan ihania, kumpa talous kestäisi ostaa koko sarjan, suosikkini oli se suomen kukka

  • -OnneliAnneli- sanoo:

    Esteri tuo paljon muistoja

  • Elina sanoo:

    Halusin ihastua siniseen, mutta suosikki onkin hempeän vaaleanpunainen Huvila. 🙂

  • Katja kaihila sanoo:

    Pastoraali se olla pitää..

  • -sirpa- sanoo:

    Kaunis kakku!!!! Valitsisin Suomen Kukan 🙂

  • Riitta Nuutinen sanoo:

    Pastoraali. Olen syntynyt 1960-luvulla.

  • Susanna sanoo:

    Suoraviivaiselle luonteelleni yksinkertaisesti Isak kaikkein kaunein

  • Ulla Ögård sanoo:

    Hattara. Olen perinyt tädeiltäni Hattara astiaston. Muki täydentämään!

  • Tanja Saksi sanoo:

    Ehdottomasti Esteri. Olen syntynyt-71 ja muistan lapsuudesta isot ja kirkkaanväriset kuviot vaatteissa ja kankaissa ja ne inspiroivat yhä ompelija kun olen. Ihania lapsuus muistoja.

  • outi elovaara sanoo:

    Khyllä se Myrna on.Mulla koko myrna kalusto kuppeja,maljakoita ym kannua myöten visusti tallessa.Eli kyllä sarjaani mahtuisi tuo Myrna muki

  • Pauliina sanoo:

    Myrna

  • Piijuli sanoo:

    Suomen kukka koska sininen on niin mun väri 🙂

  • Veronica sanoo:

    Suomen kukka, rakastan sinistä ja valkoista

  • emps sanoo:

    Suosikki on Timbua 🙂

  • suvi jauhiainen sanoo:

    ihania kaikki, mutta esteri ehkä himppasen muita ihanampi 🙂

  • Tanjis sanoo:

    Nyt on vaikea valinta,Tomula ja Uosukkinen molemmat lempparitaiteilijoita.Hattara,Pastoraali ja Esteri kaikki hankintalistalle ja jos jonkun niistä voittaisin,kukkaro kiittäisi 😀 .Kiitos jälleen myös hyvistä resepteistä!

  • Sanna Kankaanpäästä sanoo:

    Huvila on Heini Riitahuhdan, Kankaanpääläisen suunnittelijan tekemä! Ja siksi valitsisin sen!

  • Hanna sanoo:

    Suomen kukka on myös minunkin suosikkini.

  • KATJA sanoo:

    Pastoraali on mun suosikki 🙂 Ihanan näköinen kakku!

  • Arja sanoo:

    Kakku on varmaan hyvää ja lempikukkani ruiskaunokit ovat koristeena 🙂 She-fo 1926 -muki on suosikkini, koska vuosi on viime vuonna edesmenneen äitini syntymävuosi.

  • Saara sanoo:

    Ihana Esteri on minun suosikkini ?

  • Henna sanoo:

    Huvila on valintani..

  • TIMO sanoo:

    Kahta en vaihda, toinen on Suomen Kukka -kahvikuppi ja toinen Presidentti -kahvi

  • Siukku sanoo:

    Pastoraali!!!
    Muuta mahdollisuutta ei ole.

  • SEPI sanoo:

    Myrna, koska hän on klasikko.

  • ritti sanoo:

    Pastoraali on mun juttu 🙂 Ihana kattaus!

  • Tiia H sanoo:

    Voi, kivoja reseptejä! 🙂 mielelläni voittaisin Suomi100 Esteri-kupposen, lähtis äitille 🙂

  • RIITTA UYGUN sanoo:

    bebob

  • Virpi H sanoo:

    Ihanat kahvikutsut ja ihanat herkut! Nyt tuli ikävä omia ystäviä, jotka asuvat kaukana… vaikka Suomessa kaikki ollaankin. Välimatkojen takia tapaamisia ei vaan järjestetä noin vaan.
    Mukisarja kuulosti mahtavalta ajatukselta ja toivoin että rakastuisin jokaiseen malliin jotta olisi hyvä syy ostaa ne kaikki! <3 Harmikseni niin ei käynyt. Mutta kyllä tuosta suosikkeja löytyy, oma suosikkini on Pastoraali, joka on ihan erilainen kuin muut astiani.
    Mukavia kahvihetkiä jatkossakin!

  • Mari v sanoo:

    Ihania kaikki mutta pastoraali suosikkini:)

  • LIISA MÄKINEN sanoo:

    IHANAT KUPIT SAIMME JUODA NIISTÄ MYÖS LIVENÄ KANKURILASSA KAHVIT .ON OMA SUOSIKKI SUOMI KUPPI

  • Henriikka sanoo:

    Pakko testata tuota ruisfocacciaa joskus, kuulostaa tosi hyvältä ja sellaiselta ohjeelta, että jopa minä osaisin sen tehdä.. 😀 Mukeista suosikiksi nousi Esteri.

  • Elina sanoo:

    Pitkällisen harkinnan jälkeen kyllä se on Suomen kukka.

  • Jenna Karppinen sanoo:

    Näistä on kyllä niiin vaikea valita yhtä mutta Suomen kukka on yksi suosikki

  • Anna Hirsmäki sanoo:

    Mummun muistolle valitsen Myrnan. ?
    Kiva että täytekakkupohjaankin voi käyttää ruisjauhoja! Täytyy kokeilla 😛

  • Susanna sanoo:

    Bebop on minun suosikkini. Kivan värikäs ja pirteä.

  • inspirations sanoo:

    Kaunis ja kakku ja video!! Oma suosikkini mukeista on Pastoraali.

  • Ritva Leinonen sanoo:

    Esteri on ihanan sininen.

  • Anna sanoo:

    Ihana Pastoraali on suosikkini:)

  • Terhi sanoo:

    Tykkään kaikista sinisävyisistä.Pastoraalista juon jo aamukahvit. Sen seuraksi sopisi Esteri.

  • Jael sanoo:

    Kaikki upeita,mutta minun suosikkini on She-fo 1926:)

  • Johanna sanoo:

    Myrna on kaunein.

  • Anne sanoo:

    Myrna, koska kaapissa perintönä tullut astiasto ruokalautasineen, sekä posliinista kahvikannut ja kaksi posliinista teepannua. Teemukit puuttuivat enään… onneksi tuli juhlavuosi! Pastoraali sopisi työpaikalle vietäväksi mukiksi 🙂

  • Arto sanoo:

    Myrna mummoni muistoksi. Hänen luonaan kahvit juotiin aina Myrna kupeista.

  • Sini sanoo:

    Nam mitä herkkuja! Lempparimukini on Huvila 🙂

  • Anni Vaneeckhout sanoo:

    Suomen kukka.

  • Niina Leppänen sanoo:

    Myrna on suosikkini

  • Aila sanoo:

    Esteri on minun valintani.

  • minni / kokeileva keittiöni sanoo:

    Bebop on upea! Ja niin on tuo ruiskakkukin!

  • Merituuli sanoo:

    Mua nauruttaa välillä nää viipyilevän kauniit videot, kun kuvittelen taakse kireän ja kiroilevan tunnelman. En siis millään muotoa tarkoita että teillä olisi sellainen ollut, vaan jos sellaisen sinne kuvittelee.
    Suosikkini on Esteri.

  • Kermaruusu sanoo:

    Ihanat kutsut teillä ollu! Ihan ei mikään muki noussut heti ykköseksi mutta kyllä minä tuon Huvilan valitsen kuitenkin. 🙂

  • Anniina sanoo:

    Vaikea valinta, mutta Pastoraali on mielestäni ihanin.

  • Viivi sanoo:

    Myrna.

  • Riikka sanoo:

    Pastoraali ehdottomasti!

  • teemu sanoo:

    Kyllähän sitä sopii 100-vuotiasta Suomea juhlia juoden kahvia upeista kotimaisista mukeista. Jaa… mutta nämähän olikin valmistettu Thaimaassa, eli se siitä suomalisuudesta. En huoli edes ilmaikseksi, kiitos vaan.

    • Ymmärrän harmituksen, että loputkin Arabian tuotannosta on siirretty ulkomaille, mm. Thaimaaseen. Muotoilu ja suunnittelu tapahtuu edelleen Suomessa. Kannatan silti mieluummin suomalaista yritystä, vaikka tuotanto ei enää täällä tapahtuisikaan. Kenen valmistamasta mukista sinä juot aamukahvisi? Otan mielelläni vastaan vinkkejä kivoista suomalaisista tuotteista 🙂

  • Teillä on ollut ihana herkutteluhetki ja kauniit astiat! Minä valitsisin tuon Suomen kukka-mukin, mutta kyllä Myrna pitää siinä vieressä hyvin pintansa. Myrna tuo mieleen oman mummolan ja juhlahetkien kinuskikakun. Pala mennyttä aikaa!

  • Leena Simola sanoo:

    Kaikki mukit tosi kauniita. Olis ilo olla omistaja kaikille noille mutta kun pitää valita yksi noista niin….hmm….kyllä…kyllä se on Pastoraali, täyteisellä, sirolla kuvioinnilla. UPEA!!

  • Tarja Kivelä sanoo:

    Erikoisen kaunis ja tyylikäs kakku. Myrna on Arabian kaikkein kaunein taideteos.

  • Sirkku sanoo:

    Miun silmää miellyttävät eniten nuo vähän vanhemmat mallit. Myrna on superklassikko, Isak on ihana ja Suomen kukka on niin kaunis. Noista onkin sitten jo paha valita…Ehkä Suomen kukka, tosin kahdelle muullekaan en sanoisi ei.

  • Iris sanoo:

    Vaikea valinta… pastoraali olisi ehkä suosikkini ?

  • SMarianne sanoo:

    Suosikkini on Timbua

  • heidi sanoo:

    Oma suosikki on pastoraali 🙂

  • Sonja sanoo:

    Oma lemppari on Huvila.

  • OutiJ sanoo:

    Suomen kukka 1941

  • Terttu sanoo:

    Onpa suloista, ihan kaikki: kupit ja vieraat ja kakut ja ah. Suosikki on sama kuin emännän, eli Suomen kukka.

  • Ville sanoo:

    Suomen kukka sopisi aamukahvikuppiin vallan mainiosti

  • Lapastaivas sanoo:

    Pastoraali ehdottomasti. Ja mitkä herkkuvinkit taas, kiitos niistä.

  • Susanna Rantanen sanoo:

    Ihania! Myrnan valitsisisin 🙂

  • letti sanoo:

    Miksi niin harva innostuu i(i)sakista, onks se vähän tylsä muille sitten ja valkone? iisakkia tänne, sisäinen mummoni on herännyt!

  • Pau sanoo:

    Vaikea valinta! Esteri ja Pastoraali viehättävät siinä määrin, että kumpaakin minulla on alkuperäisinä versioina. Uudistettuina mukeina Isak taitaa saada minun ääneni – tosin kisa oli tiukka 😉

  • peggy thomas sanoo:

    Ihanat kemut. Esteri on oma suosikki, ollaan samalta vuosiluvulta 🙂

  • Alisan kahvipöytä kaipailisi myös Huvilaa.

  • teija sanoo:

    Huvila on kaunis

  • -----almis----- sanoo:

    Valinnan vaikeutta, kun kaikki omalla tavallaan tosi kauniita. Pastoraali tai Esteri olisi minun valintani. Ihania kuvia ja videokin kakkukahveilta 🙂

  • Minna Vuo-Cho sanoo:

    Ihania nuo mukit ja on teillä ollut kivat kekkerit 🙂

  • Seija Saastamoinen sanoo:

    Suomen kukka

  • Lotta sanoo:

    Tosi kaunis naked cake 🙂

  • ”100 vuoden päästä uudestaan” 🙂 ihana on työhuonees – ihan erityisesti himoitsen tuota pöytää!

  • Onpa tosi kauniita kuppeja ja ihanat tarjoilut. 🙂

Jätä kommentti