Skip to main content

Runebergin vohvelit I Runebergin torttu I Resepti I Ohje I Vohveli I Brunssi I Leivonta I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Runebergstårta I Runeberg day

Runebergin päivä 5.2 on jo kulman takana ja näin sieluni silmin runebergin tortut vohvelien muodossa. Saanko siis esitellä: Runebergin vohvelit! Perinneruokaa perkele-blogissakin oli jo ehditty laittaa vohvelirauta kuumaksi. Lainasin Mikalta söpön idean tarjoilla Runebergin vohvelit rullalla mukista. Runebergin vohvelien taikinasta löytyy Runebergin tortusta tuttuja makuja: murustettua piparia, mantelijauhoja ja omenamehua. Olen varma, että tilkalla punssia tai rommia olisin päässyt vielä lähemmäs aitoa makua, mutta rommin menekki on sen verran pientä meidän taloudessa että jätin sen tällä kertaa hankkimatta. Rapsakat Runebergin vohvelit kietaistaan töttörölle ja täytetään hävyttömällä määrällä raikkaan sitruunaista mascarponekermavaahtoa, vadelmahilloa ja paahdettuja manteleita. Herkullista Runebergin päivää korkkaat sen sitten Runebergin tortun, kakun, kääretortun tai vohvelitöttörön muodossa!

Runebergin vohvelit I Runebergin torttu I Resepti I Ohje I Vohveli I Brunssi I Leivonta I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Runebergstårta I Runeberg dayRunebergin vohvelit I Runebergin torttu I Resepti I Ohje I Vohveli I Brunssi I Leivonta I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Runebergstårta I Runeberg day

Runebergin vohvelit resepti

n. 8 kpl

1 dl murustettua piparia
1,5 dl (graham)vehnäjauhoja
1,5 dl mantelijauhoa (esim. Risenta)
2 rkl ruokosokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
2 luomukananmunaa
50 g voisulaa
1 dl kivennäisvettä
2 dl omenamehua
(halutessasi korvaa 0,5 dl omenamehusta punssilla tai rommilla)

tilkka rypsiöljyä vohveliraudan voiteluun

Sitruunavaahto::
2 dl kuohukermaa
1 dl mascarponea
1 sitruunan raastettu kuori

Lisäksi:
vadelmahilloa
paahdettuja mantelilastuja

Murusta piparit hienoksi muruksi esimerkiksi kaulimen avulla. Sekoita kaikki kuivat aineet. Lisää kananmunat, voisula, kivennäisvesi ja mehu. Halutessasi korvaa 0,5 dl mehusta punssilla tai rommilla. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Sudi vohvelirautaan ohuesti rypsiöljyä. Paista vohvelit ja nosta ne ritilän päälle jäähtymään.

Valmista sitruunavaahto vatkaamalla kerma vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon mascarpone ja sitruunan raastettu kuori. Paahda mantelastuja kuivalla pannulla kunnes ne ovat saaneet väriä.

Kääräise vohveli rullalle ja tunge sisään hävytön määrä kermavaahtoa ja hilloa. Viimeistele mantelilastuilla.

Runebergin vohvelit I Runebergin torttu I Resepti I Ohje I Vohveli I Brunssi I Leivonta I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Runebergstårta I Runeberg day

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Soile sanoo:

    Hei, Jenni:)
    Löysin blogisi vasta nyt, kun huomasin että sinulta on juuri ilmestynyt uusi, kiinnostava kirja: blogiasi selaillessani ilahduin siitä, että käytät ruuanlaitossa myös maitotuotteita (ja kananmunia?).
    Kummallista, etten ole törmännyt missään Katuruoka-kirjaasi: nyt etsin sen heti käsiini:)

    • Jenni sanoo:

      Miten kiva kuulla! Uusi kirja on jo tuloillaan, jonka olen tehnyt yhteistyössä Viimeistä murua myöten-blogin Saaran kanssa. Brunssikirja ilmestyy maaliskuun puolessa välissä 🙂

      Ja kyllä, käytän paljonkin maitotuotteita ja (luomu)kananmunia! Tervetuloa seuraamaan. Instagramista löydät minut @liemessa

Jätä kommentti