Skip to main content

Sitruuna I Vadelma I Kääretorttu I Leivonnainen I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Juhlat I Lemon I Raspberry I Swiss roll I Dreamy cake I Food photography I Food styling

Unelmakääretorttu! Unelmakääretortussani maistuu raikas sitruuna niin kääretorttupohjassa kuin mascarpone-kermatäytteessäkin. Sitruunainen vadelma-kääretorttu kätkee sisäänsä tuoreita kotimaisia vadelmia. Elettiin viimeisiä kesäpäiviä Suomenlinnan kesäasunnollamme. Mikä olisi ihanampi tapa päättää kesä saaressa kuin kukkapiknik Idan kanssa Suomenlinnan kauneimmalla kasvimaalla unelmakääretortulla herkutellen?

Sitruuna I Vadelma I Kääretorttu I Leivonnainen I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Juhlat I Lemon I Raspberry I Swiss roll I Dreamy cake I Food photography I Food styling

Rullaatirullaa liinan sisään

Unelmoidessani täydellisestä kesäisestä kääretortusta törmäsin leivontavinkkiin jota oli pakko testata. Valmiin kääretorttupohjan päälle siivilöidään reilusti tomusokeria ja se kipataan puhtaan keittiöliinan päälle. Leivinpaperi irroitetaan ja kääretorttupohja rullataan liinan avulla tiiviiksi rullaksi – siis niin että kääretorttupohja rullautuu liinan sisään. Pohjan annetaan jäähtyä näin liinan sisällä. Ai miksi ihmeessä? Tämä ikäänkuin ”treenaa” pohjan taipuisaksi ja se ei repeile kun se kääritään täytteiden kera valmiiksi tortuksi. Niksi toimii! Tosin vaikea arvioida olisiko pohjamme ollut täydellinen ilman liinajumppaakin…

Sitruuna I Vadelma I Kääretorttu I Leivonnainen I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Juhlat I Lemon I Raspberry I Swiss roll I Dreamy cake I Food photography I Food styling

Sitruuna I Vadelma I Kääretorttu I Leivonnainen I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Juhlat I Lemon I Raspberry I Swiss roll I Dreamy cake I Food photography I Food styling

Sitruuna I Vadelma I Kääretorttu I Leivonnainen I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Juhlat I Lemon I Raspberry I Swiss roll I Dreamy cake I Food photography I Food styling

Sitruuna I Vadelma I Kääretorttu I Leivonnainen I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Juhlat I Lemon I Raspberry I Swiss roll I Dreamy cake I Food photography I Food styling

Sitruuna I Vadelma I Kääretorttu I Leivonnainen I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Juhlat I Lemon I Raspberry I Swiss roll I Dreamy cake I Food photography I Food styling

Sitruuna I Vadelma I Kääretorttu I Leivonnainen I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Juhlat I Lemon I Raspberry I Swiss roll I Dreamy cake I Food photography I Food styling Sitruuna I Vadelma I Kääretorttu I Leivonnainen I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Juhlat I Lemon I Raspberry I Swiss roll I Dreamy cake I Food photography I Food styling Sitruuna I Vadelma I Kääretorttu I Leivonnainen I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Juhlat I Lemon I Raspberry I Swiss roll I Dreamy cake I Food photography I Food styling

Sitruunainen vadelma-kääretorttu resepti

 

Kääretorttupohja:
4 huoneenlämpöistä munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori raastettuna

Mascarpone-kermatäyte:
1 prk mascarponea
2 dl kuohukermaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1 tl vaniljasokeri
2 dl tuoreita vadelmia

Voitele leivinpaperi ja laita uuni lämpeemään 225 asteeseen.
Vaahdota ensin munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenaan ja siivilöi taikinan joukkoon. Sekoita kevyesti nuolijalla jauhot sekä sitruunankuori vaahdon joukkoon.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi levyksi. Paista uunissa keskitasolla n.8-10min.

Sillä välin kun pohja paistuu valmistele puhdas keittiöliina pöydälle odottamaan. Vaahdota ensin kerma ja lisää joukkoon mascarpone, vaniljasokeri ja sitruuna (varo ettet vatkaa liikaa, mascarpone juoksettuu helposti). Kun pohja on valmis, siivilöi päälle reilusti tomusokeria ja kippaa se kylmän pellin avulla keittiöliinan päälle. Irroita leivinpaperi ja ala rullata liinan avulla pohja tiiviiksi rullaksi. (Liina kääriytyy taikinan sisään) Anna pohjan jäähtyä liinan kanssa. Näin varmistat, että pohja ei repeile kun olet täytät ja käärit sen valmiiksi tortuksi.

Rullaa jäähtynyt pohja auki ja levitä mascarpone vaahto tasaisesti. Ripottele puolitetut vadelmat ja ala rullata torttua tiiviiksi rullaksi. Laita sitruunainen vadelma-kääretorttu mielellään yöksi jääkaappiin ja koristele seuraavana päivänä mascarpone vaahdolla, vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Sitruuna I Vadelma I Kääretorttu I Leivonnainen I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Juhlat I Lemon I Raspberry I Swiss roll I Dreamy cake I Food photography I Food styling

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti