Kaupallinen yhteistyö: Heimon Kala
Voileipäbrunssi! Leipä on kaikkea muuta kuin tylsä brunssitarjottava kun yhdistelee erilaisia leipiä ja freesejä raaka-aineita. Keväinen brunssipöytämme Idan kanssa notkui herkkupaloja: lohisaaristolaisleipä lämminsavulohella ja mummonkurkuilla, lohibagel avokadolla ja pikkelöidyllä punasipulilla ja tuhti pinaatti-lohileipä uppomunalla hapanjuurileivästä. Kolmea brunssileipää yhdistää yksi herkullinen ainesosa, nimittäin Heimon Kalan kirjolohi. Kirjolohta on leivillä kahdessa muodossa: kylmäsavustettuna siivuina ja lämminsavustettuna.
Brunssi-idea: voileipäbuffa
Helpottaaksemme brunssiurakkaa, kaikki leivät oli ostettu valmiina. Bagelit oli ostettu kaupasta ”muovikääreessä” ja paahdoin ne pannulla. Bageleitä voi yrittää bongata myös kauppojen paistopisteistä tai leipomoista. Me panostimme brunssileipien täytteisiin: kirjolohta, mummonkurkkuja, pikkelöityä punasipulia, uppomunaa, valkosipulipinaattia ja erilaisia perustykötarpeita. Jos teet brunssin isommalle porukalle, niin miksi et kokoaisi näistä täytteistä voileipäbuffaa, josta jokainen voi nostella leipänsä päälle omat suosikit. Brunssileipien lisäksi pöydästä löytyi lohisalaatti lämminsavulohella, pinaatilla ja pannulla käytetyllä parsalla.
Brunssileipä: pinaatti-lohileipä uppomunalla
4 kpl
4 siivua hapanjuurileipää
4 siivua Heimon Kala kylmäsavustettua kirjolohifilettä
tilkka oliiviöljyä
1 rs (100 g) tuoretta pinaattia
4 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
Uppomunat
4 munaa
1 l vettä
0,7 dl väkiviinaetikkaa
Kiehauta litra vettä kattilassa. Riko sillä välin kananmunat mukeihin varovasti; yksi muna per kuppi. Lisää kiehuvaan veteen väkiviinaetikka. Toimi nopeasti. Tee kauhalla pyörre veteen ja laita kananmunat varovaisesti yksitellen veteen. Enintään 2-3 munaa kerrallaan. Pyöräytä vettä kevyesti. Anna kypsyä 3 minuuttia. Nosta munat hetkeksi kylmään veteen. Leikkaa ylimääräiset rämmäleet pois.
Kuullota halkaistuja valkosipulinkynsiä pannulla öljyssä. Lisää pinaatti ja paista nopeasti.
Kokoa leivät.
Brunssileipä: lohisaaristolaisleipä
4 kpl
4 siivua saaristolaisleipää
150 g Heimon kala kylmäsavulohta
maustamatonta tuorejuustoa
tuoretta tilliä
pippuria
Mummonkurkut
1/2 kurkku
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
tuoretta tilliä
Viipaloi kurkut. Laita kurkkuviipaleet ja muut ainekset kannelliseen rasiaan. Sulje rasian kansi ja ravista voimakkaasti. Laita kurkut jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
Brunssileipä: lohibagel
4 kpl
4 bagelsämpylää
4 siivua Heimon Kala kylmäsavustettua kirjolohifilettä
tuorejuustoa
1 avokado
4 retiisiä
1 rkl kapriksia
pippuria
(sitruunaa)
pikkelöity punasipuli
1 punasipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikka
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
Viipaloi punasipuli. Laita sipuliviipaleet ja muut ainekset kannelliseen rasiaan. Sulje rasian kansi ja ravista voimakkaasti. Laita punasipulit jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
Halkaise begelsämpylät. Halutessasi paahda bageleitä kuivalla kuumalla pannulla molemmin puolin. Viipaloi retiisit ja avokado. Purista avokadoviipaleille sitruunamehua, jotta ne eivät tummuisi. Kokoa leivät.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!