POMMINVARMA NAANLEIPÄ

1
FacebookTwitter

Naanleipä I Resepti I Naan-leipä I Leipä I Leivonta I Intialainen I Itsetehty I Ruoka I Helppo I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Naan bread I Food photography

Pomminvarma naanleipä resepti! Listasin Instagram stooreissa mukanani kulkevat lemppariruokakirjani, joista oikeasti kokkaan tai haluan kokata mahdollisimman pian. Pinossa oli myös jo pölyttynyt esikoisteokseni Katukeittiö. Hämmennyin ihan kaikista saamistani privaviesteistä! Katukeittiö on vieläkin teidän ahkerassa käytössä kaikkien vuosien jälkeen. Ja totta, siitä löytyy monta käyttökelpoista pomminvarmaa perusreseptiä. Yksi näistä klassikoista on intialainen naanleipä, jota voi dipata vaikka linssicurryyn tai laksaan eli aasialaiseen nuudelikeittoon. Jos et satu omistamaan tandooriuunia niin naanleipä valmistuu kuumassa lämpötilassa grillivastuksen alla tavallisessa uunissakin. Palohälytinvaroitus!

Naanleipä I Resepti I Naan-leipä I Leipä I Leivonta I Intialainen I Itsetehty I Ruoka I Helppo I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Naan bread I Food photography

Pomminvarma naanleipä resepti
Katukeittiö-kirjasta

8 kpl

2 dl kädenlämpöistä vettä
7 g kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
4 rkl turkkilaista jugurttia
1 rkl hunajaa
suolaa

voisulaa

Aseta kahvikuppiin kädenlämpöinen vesi ja kaada päälle kuivahiiva. Anna seistä 10 minuuttia, älä sekoita. Sekoita joukkoon muut aineet ja vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi noin 1,5 tuntia.

Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi. Anna kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen grillivastuksella. Kaulitse pitat lituskoiksi ja voitele kirkastetulla voilla tai  sulalla voilla. Paista uunissa esikuumennetun pizzakiven tai uuninpellin päällä n. 1-2 minuuttia. Nosta valmiit lituskaleivät pyyhkeen alle että ne pysyvät pehmeinä. Tarjoile gheen eli kirkastetun voin tai voisulan kera.

Naanleipä I Resepti I Naan-leipä I Leipä I Leivonta I Intialainen I Itsetehty I Ruoka I Helppo I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Naan bread I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

VERIGREIPPI GIN TONIC

FacebookTwitter

Verigreippi I Gin tonic I Gin & Tonic I Gini I Drinkki I Cocktail I Juoma I Resepti I Ohje I Hedelmä I Ruokakuvaus I Pink grapefruit gin tonic

Gin o’clock! Gin tonic eli tuttavallisemmin ”gt” on tehnyt uuden tulemisen jo hyvän aikaa. Mieleeni ovat jääneet kummittelemaan niin Amsterdamin vaniljainen raparperi gt kuin Kööpenhaminan  raikas klassikko rosmariini-karpalo. Suurin osa drinkkielämyksistäni on tapahtunut ulkomailla, jo ihan siitä sattuneesta syystä, että lähiömutsin tulee harvemmin pyörittyä Helsingin kapakoissa. Mutta nyt kun elämääni on tupsahtanut vuosikymmenen jälkeen yllättävää vapaa-aikaa, niin keksin lanseerata oman keittiön sesonkigeeteet! Geeteen juomiselle olen asettanut yhden säännön: dokaan vain seurassa.

Verigreippi I Gin tonic I Gin & Tonic I Gini I Drinkki I Cocktail I Juoma I Resepti I Ohje I Hedelmä I Ruokakuvaus I Pink grapefruit gin tonic

Kohtuus on muutenkin avainsana kun aletaan nauttia hermomyrkkyä nimeltä alkoholi. Ei tarvitse katsoa kovinkaan kauas (who am I kidding) omaan nuoruuteen, niin väkevien juominen on taitolaji. En tiedä sopivatko väkevät varsinaisesti kenellekään suurissa määrin, mutta itselleni ainakin olen saanut niillä aikaiseksi niin hallitsemattomat humalat, että noudatan erityistä varovaisuutta. Yksi tai kaksi huolellisesti valmistettua kaunista juomaa seurassa on vielä hauskaa.  En siis aio viettää tipatonta tammikuuta, vaan ajattelin tissutella kohtuudella koko vuoden. Niin me sitten Idan kanssa siemailimme eräs tiistai aamupäivä kasuaalisti verigreippigeeteet.

Verigreippi I Gin tonic I Gin & Tonic I Gini I Drinkki I Cocktail I Juoma I Resepti I Ohje I Hedelmä I Ruokakuvaus I Pink grapefruit gin tonic

Hurmaa verigreipillä #sesonkigt

Luvassa on kerran kuussa #sesonkigt ja samalla hashtagilla löydät kaikki sesonkidrinkit Liemessä Instagramista. Tammikuun inspiraationlähteeni ja sesonkihedelmä on happaman hurmaava verigreippi. Pinkkiä ilmettä vahvistamaan blandasin ginin verigreipin mehulla ja Fentimansin pinkillä ruusulimonadilla. Verigreippi gin tonic sheikattiin Clas Ohlsonilta bongaamallani kultaisella ananasshakerilla, mutta drinkin sekoitus onnistuu ihan käsipelilläkin lusikalla.

Verigreippi gin tonic

2 annosta

8 cl Kyrö Distilleryn Napue giniä
1/2 verigreipin mehu
1 rosmariininoksa
noin 2 dl Fentimans ruusulimonadia
jäitä

Purista verigreipin mehu. Sekoita gini, verigreipin mehu ja rosmariininoksa shakerissa. Laita jäät lasien pohjalle, jaa juoma laseihin ja kaada päälle Fentimans ruusulimonadia. Viimeistele verigreippi gin tonic rosmariininoksalla ja vaikka greippisiivulla.

Vinkki! Jos sinulla ei ole shakeria, laita gini, verigreippimehu ja rosmariini laseihin ja sekoita voimakkaasti lusikalla.

Verigreippi I Gin tonic I Gin & Tonic I Gini I Drinkki I Cocktail I Juoma I Resepti I Ohje I Hedelmä I Ruokakuvaus I Pink grapefruit gin tonic

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

ASUMUSERO

9
FacebookTwitter

Rakas Nirso. En koskaan unohda hetkeä jona tapasimme. Välillämme oli sellaista vetovoimaa, jota emme voineet vastustaa. Rakkaus roihahti nopeasti ja tästä rakkaudesta meille syntyi kaksi ihanaa lasta. Kun liekki sammuu, sitä on valmis tekemään kaikkensa, jotta löytäisimme toisemme uudelleen. Lopulta voimani olivat niin loppu ja olimme tilanteessa, jossa kukaan ei enää voi hyvin. Tilanteessa, jossa ero tuntui ainoalta mahdolliselta ratkaisulta.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

SITRUUNAPASTA

1
FacebookTwitter

Sitruunapasta I Kasvisruoka I Pasta I Sitruuna I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Helppo I Nopea I Ruoka I Ruokakuvaus I Lemon pasta I Food photography

Jos samaa ruokaa tekee jo toistamiseen viikon sisään, niin koen lähes velvollisuudekseni jakaa reseptin kanssanne! Sitruunapasta on samaan aikaan täyteläinen, mutta ei liian tuhti. Raikas, mutta maukas. Salaisuus on täydellinen makujen liitto: rosmariinia, valkosipulia, raikastavaa sitruunaa ja valkoviiniä, suolaisia kapriksia ja pehmentävää kermaa ja parmesaania. Tästä taisi tulla uusi luottopasta.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter
1 2 3 4 242