SIMPUKKAPASTA

7
FacebookTwitter

Kaupallinen yhteistyö Henkell & Co Suomi ja Asennemedia

Simpukkapasta / Clam pasta / Simpukka / Pasta / Resepti / Ohje / Riesling / Valkoviini / Viikonloppu / Ruoka / Italialainen / Kalaruoka / Seafood pasta / Food photography / Valokuvaus

Ischian-saaren italiaismammojen meille viime kesänä loihtima simpukkapasta syöpyi makunystyröihini. Ruinasin tietysti heti reseptiä. Kielimuurista huolimatta ymmärsin sen verran, että pasta oli keitetty simpukoiden keitinliemessä. Italialainen simpukkapasta ja täydellinen viikonloppuruoka Pasta Alle Vongole on loppupeleissä muutoin simppeli valmistaa. Keitin simpukat saksalaisessa 50˚ Riesling Trocken 2017 valkoviinissä mausteena valkosipulia ja sitruunatimjamia. Kauheen vaikea sanoa paljonko sitä rieslingiä hulahti kattilaan ja paljonko lasiin. Kummankaan kanssa ei ole niin tarkkaa 🙂

Simpukkapasta / Clam pasta / Simpukka / Pasta / Resepti / Ohje / Riesling / Valkoviini / Viikonloppu / Ruoka / Italialainen / Kalaruoka / Seafood pasta / Food photography / Valokuvaus

Kaunein viinitönkkä ikinä

Riesling-rypäleistä valmistetut viinit ovat olleet jo pidempään oma go-to valkoviinini eli viini jota on helppo ostaa tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Hedelmäisyys ja erityisesti rieslingien hapokkuus tekevät niistä täydellisen seurustelu- ja ruokaviinin. Viime kesänä nautin rieslingiä rantakallioilla juustojen kera ja takapihan illanistujaisissa pizzan seurana. Syksyllä riesling raikastaa tuhdimmatkin ruoat ja se on mielestäni ihan parhaimmillaan kala- ja äyriäisruokien seurana. Simpukkapasta toimi täydellisesti yhteen saksalaisen 50˚Riesling Trocken 2017 (27,59 €) valkoviinin kanssa, joka löytyy Alkosta ehkä kauneimmasta viinitönkästä ikinä. Hanapakkauksista tulee usein hieman halpa fiilis, mutta tämän 2-litran kaunokaisen kehtaisi nostaa vaikka ruokapöytään. Tämä kuiva ja kupliva riesling maistui itselleni myös kokkailun lomassa, joten voin suositella sitä loistavan ruokaviinin lisäksi pelkäksi seurustelujuomaksi.

Simpukkapasta / Clam pasta / Simpukka / Pasta / Resepti / Ohje / Riesling / Valkoviini / Viikonloppu / Ruoka / Italialainen / Kalaruoka / Seafood pasta / Food photography / Valokuvaus

Viinin nimi 50° tulee 50. leveyspiiristä, joka kulkee Saksan Rheingaun viinialueen halki. Viinitalo Schloss Johannisberg lukeutuu Rheingaun alueen eliittiin ja se tunnetaan erityisen laadukkaista Riesling viineistään maailmanlaajuisesti. Sama viini löytyy vuoden 2016 vuosikertana (11,98 €) niinikään tyylikkäästä 0,75 litran pullosta Alkon tilausvalikoimasta. Saman sarjan uusin tulokas on vaaleanpunaiseen puettu vadelmainen roséviini 50° Pinot Noir Rosé 2017.

Simpukkapasta / Clam pasta / Simpukka / Pasta / Resepti / Ohje / Riesling / Valkoviini / Viikonloppu / Ruoka / Italialainen / Kalaruoka / Seafood pasta / Food photography / Valokuvaus

Simpukkapasta

4 hlö

1 rkl oliiviöljyä
25 g voita
2 sipulia
6 valkosipulinkynttä
5 dl  50˚Riesling Trocken 2017 valkoviiniä
1 kg sinisimpukoita pakasteena tai tuoreena
300 g pastaa
nippu tuoretta sitruunatimjamia tai timjamia
suolaa
pippuria

tarjoiluun:
sitruunatimjamia

kokkaamisviini lasissa:
2,5 dl 50˚Riesling Trocken 2017 valkoviiniä

Elävien simpukoiden käsittely
Tarkista että kaikki simpukat ovat kiinni, tai sulkeutuvat kopauttaessa niitä. Jos ei, niin heitä sellaiset pois. Pese ja harjaa simpukat juoksevan veden alla. Sinisimpukoista täytyy myös poistaa ’parta’. Rapsuta sinisimpukoiden parta pois veitsellä juuri ennen valmistamista. Keitettäessä simpukoiden tulisi avautua, joten kiinni jääneet simpukat täytyy myös heittää pois ennen tarjoilua.

Simpukkapasta I Clam pasta I Simpukka I Pasta I Resepti I Ohje I Riesling I Valkoviini I Viikonloppu I Ruoka I Italialainen I Kalaruoka I Seafood pasta I Food photography I Valokuvaus

Simpukkapastan valmistus
Kuumenna voi ja oliiviöljy kattilassa ja karamellisoi sipulisiivuja miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia. Varo polttamasta. Ota sipulit sivuun.

Laita pasta kiehumaan isossa kattilassa sillä välin kun valmistat simpukat. Pastaa keitetään noin 5 minuuttia ja jätetään hieman raa’aksi. Kypsennystä jatketaan simpukoista tulleesta viiniliemessä.

Valmista simpukat. Lisää kattilaan nokare voita ja siivutetut valkosipulinkkynnet. Kuullota hetki. Nosta hieman lämpöä ja lisää viini ja pari sitruunatimjamin oksaa. Kuumenna viini kiehuvaksi, lisää simpukat ja sulje kansi tiiviisti. Kypsennä noin 6-10 minuuttia kunnes ne aukeavat. Ravista kattilaa välillä tai tarvittaessa sekoita simpukoita kerran kypsennyksen aikana.

Kun pasta on keittynyt 5 minuuttia, kaada pastan keitinvesi pois ja kaada tilalle simpukoiden liemi. Jatka pastan keittämistä simpukka-viiniliemessä vielä muutama minuutti tai kunnes pasta on kypsää. Kaada joukkoon simpukat ja karamellisoituneet sipulit. Mausta ja sekoita. Poista simpukat jotka eivät ole avautuneet. Tarjoile sitruunatimjamin ja raikkaan rieslingin kera. Aah!

Vinkki! Ostin ensimmäistä kertaa sinisimpukat pakasteena. Simpukat sulatetaan ja käsitellään normaalisti. Vain yksi simpukka oli huono ja poisheitettävä, joten taidan  suosia jatkossakin pakastettuja simpukoita!

Simpukkapasta / Clam pasta / Simpukka / Pasta / Resepti / Ohje / Riesling / Valkoviini / Viikonloppu / Ruoka / Italialainen / Kalaruoka / Seafood pasta / Food photography / Valokuvaus

Liemessä-blogi noudattaa Valviran ohjeistusta alkoholimainonnasta, ja alkoholia koskeva kommentointi poistetaan. Muuten sana on vapaa ja ilahdun jokaisesta kommentista! 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

TARTE TATIN – RANSKALAINEN UNELMAPIIRAKKA

2
FacebookTwitter

Tarte tatin I Omenapiirakka I Omenapiiras I Omena I Piirakka I Resepti I Ohje I Leivonta I Sesonkiruoka I Syksy I Tarte tatin apple pie I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Food photography

Ala-asteen toisella luokalla muutimme perheeni kanssa Nummelasta Lohjalle. Samalla koulu meni tietysti vaihtoon. Karttakepillä pöytään iskenyt ensimmäisen luokan opettajani sanoi äidilleni jotain, mitä kenenkään äidin, saati lapsen, ei pitäisi kuulla: tyttärenne ei tule pärjäämään elämässä. Liian ujo. Kouluretkelläkin hannasi ja ei suostunut menemään koulubussin kyytiin, joka olisi vienyt katsomaan selkeästi aivan liian pelottavaa näytelmää Pekka ja susi. Äiti oli soitettu kesken työpäivän hätiin noukkimaan tyttönsä kotiin.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

3 X UNELMALEIPÄ

FacebookTwitter

Kaupallinen yhteistyö Vaasan Leipomot & AsennemediaLeipä I Voileipä I Kaura I Tattari I Aamupala I Brunssi I Välipala I Illanistujaiset I Tarjottavaa I Resepti I Ohje I Suppilovahvero I Sieni I Viikuna I Omena I Tahini I Kaneli I Juusto I dream toast I Food photography I Food styling I Ruokakuvaus I Ruokablogi

Terveellisten unelmaruokien kuningatttaren Vaneljan ja Vaasan Leipomoiden leipäworkshopista inspiroituneena vein iltapalavoikkarini nextille levelille: kanelitahinia ja omenaa, vuohenjuustoa ja viikunaa sekä metsäsieniä.  Yes Yes Yes-ravintolassa järjestetyssä workshopissa Vaneljan Virpi oli koonnut pitkän baaritiskin täydeltä erilaisia täytteitä. Kinkku ei osunut ainakaan heti silmään, levite oli vaaleanpunaista, leipä ilman vehnää leivottua Vaasan Kaura-tattarileipää  ja tutut kurkkusiivutkin oli leikattu perhosen muotoon. Ei auttanut muu kuin katsoa leipää ihan uusin silmin. Miten hauskaa!

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

LOHIKULHO

FacebookTwitter

Kaupallinen yhteistyö Heimon KalaLohikulho I Lohi I Kala I Kulho I Ruoka I Resepti I Kalaruoka I Terveellinen I Avokado I Salmon bowl I Food photography I Food styling I Ruokakuvaus I Valokuvaus

Sushi kulhossa! Minä ja lapset rakastamme sushia – tai ”tsutsia” kuten neljävuotias Herra Simpukka totesi. Mutta ei minusta kyllä ole käärimään makirullia kotioloissa. .Yksinkertaisuudessaanhan sushi on lohta ja riisiä. Pohdin miten saisin sushin makumaailman kopioitua helpoksi ja nopeaksi ruoaksi ja tässä se nyt on. Lohikulho syntyi Heimon kalan graavisuolatusta viipaloidusta kirjolohesta ja riisiviinietikalla maustetusta tavallisesta puuroriisistä. Kylkeen erilaisia kasviksia, yrttejä ja soijaa. Lohikulholounaasta ylijääneestä riisistä pyörittelin vielä sushihulluille lapsille nigirit: käsissä pyöriteltyjä riisipötkylöitä ja päälle graavilohisiipaleita.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter
1 2 3 4 237