Böö! Sain villin idean. Mitä jos Halloweenina keskityttäisiin muovikrääsän sijaan kurpitsaisiin herkkuihin ja tunnelmointiin kynttilänvalossa? Maistettuani näitä kurpitsapannukakkuja, kannatetaan. Virittäydy siis Halloweenin tunnelmaan vinolla pinolla mausteisia kurpitsapannukakkuja ja kupposella kuumaa höyryävää siideriä. Kuulit oikein, kuumaa siideriä. Tämän syksyn Happy Joe Winter Apple kausisiiderin voi nauttia glögin tapaan myös lämmitettynä! Muualla maailmalla kuulemma ihan normaalia toimintaa. Kurpitsapannukakuista löydät perinteisestä amerikkalaisesta kurpitsapiirakasta tuttuja mausteita. Pannukakkujen kera tarjoiltavat karamellisoidut ja vaniljaiset omenat viimeistelevät täydellisen makuparin.
Tägää Halloweenin kurpitsaherkut #krääsätönhalloween 🙂
Kurpitsapannukakut toimivat loistavasti myös suolaisena ruokana. Suolaisen version saat jättämällä pannukakkureseptistä sokerin pois ja lisäämällä ripauksen suolaa. Tarjoile suolaiset kurpitsapannukakut esimerkiksi paistettujen sienien tai yrttisen tuorejuuston kera. Pannukakkutaikinaan on lisätty pullollinen kuivaa brittiläistyylistä Happy Joe Winter Apple siideriä, josta päällimmäisenä löysin vaniljaista vivahdetta. Lämmitä siideri kattilassa noin 50-60 asteeseen, mutta varo kiehauttamasta ettei tärkeät hm.. ravintoaineet mene hukkaan. Vaniljaisten karamellisoitujen omenoiden valmistuksesta ylijääneen vaniljatangon voit hyödyntää upottamalla sen siiderikattilaan korostamaan siiderin vaniljaista makua. Kurpitsapannukakut ja lämmittävä siideri sopivat yhtälailla pimeneviin syysiltoihin ja tunnelmointiin Halloweenin jälkeenkin!
Kurpitsapannukakut resepti
Noin 8 kpl
1/2 kg kurpitsaa
4 rkl vettä
4,5 dl vehnäjauhoja
1 plo (275 ml) Happy Joe Winter Apple omenasiideriä
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 rkl rypsiöljyä
0,5 dl ruokosokeria
1 rkl hunajaa
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
Rypsiöljyä paistamiseen
Valmista ensin kurpitsasta kurpitsapyre. Paista kurpitsalohkoja uuninpellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja poista kuoret veitsellä. Aja paahdettu kurpitsa ja 4 rkl vettä sileäksi tehosekoittimessa ja sauvasekoittimella.
Sekoita kaikki aineet taikinaksi ja anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista pannukakut miedolla lämmöllä pannulla rypsiöljyssä. Käännä pannukakku vasta kun pannukakun yläpuoli on jo hieman jähmettynyt. Tarjoile kurpitsapannukakut karamellisoitujen vaniljaomenoiden ja Happy Joe Winter Apple siiderin kera.
Karamellisoidut vaniljaomenat
3 omenaa
2 rkl voita
3 rkl ruokosokeria
1 vaniljatangon siemenet
1/2 appelsiinin mehu
1 tl kanelia
Kuumenna voi ja sokeri pannulla miedolla lämmöllä. Lisää mausteet ja appelsiiin mehu. Nosta hieman lämpöä ja karamellisoi omenoita noin 10 minuuttia.
Lisää herkullisia reseptejä ja kauden makupareja löydät
Hartwallin Ruoka & Juoma sivuilta!
_____________________________
Ilahdun jokaisesta kommentista! Huomioithan että Valviran alkoholimainontaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti alkoholia koskevat kommentit joudutaan poistamaan.
___________________________
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
UUTTA! Nordic vibes @nordicfoodtales
Ihanan syksyiset kuvat! Karamellisoidut omenat kuulostaa sellaiselta mitä on pakko kokeilla!
Kiitos! Osallistuin taloyhtiön talkoisiin noukkimalla pihasta pienen pussillisen lehtiä ? Luonnosta saa vaikka mitä kivaa matskua syystunnelmointiin. Omenat on kyllä loistava lisä pannukakuille ?