Skip to main content

Lohipelti I Lohi I Kirjolohi I Kala I Kalaruoka I Parsa I Arkiruoka I Helppo I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Pan salmon I Food photography

Vähemmän tiskiä, enemmän elettyä elämää. Ja se saattaa olla viisainta mitä olen koskaan sanonut, joten nyt kannattaa ottaa muistiinpanoja. Uudessa kämpässäni on markkinoiden mahdollisesti pienen astianpesukone. Huomaan jatkuvasti pohtivani miten pääsen tiskipälkähästä. Kirjaa ainakin ostoslistaasi tämä koko perheen laakista ruokkiva lohipelti – ja siis ilman tiskiä! Samalla pellillä paistuvat perunat,  parsat, lohimedaljongit, tai miksi ei kokonainen lohifile, sitruunat ja valkosipulit. Viva la vida!

Liemessä? Lisää arkireseptejä löydät Liemessä-arkistoista täältä!
Päivittäistä vertaistukea myös Instagramissa @liemessa 🙂

Lohipelti I Lohi I Kirjolohi I Kala I Kalaruoka I Parsa I Arkiruoka I Helppo I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Pan salmon I Food photography Lohipelti I Lohi I Kirjolohi I Kala I Kalaruoka I Parsa I Arkiruoka I Helppo I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Pan salmon I Food photography

Lohipelti

4 hlö

6 perunaa
1 kokonainen valkosipuli
3 rkl oliiviöljyä
1 puntti tankoparsaa
4 lohimedaljonkia (tai 500 g:n lohifile)
1 sitruuna
voinokareita
tuoretta persiljaa
suolaa
mustapippuria

Perunoiden kuoriminen on yliarvostettua. Siivuta pestyt perunat kuorineen. Laita perunat, sitruunanpuolikkaat ja valkosipulin puolikkaat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja hiero niihin ruokalusikallinen oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa noin 30 minuuttia.

Leikkaa parsoista kova kanta pois. Valele parsat ja lohimedaljongit oliiviöljyllä. Ota pelti uunista ja lisää pellille parsat ja lohimedaljongit. Halutessasi lisää parsojen päälle muutamo voinokare. Paista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes kala on kypsää, mutta mehevää. Viimeistele tuoreella persiljalla, suolalla ja pippurilla.

Lohipelti I Lohi I Kirjolohi I Kala I Kalaruoka I Parsa I Arkiruoka I Helppo I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Pan salmon I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

  • sarimarju sanoo:

    Yksi pääsiäisruoka selvisi! Kiitos taas!! Eikä tiskiä:)

    • Jenni sanoo:

      Hei mä en itse osannutkaan ajatella, että tämähän olisi just loistava myös pääsiäisenä! Loistavaa 🙂 Rentouttavaa pääsiäistä!

  • Elina sanoo:

    tänään kokeiluun!

  • Sonja sanoo:

    Kiitos ideasta, täytyy kokeilla! Näin tiskikoneettomana kaikki uunissa laitettavat ruoat tai vähällä tiakimääräällä tulevat ruoat kiinnostaa. Juuri tänään selailin tiskikoneellisia asuntoja, mutta ei auta tämä asunto on muuten sopiva, eikä nyt oo mahdollista vaihtaa. En ymmärrä miksi, mutta tiskaaminen on vaan niin inhokkihommaa ??

Jätä kommentti