LOHIKRANSSI JA MÄTISHOTTI

FacebookTwitter

Kaupallinen yhteistyö Heimon Kala

Joulu I Kalapöytä I Lohikranssi I Kranssi I Mätishotti I Lohi I Kala I Mäti I Idea I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Jouluruokaa I

Mäti. Smetana. Sipuli. Joulun pyhä kolminaisuus. Mitään muuta en odota joulupöydässä yhtä paljon. Väitän jopa, että voisin jouluna surutta skipata kinkut ja keskittyä ainoastaan kalapöytään. Mädin lisäksi meidän joulupöydästä löytyy takuuvarmasti Heimon Kalan kylmäsavustettua kirjolohifilettä. Hauska lohikranssi syntyi helposti asettelemalla salaattia, kylmäsavustettuja kirjolohifileviipaleita, mätiä, smetanaa, etikkakurkkuja ja sitruunaa kokonaisen ohuen revityn ruisleivän puolikkaan päälle.

Lohikranssin kyytipojaksi sopii mätishotti. Tarjoile joulun ihanin herkku eli mäti-smetana-sipuli kerroksittain shottilasissa. Smetana toimii perinteisesti maustamattomana, mutta avokadolla ja sitruunalla yhdistelmään saa pirteää vihreää väriä ja uusia makuvivahteita. Tarjoile mätishotti saaristolaisleivän kera. Avot! Joulu saa tulla.

Joulu I Kalapöytä I Lohikranssi I Kranssi I Mätishotti I Lohi I Kala I Mäti I Idea I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Jouluruokaa I

Vinkki! Ruisleiväksi kannattaa tosiaan valita sellaista ohuempaa revittyä ruisleipää. Näin kranssista saa vieraat leikattua veitsellä voileipiä 🙂

Lohikranssi

4 hlö

etikkakurkut:
1 kurkku
1/2 dl omenaviinietikkaa
1/2 dl vettä

1/2 ohut revitty ruisleipä (kansipala)
1 rkl voita
1 pkt (150 g) Heimon Kala viipaloitu kylmäsavustettu kirjolohifile
1 prk (100 g) Heimon Gourmet suomalaista kirjolohenmätiä
1/2 sitruuna
4 kirsikkatomaattia
1 ruukku salaattia esim lollo rosso
50 g smetanaa
tuoretta tilliä
rouhittua mustapippuria
suolaa

Siivuta kurkku pituussuunnassa juustohöylällä. Sekoita vesi ja etikka astiassa ja laita kurkut liemeen odottamaan.

Kokoa lohikranssi. Sipaise voita leivälle.  Asettele salaatinlehdet leivän ympäri. Rullaa kurkut ruusuiksi. Lisää puolikkaat kirsikkatomaatit, kylmäsavugraavilohiviipaleet, sitruunasiivut, nokare smetanaa ja mäti. Viimeistele tuoreella tillillä, mustapippurilla ja suolalla.

Joulu I Kalapöytä I Lohikranssi I Kranssi I Mätishotti I Lohi I Kala I Mäti I Idea I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Jouluruokaa I

Mätishotti

4 kpl

1 prk (100 g) Heimon Gourmet suomalaista kirjolohenmätiä
1 siivu saaristolaisleipää
1/2 sipuli
pinnalle ruohosipulia

Avokadosmetana:
1 pieni kypsä avokado
100 g smetanaa
1/2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Halkaise avokado ja poista kivi. Kaavi avokado kuorestaan lusikalla ja kuutioi. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella. Silppua sipuli pieneksi. Laikkaa saaristolaisleipä hyvin pieniksi kuutioksi tai murusta leipä käsin.

Laita shottilasiin kerroksittain leipämurua, sipulia, avokadosmetanaa ja mätiä. Viimeistele ruohosipulilla.

Joulu I Kalapöytä I Lohikranssi I Kranssi I Mätishotti I Lohi I Kala I Mäti I Idea I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Jouluruokaa I

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

LEIPÄKRANSSI

3
FacebookTwitter

Kaupallinen yhteistyö Hartwall ja Asennemedia

Leipäkranssi I Leipä I Kranssi I Jouluruoka I Joulu I Leivonta I Joulupöytä I Joulujuoma I Leipäseppele I Seppele I Ruokakuvaus I Resepti I Ohje I Ruokablogi

Joululeipä reseptisi etsintä on päättynyt! Leipäkranssi on joulun showpiece. Hurmaa vieraat joulun alla näyttävällä ja herkullisella jaettavalla leipäkranssilla. Näyttävästä ulkomuodostaan huolimatta leipäkranssin valmistus ei ole vaikeaa ensikertalaisellekaan. Jos olet joskus leiponut pullaa, osaat tehdä leipäkranssin. Jos et ole koskaan leiponut pullaa, niin think no more. Tällä leipäkranssilla aloitat uuden harrastuksesi leivonnan.

Leipäkranssi I Leipä I Kranssi I Jouluruoka I Joulu I Leivonta I Joulupöytä I Joulujuoma I Leipäseppele I Seppele I Ruokakuvaus I Resepti I Ohje I Ruokablogi

Leipäkranssi on oiva suolainen ja riittoisa tarjottava niin pikkujouluihin kuin joulun juhlapöytään. Tai miksi ei jakaisi taikinaa kahtia ja tekisi ystäville pari pienempää kranssia ruokalahjaksi. Kranssi kätkee sisäänsä joulun värejä ja makuja: vihreää pestoa, punaisia karpaloita ja mantelia. Täytteiden suhteen vain mielikuvitus on rajana. Kokeile esimerkiksi erilaisia juustoja, yrttejä, mausteita ja pähkinöitä. Kranssin väleistä tursuava ja venyvä ja valuva briejuusto on itselläni seuraavaksi kokeilulistalla.

Leipäkranssi I Leipä I Kranssi I Jouluruoka I Joulu I Leivonta I Joulupöytä I Joulujuoma I Leipäseppele I Seppele I Ruokakuvaus I Resepti I Ohje I Ruokablogi

Joulutunnelman kodissa luovat leijailevat jouluiset tuoksut ja maut ja ennenkaikkea turvallinen hyvä ilmapiiri ja yhdessäolo. Ei läträtä ylettömästi alkoholilla lasten nähden tänäkään jouluna, eikös joo? Joulupöytään kannattaa siis varata myös niitä koko perheen alkoholittomia juomavaihtoehtoja. Odotettu jouluklassikko Jaffa Jouluomena löytyy nyt joulun aikaan kaupanhyllyiltä. Joulunpunaisesta mausteisesta limonaadista voi löytää omenan lisäksi vivahduksen vaniljaa ja inkivääriä. Mulle Jaffasta tulee aina mieleen lapsuuden perhelauantait ja saunaillat. Jouluomena Jaffa on siis täydellinen makupari koko perheen joulupöytään tai vaikka joulusaunan janojuomaksi 🙂

Leipäkranssi I Leipä I Kranssi I Jouluruoka I Joulu I Leivonta I Joulupöytä I Joulujuoma I Leipäseppele I Seppele I Ruokakuvaus I Resepti I Ohje I Ruokablogi Leipäkranssi I Leipä I Kranssi I Jouluruoka I Joulu I Leivonta I Joulupöytä I Joulujuoma I Leipäseppele I Seppele I Ruokakuvaus I Resepti I Ohje I Ruokablogi

Vinkki!  @liemessa Instagram sivun kohokohdista löydät nyt jouluun asti videon kranssin taittelusta.

Leipäkranssi

2 1/2 dl täysmaitoa
25 g tuorehiivaa
3 munaa
1 tl suolaa
500 g vehnäjauhoja
50 g voita

täytteet:
150 g pestoa
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl rouhittuja manteleita

voiteluun:
1/2 dl vettä
1/2 dl siirappia

koristeluun:
1 rkl unikonsiemeniä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen (42-asteiseen) maitoon ja anna liueta.
Lisää suola ja munat. Lisää vehnäjauhot erissä ja vaivaa taikinaa yleiskoneella tai käsin.
Vaivaa taikinaan lopuksi huoneenlämpöinen kuutioitu voi.
Anna taikinan nousta 45 minuuttia.

Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi (noin 30 cm X 60 cm).
Levitä taikinalevyn päälle pesto. Ripottele karpalot ja mantelit.
Kääri taikinalevy tiukalle rullalle pitkästä reunasta alkaen.
Halkaise rulla kahtia pituussuunnassa lähes rullan toiseen päähän asti.
Kierrä leikatut taikinan puolikkaat leikkauspinta ylöspäin toistensa ympäri nostamalla niitä aina toisensa yli. Nosta taikina leivinpaperin päälle uuninpellille ja muotoile kranssiksi. Anna kohota 30 minuuttia.

Kuumenna sillä välin vesi kattilassa ja sekoita joukkoon siirappi. Sivele leipäkranssi kevyesti siirappivedellä.

Paista leipäkranssia uunin alatasolla 200-asteessa noin 30-35 minuuttia.
Aseta tarvittaessa leivinpaperi kranssin päälle paiston aikana estääksesi pinnan tummumisen. Tarjoile esimerkiksi tuorejuuston kera.

Leipäkranssi I Leipä I Kranssi I Jouluruoka I Joulu I Leivonta I Joulupöytä I Joulujuoma I Leipäseppele I Seppele I Ruokakuvaus I Resepti I Ohje I Ruokablogi

Lisää herkullisia makupareja löydät Hartwallin Ruoka & Juoma sivuilta!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

KRÄÄSÄTTÖMÄN JOULUN RUOKALAHJA

FacebookTwitter

Kaupallinen yhteistyö Food Market Herkku ja Asennemedia

Ruokalahja I Lahja I Idea I Joululahja I Ruoka I Herkku I Joulu I Inspiraatio

Herkku-ruokalahjapaketti iskälle.

Tänä vuonna vietän krääsätöntä rakkauden joulua. Keskityn siihen mikä joulussa on oleellista. Eli herkutteluun! 😉 Lisäksi annan lahjoja joilla on merkitystä – ihmisille joilla on minulle merkitystä. Suurempaa kuin he ehkä tietävätkään. Jaan samalla sinulle mielestäni joulun herkullisimman ja ennenkaikkea krääsättömän joululahjaidean!

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

KALAN JÄLJILLÄ KALATEHTAALLA

4
FacebookTwitter

Kaupallinen yhteistyö Heimon Kala

Heimon kalaMikä on tämä outo, marraskuussa harvemmin esiintyvä, valoilmiö? Astumme Idan kanssa junasta Hämeenlinnan junalaiturille. Taivaanrannassa pilkistävän auringon kajastuksesta Hämeenlinna vaikuttikin yllättävän viihtyisältä lähimatkakohteelta. Tuumasimme palaavamme tänne vielä, mutta tällä kertaa jatkoimme matkaamme 15 kilometrin päähän kohti Renkoa. Maalaismaisemien keskellä seisoo kotimaisen kalakasvattajan ja kalajalostajan Heimon Kalan tuotantolaitos.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter
1 2 3 4 240