Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö:  Heimon KalaLeipäbrunssi I Brunssi I Leipä I Voileipä I Kirjolohi I Lohi I Kala I Bageli I Bagel I Pääsiäinen I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Sandwich brunch I Food photography

Voileipäbrunssi! Leipä on kaikkea muuta kuin tylsä brunssitarjottava kun yhdistelee erilaisia leipiä ja freesejä raaka-aineita. Keväinen brunssipöytämme Idan kanssa notkui herkkupaloja: lohisaaristolaisleipä lämminsavulohella ja mummonkurkuilla, lohibagel avokadolla ja pikkelöidyllä punasipulilla ja tuhti pinaatti-lohileipä uppomunalla hapanjuurileivästä. Kolmea brunssileipää yhdistää yksi herkullinen ainesosa, nimittäin Heimon Kalan kirjolohi. Kirjolohta on leivillä kahdessa muodossa: kylmäsavustettuna siivuina ja lämminsavustettuna.

Leipäbrunssi I Brunssi I Leipä I Voileipä I Kirjolohi I Lohi I Kala I Bageli I Bagel I Pääsiäinen I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Sandwich brunch I Food photography

Brunssi-idea: voileipäbuffa

Helpottaaksemme brunssiurakkaa,  kaikki leivät oli ostettu valmiina. Bagelit oli ostettu kaupasta ”muovikääreessä” ja paahdoin ne pannulla. Bageleitä voi yrittää bongata myös kauppojen paistopisteistä tai leipomoista. Me panostimme brunssileipien täytteisiin: kirjolohta, mummonkurkkuja, pikkelöityä punasipulia, uppomunaa, valkosipulipinaattia ja erilaisia perustykötarpeita. Jos teet brunssin isommalle porukalle, niin miksi et kokoaisi näistä täytteistä voileipäbuffaa, josta jokainen voi nostella leipänsä päälle omat suosikit. Brunssileipien lisäksi pöydästä löytyi lohisalaatti lämminsavulohella, pinaatilla ja pannulla käytetyllä parsalla.

Leipäbrunssi I Brunssi I Leipä I Voileipä I Kirjolohi I Lohi I Kala I Bageli I Bagel I Pääsiäinen I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Sandwich brunch I Food photography

Leipäbrunssi I Brunssi I Leipä I Voileipä I Kirjolohi I Lohi I Kala I Bageli I Bagel I Pääsiäinen I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Sandwich brunch I Food photography

Brunssileipä: pinaatti-lohileipä uppomunalla

4 kpl

4 siivua hapanjuurileipää
4 siivua Heimon Kala kylmäsavustettua kirjolohifilettä
tilkka oliiviöljyä
1 rs (100 g) tuoretta pinaattia
4 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria

Uppomunat
4 munaa
1 l vettä
0,7 dl väkiviinaetikkaa

Kiehauta litra vettä kattilassa. Riko sillä välin kananmunat mukeihin varovasti; yksi muna per kuppi. Lisää kiehuvaan veteen väkiviinaetikka. Toimi nopeasti. Tee kauhalla pyörre veteen ja laita kananmunat varovaisesti yksitellen veteen. Enintään 2-3 munaa kerrallaan. Pyöräytä vettä kevyesti. Anna kypsyä 3 minuuttia. Nosta munat hetkeksi kylmään veteen. Leikkaa ylimääräiset rämmäleet pois.

Kuullota halkaistuja valkosipulinkynsiä pannulla öljyssä. Lisää pinaatti ja paista nopeasti.
Kokoa leivät.

Leipäbrunssi I Brunssi I Leipä I Voileipä I Kirjolohi I Lohi I Kala I Bageli I Bagel I Pääsiäinen I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Sandwich brunch I Food photography

Brunssileipä: lohisaaristolaisleipä

4 kpl

4 siivua saaristolaisleipää
150 g Heimon kala kylmäsavulohta
maustamatonta tuorejuustoa
tuoretta tilliä
pippuria

Mummonkurkut
1/2 kurkku
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
tuoretta tilliä

Viipaloi kurkut. Laita kurkkuviipaleet ja muut ainekset kannelliseen rasiaan. Sulje rasian kansi ja ravista voimakkaasti. Laita kurkut jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.

Leipäbrunssi I Brunssi I Leipä I Voileipä I Kirjolohi I Lohi I Kala I Bageli I Bagel I Pääsiäinen I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Sandwich brunch I Food photography

Brunssileipä: lohibagel

4 kpl

4 bagelsämpylää
4 siivua Heimon Kala kylmäsavustettua kirjolohifilettä
tuorejuustoa
1 avokado
4 retiisiä
1 rkl kapriksia
pippuria
(sitruunaa)

pikkelöity punasipuli
1 punasipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikka
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa

Viipaloi punasipuli.  Laita sipuliviipaleet ja muut ainekset kannelliseen rasiaan. Sulje rasian kansi ja ravista voimakkaasti. Laita punasipulit jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.

Halkaise begelsämpylät. Halutessasi paahda bageleitä kuivalla kuumalla pannulla molemmin puolin. Viipaloi retiisit ja avokado.  Purista avokadoviipaleille sitruunamehua,  jotta ne eivät tummuisi. Kokoa leivät.

Leipäbrunssi I Brunssi I Leipä I Voileipä I Kirjolohi I Lohi I Kala I Bageli I Bagel I Pääsiäinen I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Sandwich brunch I Food photography Leipäbrunssi I Brunssi I Leipä I Voileipä I Kirjolohi I Lohi I Kala I Bageli I Bagel I Pääsiäinen I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Sandwich brunch I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti