Viikonloput on pyhitetty perheelle. Sunnuntai iltapäivästä se alkaa tuntumaan kun päivää on vietetty samalla neliöllä neljän seinän sisällä nahistellen. Tarvitsen happea. Kaivan pakkasesta vanhat joulutorttutaikinat ja Loton #lauantaireseptit kuvauksista ylijääneen härkistäytteen. Lihattomat lihapiirakat eli vihikset valmistuvat näppärästi uunissa lapsille välipalaksi ja pääsen livahtamaan sauvakävelylle Keskuspuistoon.
Suihkin sauvoilla menemään. Kymmenen minuuttia myöhemmin olen metsän siimeksessä ja tunnen ympäröivän luonn..TIDIDIIDII, TIDIDIIDII, TIDIDII, DIII, DII! Saakelin sauvat, en saa niitä..TIDIDIIDII, TIDIDIIDII, TIDIDII, DIII, DII! Nirso soittaa. Jonkun on parempi olla joutunut vähintään ensiapuun.
– Niin?
– Mini meni nyhertämään kaikista vihiksistä sen päällisen ihan mössöksi.
– Niiiin?
– Niin että tosi ärsyttävää, ne vihikset on nyt nyherretty ihan mössöksi.
– Niiiiiiiin?
– Joo sori, ei mulla muuta, niin että nyherretty on.
– Ookoo. Kiitos tästä tiedosta. Koittakaa nyt pärjätä vielä puoli tuntia nyherretyistä vihiksistä huolimatta.
Niin että vihikset kannattaa nauttia tuoreeltaan. Ne on parhaimmillaan ja kukaan ei pääse niitä nyhertämään. Toki nyherrettyinäkin maistuivat taivaalliselle lenkin päätteeksi.
Tämä vihis resepti on kasvisversio, koska minä sydän juusto. Reseptistä saat täysin vegaanisen jättämällä juustoraasteen pois. Täytteeseen voi lorauttaa vaikka ruokalusikallisen siirappia!
Vihikset eli lihattomat lihapiirakat
1 pkt joulutorttutaikinalevyjä
täyte
pari rkl öljyä
1 pkt Härkistä
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
4 kevätsipulinvartta
3 dl raastettua voimakasta juustoa
voiteluun rypsiöljyä
Pilko sipulit. Lisää pannulle öljyä. Kuullota sipulit (ei kevätsipulia) ja valkosipulit. Lisää härkis ja mausteet ja ruskista kunnolla. Lisää lopuksi juusto ja
kevätsipuli. Anna täytteen hieman jäähtyä.
Sulata taikinalevyt, täytä ja taittele sisään. Painele saumat kiinni haarukalla. Voitele rypsiöljyllä. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
IG @liemessa
Facebook.com/liemessa
Kiitos, kokeilin näitä tänään ja hyviä tuli. Muuntelin kyllä reseptiä aika paljon. Täytteeseen tuli bbq-maustettua härkistä ja basmatiriisiä sekä tomaattikuutioita. Maustoin jauhetulla maustepippurilla, siitä tulee autenttista lihiksen makua. Hyvä ohje inspiraatioksi, kiitos!
Oih, kuulostaapa hyvältä! Ohje siis toimi jos se inspiroi 🙂 Kivaa viikonloppua!
Voisin kokeilla näitä kunhan meillä tilanne rauhoittuu näiden kasvisproteiinien suhteen. Teini päästi viimeksi itkun kun näki papuja jauhelihan tilalla.
Meillä on vähän sama – äiti ja pikkuveli innostuneet kasvissyönnistä ja varsinkin kaikista uusista kasvisproteiinituotteista, mutta 12-vuotiaa protestoi ja vaatii jauhelihaa. Melkein itkun kanssa täälläkin!
Mietin että mitkä ihmeen vihikset mutta selvisihän se. Meillä sanottais pasteijoiksi näitä.
Käytännössä ne on pasteijoita 😀 Paitsi pasteijat ehkä sutisin kananmunalla, nämä on sudittu öljyllä. Nämä nyt olivat tälläinen lihiksien pikaversio. Aitojen lihiksien ohje löytyy
https://liemessa.fi/2015/09/itsetehdyt-lihapiirakat-ja-paras-palaute-ikina/
Olen just päässyt härkiksen makuun, joten kiitos käyttövinkistä 🙂 Varmasti hyviä nyherrettyinäkin.
Ihan syötäviä olivat edelleen 🙂
härkis on yhä tuntematon tuttavuus, mutta tällä kombolla täytyy ainakin olla hyvää <3
Voisin kuvitella että sulta lähtisi hyvin tuo maustamishomma. Joten kokeile ihmeessä!
Kiva ohje. Härkis jäi mulla naposteluasteelle, maistoin maustamatonta paketista enkä ikinä ehtinyt sitä kokata. Äiti on korvaamaton ja pitää pitää aina ajan tasalla ?
Oli tosi hyvä, että sait nyherryspäivityksen lenkille aivan tuoreeltaan. 😀 : D