SUKLAAVOHVELIT

suklaavohvelit

Muistojeni 90-luku: ribbipoolokauluksia, farkkuliivit, Leviksen viisnollaykköset (kirppikseltä, ”noloo”), kuristuskaulakoruja, platform kengät, Englannin kielimatka, trumpettihousut, heitto-otsis, ruskealla rajatut huulet ja fritsut. En erityisesti haikaile ysärin perään, mutta lapsuuteni vohvelit ja mustikkarahkan tuon mielelläni tähän päivään. Tattarijauhoihin tehdyt suklaavohvelit nautin raikkaan mustikkarahkan ja ruokosokerisiirapin kera. Joo, söin taas vohveleita lounaaksi 😀 Ensi lauantaina vietetään muuten kansainvälistä vohvelipäivää, joten vohveliraudat voi pikkuhiljaa laittaa lämpenemään. Siirryn nyt seesteisistä vohvelikuvista takaisin työhuoneen luovan kaaoksen pariin. Kaaos ja aika monta pientä liikkuvaa osaa pitäisi vielä selvittää ennen ensi viikonlopun Luovaa Workshopia, jonka vedän Veeran ja Saaran kanssa. Varpaita pistelee jo sopivasti jännityksestä! 🙂

suklaavohvelit

suklaavohvelit

Suklaavohvelit

gluteeniton
8 kpl

1 prk rasvaista maitorahkaa
2 luomukananmunaa
2 dl kivennäisvettä
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl tattarijauhoja
1 tl suolaa
0,5 dl muscavadoruokosokeria
50 g voisulaa
0,5 dl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta

Mustikkarahka
1 prk rasvaista maitorahkaa
100 g pakastemustikoita
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Sipaise vohvelirautaan kevyesti voita ja paista vohveleiksi. Nosta suklaavohvelit ritilälle jäähtymään.

Valmista mustikkarahka sekoittamalla ainekset keskenään. Nauti vohvelit mustikkarahkan ja ruokosokerisiirapin kera.

Kesäkaipuu…

suklaavohvelit

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
IG @liemessa
Facebook.com/liemessa
Luova Workshop  I valokuvaus I Instagram I Pinterest 25.3 & 26.3

 

Arkistojen kätköistä

9 kommenttia

  1. minni / kokeileva keittiöni 20.03.2017

    Vohvelirauta! Mä niin haluaisin taas sellaisen. Mut choker-korut on taas in! 😁

    Vastaa
    • Jenni liemessä 20.03.2017

      Siis kaikki mitä kammoksun on taas in 😀 Vohvelit hyväksyn 🙂 Mäkin hankin vohveliraudan hiljattain, en pystynyt enää vastustaa kiusausta. Ostos joka ei ole kaduttanut!

      Vastaa
  2. peggy thomas 20.03.2017

    Aivan ihana muisteloiden postaus vohveleineen. Toi mieleeni monen monta muistoa vuosien takaa. Musta kajali, vaseliinipurkki sekä pinkki hulipuna oli vakiovaruste meikkilaukussa. Tukka niin pystyssä, että linnut olisi voineet istua orrella ja sifonkihuivit viuhui <3 Ihanan hauskaa aikaa.

    Vastaa
    • Jenni liemessä 21.03.2017

      Mä niin näen sut noissa tamineissa 😀 Kellarin perällä saattaa olla muistolaatikoita, joissa on vanhoja kuvia. Olisi hauska tehdä teinimuistelupostaus 🙂

      Vastaa
  3. Meillä on sellainen aito ysäri-rauta edelleen käytössä. En pysty luopumaan siitä, koska nostalgia, vaikka oikeasti haluaisin sellaisen belgialaisten vohvelien raudan, jolla saisi vielä parempia ja vielä rapeampia vohveleita 🙂

    Vastaa
    • Jenni liemessä 21.03.2017

      Tämä mun uusi rauta on ns ysärimallia. Valikoima on jo varmaan parantunut, mutta jossain vaiheessa belgialaiset raudat oli loppu joka puolelta. Mäkin haluaisin sellaisen(kin), mutta järki sanoo että yksi vohvelirauta riittää. En ymmärrä 😀

      Vastaa
  4. Siiri / Pilkettä 21.03.2017

    Onpa kivan kuuloinen resepti ja iso plussa gluteenittomuudesta! Pitääkin hankkia tattarijauhoja että pääsee kokeilemaan. 🙂

    Vastaa
  5. Ihanat kuvat <3 En maltaodottaa viikonlopun workshoppia!

    Vastaa
  6. Dingo tekee comebackin, niin vohvelit on todellakin muodissa eikä ne oikeastaan ole koskaan tainneet olla pois – sitä vaan välillä unohtaa miten herkkuja ne on!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *