RUNEBERGIN KÄÄRETORTTU

Inspiraatiotiistai is back! Kuukauden breikin jälkeen tiistait ovat jälleen pyhitetty inspiraatiolle ja yleiselle häröilylle. Mikä nyt sattuukaan rouvaa inspiroimaan. Vain luovuudelle pyhitetty aika on minulle todellinen henkireikä. Olen valmis menemään aika pitkälle leipoakseni teille esimerkiksi tämän runebergin kääretortun. Pieniä järjestelyjä se on tässä vaatinut, mitä nyt vakituisen siivoojan ja huippuassari Saaran palkkaamisen, mutta hei, nyt saamme nauttia tuloksista!

Tarkemmin ottaen nautimme tässäkin alunperin Viimeistä murua myöten-blogin Saaran ideasta. Runebergin kääretorttu-reseptin kehitimme Loton #lauantaireseptit videoita varten, mutta aikataulumutkien takia resepti ei koskaan ehtinyt videotuotantoon. Runebergin kääretorttu näki tänään jo päivänvalon elämäni ihka ensimmäisessä Instagram Live lähetyksessä. Liemessä Päiväkahvit Live oli spontaani idea, olisi saattanut olla aiheellista esim. käydä tänään edes suihkussa ennen liveä lähes 10 000 seuraajan yleisölle 😀 Noh, pääsin jo yli pahimmasta ramppikuumeesta, joten uskoisin että lisää live-päiväkahveja luvassa @liemessa. Runebergin kääretorttu kätkee sisäänsä runebergin tortusta tuttua vadelmahilloa, mantelirouhetta ja sitruunaista vadelmarahkaa. Tilkka punssia kääretorttupohjassa olisi voinut olla vielä pikantti lisä!

Runebergin kääretorttu

kääretorttupohja

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ tl kardemummaa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot, kardemumma ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 220 asteessa 5 minuuttia. Ripottele leivinpaperille reilusti sokeria ja kumoa kypsä taikinalevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

täytteet

n. 1 dl vadelmahilloa
n. 1 dl mantelirouhetta

vadelmarahka
250g maustamatonta rasvaista maitorahkaa
2 dl vispikermaa
½ sitruunan raastettu kuori
200g kotimaisia pakastevadelmia
2 rkl 
sokeria

Levitä vadelmahillo jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele mantelirouhe.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon maitorahka, raastettu sitruunankuori ja muussatut vadelmat. Makeuta halutessasi sokerilla. Levitä mantelirouhekerroksen päälle. Rullaa varovasti kääretortuksi pitkältä sivulta.
koristeluun

2 dl vispikermaa
tuoreita vadelmia
tomusokeria

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokeri. Pursota kermavaahto runebergin kääretortun päälle. Viimeistele vadelmilla ja tomusokerilla.

Arkistojen kätköistä

6 kommenttia

  1. Sari 31.01.2017

    Kiva idea. Hitsi, missasin ne päiväkahvit. Ilmoittele ensi kerralla, niin kerkeän mukaan 😉

    Vastaa
    • Jenni liemessä 31.01.2017

      Ilmoitan joo ensi kerralla! Nyt se livelähetys tuli itsellekin vähän yllätyksenä heh!

      Vastaa
  2. Anne Forstén 01.02.2017

    En itse harrasta leipomista mutta tämä resepti kuulostaa niin houkuttelevalta että säästän sen myöhempää ajankohtaa varten. Terveisin Maalaisbistron Annelta.

    Vastaa
    • Jenni 01.02.2017

      Heippa Anne! En mäkään varsinaisesti harrasta leipomista, mutta söin eilen tyytyväisenä 5 palaa 😀 Kiva jos löytyi mieluinen leivontaresepti 🙂

      Vastaa
  3. Mari 04.02.2017

    Todella kaunis ’ruuneperi’.

    Vastaa
  4. Sandra N 04.02.2017

    Tosi kiva idea! Torttu on tosi näyttävä

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *