HÄRKIS VIHIKSET

vihikset

Nyhertymättömät vihikset

Viikonloput on pyhitetty perheelle. Sunnuntai iltapäivästä se alkaa tuntumaan kun päivää on vietetty samalla neliöllä neljän seinän sisällä nahistellen. Tarvitsen happea. Kaivan pakkasesta vanhat joulutorttutaikinat ja Loton #lauantaireseptit kuvauksista ylijääneen härkistäytteen. Lihattomat lihapiirakat eli vihikset valmistuvat näppärästi uunissa lapsille välipalaksi ja pääsen livahtamaan sauvakävelylle Keskuspuistoon.

Suihkin sauvoilla menemään. Kymmenen minuuttia myöhemmin olen metsän siimeksessä ja tunnen ympäröivän luonn..TIDIDIIDII, TIDIDIIDII, TIDIDII, DIII, DII! Saakelin sauvat, en saa niitä..TIDIDIIDII, TIDIDIIDII, TIDIDII, DIII, DII! Nirso soittaa. Jonkun on parempi olla joutunut vähintään ensiapuun.

– Niin?
– Mini meni nyhertämään kaikista vihiksistä sen päällisen ihan mössöksi.
– Niiiin?
– Niin että tosi ärsyttävää, ne vihikset on nyt nyherretty ihan mössöksi.
– Niiiiiiiin?
– Joo sori, ei mulla muuta, niin että nyherretty on.
– Ookoo. Kiitos tästä tiedosta. Koittakaa nyt pärjätä vielä puoli tuntia nyherretyistä vihiksistä huolimatta.

Niin että vihikset kannattaa nauttia tuoreeltaan. Ne on parhaimmillaan ja kukaan ei pääse niitä nyhertämään. Toki nyherrettyinäkin maistuivat taivaalliselle lenkin päätteeksi.

Tämä vihis resepti on kasvisversio, koska minä sydän juusto. Reseptistä saat täysin vegaanisen jättämällä juustoraasteen pois. Täytteeseen voi lorauttaa vaikka ruokalusikallisen siirappia!

 

Vihikset eli lihattomat lihapiirakat

 

1 pkt joulutorttutaikinalevyjä

täyte
pari rkl öljyä
1 pkt Härkistä
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
4 kevätsipulinvartta
3 dl raastettua voimakasta juustoa

voiteluun rypsiöljyä

Pilko sipulit. Lisää pannulle öljyä. Kuullota sipulit (ei kevätsipulia) ja valkosipulit. Lisää härkis ja mausteet ja ruskista kunnolla. Lisää lopuksi juusto ja
kevätsipuli. Anna täytteen hieman jäähtyä.

Sulata taikinalevyt, täytä ja taittele sisään. Painele saumat kiinni haarukalla. Voitele rypsiöljyllä. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
IG @liemessa
Facebook.com/liemessa

 

Arkistojen kätköistä

11 kommenttia

  1. Kati 25.02.2017

    Kiitos, kokeilin näitä tänään ja hyviä tuli. Muuntelin kyllä reseptiä aika paljon. Täytteeseen tuli bbq-maustettua härkistä ja basmatiriisiä sekä tomaattikuutioita. Maustoin jauhetulla maustepippurilla, siitä tulee autenttista lihiksen makua. Hyvä ohje inspiraatioksi, kiitos!

    Vastaa
    • Jenni 26.02.2017

      Oih, kuulostaapa hyvältä! Ohje siis toimi jos se inspiroi 🙂 Kivaa viikonloppua!

      Vastaa
  2. Voisin kokeilla näitä kunhan meillä tilanne rauhoittuu näiden kasvisproteiinien suhteen. Teini päästi viimeksi itkun kun näki papuja jauhelihan tilalla.

    Vastaa
    • Kati 26.02.2017

      Meillä on vähän sama – äiti ja pikkuveli innostuneet kasvissyönnistä ja varsinkin kaikista uusista kasvisproteiinituotteista, mutta 12-vuotiaa protestoi ja vaatii jauhelihaa. Melkein itkun kanssa täälläkin!

      Vastaa
  3. Merituuli 26.02.2017

    Mietin että mitkä ihmeen vihikset mutta selvisihän se. Meillä sanottais pasteijoiksi näitä.

    Vastaa
  4. Sirkku 26.02.2017

    Olen just päässyt härkiksen makuun, joten kiitos käyttövinkistä 🙂 Varmasti hyviä nyherrettyinäkin.

    Vastaa
    • Jenni 27.02.2017

      Ihan syötäviä olivat edelleen 🙂

      Vastaa
  5. härkis on yhä tuntematon tuttavuus, mutta tällä kombolla täytyy ainakin olla hyvää <3

    Vastaa
    • Jenni 27.02.2017

      Voisin kuvitella että sulta lähtisi hyvin tuo maustamishomma. Joten kokeile ihmeessä!

      Vastaa
  6. Aila 03.03.2017

    Kiva ohje. Härkis jäi mulla naposteluasteelle, maistoin maustamatonta paketista enkä ikinä ehtinyt sitä kokata. Äiti on korvaamaton ja pitää pitää aina ajan tasalla 😂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *