FEELING MADRID – 8 RANDOM HUOMIOTA

1
FacebookTwitter

Madrid I Espanja I Matka I Vinkit I Matkailu I Ruoka I Ruokamatka I Spain I Travel I Photography

Elämää. Madrid on elämänmakuinen ja meno on ihan mahotonta. Oli pienoinen kulttuurishokki tulla kylmästä hiljaisesta helmikuisesta Suomesta suoraan Madridin kaduille lauantai-iltana. Tuntui kuin olisin tarvinnut peltorit päähän; kauhea meteli joka puolella. Ja siis se meteli lähtee ihmisistä. Täällä ei myöskään tunneta sellaista käsitystä kuin rafla on täynnä. Sekaan pitää vain tunkea.

Täällä ei ole kuultu mistään vegaanikotkotuksista. Kolmeen ensimmäiseen vuorokauteen en ollut syönyt yhtäkään kasvista. Neljältenä päivänä sain jo 4 tomaattisiivua. Niidenkin kylkeen tuli pieni puolen kilon grillattu lammas.

Madrid I Espanja I Matka I Vinkit I Matkailu I Ruoka I Ruokamatka I Spain I Travel I Photography

Lounas Madridissa: bacalao y caña eli uppopaistettua turskaa ja pieni olut

Vettä saa hanasta. Ensimmäisenä iltana jaksoin raahata kämpän kuudenteen kerrokseen litran pullovettä. Sen jälkeen olen vetänyt suoraan hanasta.

Tasapaino. Madridin vanhimmassa kapakassa ei saanut valokuvata, mutta ihan viimeinen virhe omistajan mielestä on jättää tippiä. Kapakkaa pyörittävät veljekset, jotka tekevät töitä vuoroissa. Yksi viikko töitä, kolme lomaa. Mutta silloin kuin tehdään töitä niin todella tehdään töitä ja ahkerasti. Madridissa kaikki tapahtuu sunnuntaisin. Maanantaina ei tapahdu mitään.

Lounas. Huomioideni perusteella paikalliset vetävät lounaaksi joko turskaa ja olutta tai leivoksia. Ensimmäisenä päivänä tilasin nohevana läheisestä mummojen ja pappojen suosimasta kuppilasta ruokaa espanjaksi: ”bacalao y ganja, por favor”. Tarjoilija korjasi tarkoitan varmaan caña eli olut – ganja onkin sitten jo jotain ihan muuta 😀

Madrid I Espanja I Matka I Vinkit I Matkailu I Ruoka I Ruokamatka I Spain I Travel I Photography

Kieli ei ole este. Join varmaan litran sherryä kahden paikallisen 60-vuotiaan miehen kanssa, joista toinen ei puhunut yhtään englantia. Yhteisen kielen puute ei ollut mikään hidaste. Illan päätteeksi suunniteltiin jo yhteistä taloa omenapuilla ja aaseilla Portugalin Douron laaksoon. Kiva tietää, että on joku viimeinen lepopaikka sitten katsottuna eläkepäiviä ajatellen 😀

Pohjoinen etelä.  Madridissa kukaan ei huutele perään ja täällä saa naisenakin olla rauhassa. Ja se on siis hyvä juttu. Huomio tuntuisi vaivaannuttavalta. En ole kertaakaan joutunut pelkäämään täällä edes myöhään illalla. Toki ollaan suurkaupungissa, joten street smartia saa olla.

Nälkä. Nälkä on aina väärään aikaan. En ole koskaan ollut iltaisin niin nälissäni kuin täällä Madridissa. Monet raflat avautuvat vasta yhdeksältä illalla. Odotus kuitenkin palkitaan, sillä Madridin ruoka- ja ravintolatarjonta on ruokamatkailijan (ja juustorakastajien) huippukohde!

Madrid I Espanja I Matka I Vinkit I Matkailu I Ruoka I Ruokamatka I Spain I Travel I Photography

The night I fell in love with Madrid.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

ÄIDIN HERMOLOMA

6
FacebookTwitter

Moni perhe suuntaa tällä hetkellä hiihtolomareissuun. Niin mekin. Nirso ja lapset astelivat eilen aamulla Kööpenhaminan koneeseen ja katselin vetistyneillä silmillä kun Herra Simpukka ja karhuvetolaukku loittonivat. Tulisin ihan kohta perässä. Lentokoneeni nokka vain osoittaisi eri suuntaan. Olen laskeutunut yksin Madridiin. It’s complicated. Sanotaanko sitä nyt vaikka äidin hermolomaksi ja työmatkaksi.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

KOOKOSCURRY LIHAPULLAT

4
FacebookTwitter
Kookoscurry lihapullat I Resepti I Kookos I Curry I Lihapulla I Chili I Tulinen I Lämmittävä I Ruoka I Ohje I Hiihtoloma I Kookos I Kerma I Korianteri I Coconut curry meatballs I Food photography I Food styling

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ VALIO & ASENNEMEDIA

Yritän nyt sanoa tämän niin vaatimattomasti kuin pystyn: tein parhaita lihapullia ikinä! Kookoscurry lihapullat ovat ehkä parasta lohturuokaa mitä kauhani varresta on lähtenyt. Kermaisen ja sopivasti tulisen kookoscurrykastikkeen sekaan voisi tietysti upottaa muutakin; kanaa, lammasta tai kasvispyöryköitä. Hetkessä valmistuva, mutta täyteläinen ja maukas kastike on tässä se juttu. Pannulla kiehautetaan kasvisliemi, kookosruokakerma, punainen currytahna, sitruunaruohon varsi ja mausteet. Heitin mukaan muutaman kuivatun kaffirlimetinlehden, joita on nykyään saatavilla hyvin varustelluista marketeista ja etnisistä kaupoista. Vaihtoehtoisesti purista joukkoon limeä. Jos tarjoat kookoscurrya pienille hiihtolomalaisille, niin jätä tulinen punainen currytahna pois kastikkeesta ja chili lihapullista. Kookoscurry sopii tarjota tuoreiden yrttien ja riisin kera. Ei tarvitse hiihtolomalla lähteä Indonesiaan asti päästäkseen makumatkalle 🙂

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

YSTÄVÄNPÄIVÄ BRUNSSI – SUKLAAVOHVELIT

FacebookTwitter
Ystävänpäivä brunssi I Suklaavohvelit I Vohvelit I Vadelma I Suklaa I Resepti I Ohje I Veriappelsiini I Siideri I Chocolate waffles I Valentines brunch I Food photography

Kaupallinen yhteistyö Hartwall & Asennemedia

Vohvelirakkautta! Olen huono piilottelemaan tulisena roihuavaa rakkauttani vohveleihin. Suunnittelin ystävänpäivän brunssiherkuksi mahdollisimman söpöt ja siirappiset vohvelit. Mitä olisi ystävänpäivä brunssi ilman suklaata, vaaleanpunaista vaahtoa ja kuohuvaa? Ja niitä ystäviä tai läheisten seuraa. Toivottavasti saan tilaisuuden tarjota herkkubrunssin Nirsolle tai läheisille ystävilleni ystävänpäivänä. Muutama viikko takaperin tuntui kuin olisin herännyt koko talven kestäneestä talvihorroksesta. Olisi helppo laittaa kaikki kevään ja lisääntyvän valon piikkiin, mutta paremmasta olostani saan kyllä kiittää ystäviäni. Ihan kuin pirteämpi olemukseni huokuisi myös näistä vohvelikuvista vai mitä olet mieltä?

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter
1 2 3 4 222