Skip to main content

Parsapiilot I Parsa I Kevät I Juhlat I Valmistujaiset I Pääsiäinen I Resepti I Idea I Ohje I Tarjottavat I Alkupala I Asparagus puff pastry I Food photography

Ei nakkipiilot vaan parsapiilot! Kivittäkää,  mutta en pystynyt enää yh-tään pitkittää parsakauden aloitusta. Kun on pitkän talven järsinyt perunoita ja kaalinpäitä, sitä inspiroituu kaikesta vihertävästä. Verkkokalvolleni meni heijastumaan Half Baked Harvestin asparagus puff pastry kuvat, jotka eivät lähteneet mielestäni ennen kuin sain näitä parsalla, briejuustolla, hunajalla ja timjamilla täytettyjä herkkukääryleitä kitusiini. Näen parsapiilot jo kevään brunssi- ja juhlapöydissä skumppalasien ympäröimänä!

Parsapiilot I Parsa I Kevät I Juhlat I Valmistujaiset I Pääsiäinen I Resepti I Idea I Ohje I Tarjottavat I Alkupala I Asparagus puff pastry I Food photography

Parsapiilot I Parsa I Kevät I Juhlat I Valmistujaiset I Pääsiäinen I Resepti I Idea I Ohje I Tarjottavat I Alkupala I Asparagus puff pastry I Food photography

Parsapiilot

10 kpl

5 kpl (500 g) pakastevoitaikinalevyjä
10 tankoparsaa
200 g Brie-juustoa
2 rkl juoksevaa hunajaa
tuoretta timjamia

muna voiteluun
10 cocktailtikkua

Anna voitakinalevyjen sulaa pellillä. Puolita levyt.
Leikkaa parsoista pois kova kanta.
Aseta voitaikinaneliöiden päälle brie-juustosiivu, parsa, loraus hunajaa ja timjamia. Taita kaksi kulmaa keskelle toistensa päälle ristiin. Nipistä ja sulje cocktailtikulla.
Voitele munalla.
Paista uunin keskiosassa 225-asteessa noin 15-20 minuuttia.

Vinkki! Suosittelen cocktailtikkujen,  tai vaikka hammastikkujen, käyttämistä, jotta parsapiilot pysyvät ruodussa.  Muuten parsapiilot saattavat ”rähjähtää” uunissa.

Parsapiilot I Parsa I Kevät I Juhlat I Valmistujaiset I Pääsiäinen I Resepti I Idea I Ohje I Tarjottavat I Alkupala I Asparagus puff pastry I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • Katariina sanoo:

    Hei!
    Ihan ystävyydellä kerron, että tuo uunifeta on ikiaikainen kreikkalainen ruoka, Feta bouyiourdi eli baked feta.
    Eli ei ihan nyt tämän talven keksintö Suomessa.
    Ko ruuan kylkeen on laitettu perunoita, pastaa, vihanneksia, mitä milloinkin halutaan.
    Hyvää joka tapauksessa!!

Jätä kommentti