RUISLETUT MASCARPONEVAAHDOLLA

ruisletut mascarponevaahto

Tänä kesänä olen ajanut kaupunkipyörällä, nuokkunut Rivieran leffanäytöksessä, tuntenut tuulen hiuksissani Suomenlinnassa, todistettavasti käynyt kerran lenkillä, humaltunut Napue ginistä, poiminut kamomillan kukkia, tutustunut paremmin ihanaan Saaraan keittokirjakuvauksissa, kävellyt rehevän Vallisaaren ympäri, ajanut Tanskan halki, yöpynyt homopariskunnan lapsiperheelle-aivan-liian hienossa kämpässä, päättänyt kasvattaa oman hiusvärin takaisin 20 vuoden värjäyskierteen jälkeen ja syönyt yhden ruisletun mascarponevaahdolla ja kesän marjoilla. Siinähän ne tärkeimmät tulikin.

Ja yhden ruisletun syystä että sain sen juuri ja juuri pelastettua ennen kuin lapsikatras hyökkäsi lettukasan kimppuun. Ruislettutaikinaan kannattaa lisätä hieman vehnäjauhoja, jotta lettutaikinan rakenteesta tulee parempi. Ruisletuista tuli astetta terveellisempiä ja astetta herkullisempia lettuja! Loma ja letut ovat maistuneetkin sen verran hyvin, että päätin jatkaa kesälomaani vielä yhdellä viikolla 🙂

ruisletut resepti

Ruisletut ja mascarponevaahto resepti

ruislettutaikina:
2 munaa
5 dl kevytmaitoa
1
½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ dl muscavadosiirappia
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa

paistamiseen:

voita tai rypsiöljyä

Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan tekeytyä jääkaapissa ainakin puolituntia.Paista kuumalla pannulla molemmin puolin. Lisää pannulle nokare voita jokaisen letun paiston välissä.

mascarponevaahto

2 dl vispikermaa
1 prk mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja vaniljasokeri kevyesti ja nopeasti vatkaimella vatkaten tai haarukalla sekoittaen.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Arkistojen kätköistä

14 kommenttia

  1. Jael 03.08.2017

    Tätä pitääkin kokeilla,kiitos Jenni💚

    Vastaa
    • Jenni 04.08.2017

      Voi kun kiva jos innostut kokeilemaan! Löytyykö sieltä päin maailmaa miten ruisjauhoja?

      Vastaa
  2. Mari 03.08.2017

    En ihmettele, että lettukeko hävisi. Mä olisin voinut popsia koko lautasen 🙂

    Vastaa
    • Jenni 04.08.2017

      Samoin! Siis tuo lautasellinen olisi ollut juuri sopiva annos mulle 🙂

      Vastaa
  3. Sari 03.08.2017

    Ai että osaa olla herkullisen näköisiä!

    Vastaa
    • Jenni 04.08.2017

      Kiitos Sari! Teilläkin saattaa lettupino kadota aika nopeasti 😉

      Vastaa
  4. Nam! Mulla alkaa olla tämän kesän pannukakku- ja lettukiintiö täynnä Vegaanin aamupalakirjan takia, mutta heti kun tästä selviän, niin alan taas paistella lettuja! Muscovadosiirappi on muuten i h a n a a !

    Vastaa
    • Jenni 04.08.2017

      Ahaa, ymmärrän niin hyvin! Mulla tuntuu olevan ruoanlaittokiintiö vähän täynnä kirjan tekemisen takia. On se aina sellainen rutistus. Lettuja jaksan kuitenkin vielä paistaa 😀 Onnea kirjasta Elina 🙂

      Vastaa
  5. Nanna 04.08.2017

    Tämä on kyllä mielenkiintoinen tämä ruislettu! Pakko koittaa. Ohrasta en lätyissä kauhiasti tykkää, joten siksi ei ehkä oo tullu mentyä eksoottisempaan suuntaan. Ehsottomasti paistan. Ja maistan. Ja rapostoin sulle.

    Vastaa
    • Jenni 07.08.2017

      No mulle taas ohra on eksoottinen, en ole kokeillut letuissa. Missään? Tattari on yksi mun suosikeista, kokeile sitäkin letuissa jos et ole jo!

      Vastaa
  6. Ruishirmu täällä, hei! Näitä ehkä aamupalaksi jo huomenna.

    Vastaa
    • Jenni 07.08.2017

      Ihana Hannele! Vähän sama kuin söis ruisleipää aamupalaksi 😀

      Vastaa
  7. Letut ja kesä ❤️ Ihanaa kesälomaviikkoa!

    Vastaa
    • Jenni 07.08.2017

      Kiitos Johanna! Pitkä loma (yrittäjälle), mutta meni silti aivan liian nopeasti! Toivottavasti teillä oli antoisa kesä <3

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *