Siis mun oli pakko saada sulle tämä skakengröra resepti ennen kuin tämä viikko kääntyy juhannukseksi. Pikaruoka, jolla on pelastettu niin monta kesäiltaa saattaisi pelastaa jonkun muun juhannuksen! Skagenröra eli katkaraputahna ei vaadi mitään suuria esivalmisteluja ja ainekset löytyvät kämäsemmästäkin lähikaupasta. Kylkeen saaristolaisleipää, uusia pottuja, voita ja skumppaa. Pienellä vaivalla juhlan tuntua. Saatan tehdä itsekin saman. Meidän juhannus menee täällä Suomenlinnassa ja ajateltiin pyöriä kolme päivää akselilla ruokakauppa-Kauppahalli-grilli. Ihanaa juhannusta!
Skagenröra eli katkaraputahna resepti
1 ps pakastekatkarapuja
200 g ranskankermaa (osan voi halutessaan korvata majoneesilla)
1 stiruunan mehu
1 tl dijonsinappia
1 pieni punasipuli
nippu tuoretta tilliä
suolaa
pippuria
Sulata katkaravut huoneen lämmössä ja puristele niistä ylimääräinen vesi. Pieni punasipuli ja tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä katkaraputahnaa saaristolaisleivän päälle. Koristele fäntsipäntsisti sitruunasiivulla ja tillillä. Skoolaa juhannukselle ja nauti!
Jos etsit paniikkinappulaa makeaan juhannusherkkuun niin tässä vielä juhannuskakku eli helppo valkosuklaa-mansikkajuustokakku viimevuodelta 🙂
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Helppoa, hyvää ja yksinkertaista! 🙂
https://veeramatilda.blogspot.fi/
Helppoa, hyvää ja yksinkertaista! = resepti onnistuneeseen kesäruokaan 🙂 Ihanaa kesää sinulle Veera! <3
Looks good! May I ask you what kind of bread needs Skagenröra? Is ruisleipä ok? I’m Italian, so I don’t know this recipe 🙂
1 sitruunan mehu tuntui omaan makuuni isolta määrältä. Sitruspuristimella mehua tuli yhdestä sitruunasta yli puoli desiä. Laittaisin tähän reseptiin n. 1 rkl.