PUNAJUURIRISOTTO

4
FacebookTwitter
Punajuuririsotto I Punajuuri I Risotto I Ystävänpäivä I Ruoka I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Helppo I Ruokakuvaus I Keittiö I Fiskars I Nordic I Beetroot risotto I Food photography

Fiskars Norden paistinpannu saatu.

Ystävät hyvät. Olen hukkunut uunifetapasta-rakkaudenosoituksiinne kuluneen viikon. Haluan kiittää sydämestäni teistä joka ainoaa: kuvista, stooreista, kommenteista ja tykkäyksistä. Vaikka nimesin uunifetapastan kieli poskella hittipastaksi, niin en olisi voinutkaan kuvitella minkälaisen liikehdinnän yksi viaton kiireisen päivän lounas voisi saada aikaiseksi. Uunifetapasta ei ole kaikkien aikojen huippukoki valmistama kulinaristinen elämys. Se on uskomattoman hyvää,  uskomattoman helposti.  Siitä uunifetapastassa on kysymys. Parasta ovat olleet kommentit, joissa te olette saaneet onnistumisen elämyksiä keittiössä, hurmanneet lapsenne tuikitavallisena arki-iltana ja tunteneet itsenne arjensankareiksi. Kiitos! <3

Punajuuririsotto I Punajuuri I Risotto I Ystävänpäivä I Ruoka I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Helppo I Ruokakuvaus I Keittiö I Fiskars I Nordic I Beetroot risotto I Food photography

Torstaina vietetään ystävänpäivää, joten haluan erityiskiitoksena jakaa teille ihanan pinkin suolaisen tarjottavan ja talven lohturuoan! Punajuuririsotto löytyi jo meidän joulupöydästä, mutta eihän siinä synkässä Mordorissa kuvaa saanut otettua. Nyt korjasin vahingon ja valmistin tätä pinkkiä herkkua uudestaan. Punajuuririsotto saa kauniin värinsä valmiista punajuuri-perunasoseesta. Toki voit lähteä raastamaan joukkoon pelkkää punajuurtakin alusta asti itse, mutta eipä tuo peruna seassa mitään haitannutkaan. Korkeintaan tuo ruokaisuutta ja jämäkkyyttä risottoon.  Risoton pehmentää ja maustaa miedosti vuohenjuusto. Vaihtoehtoisesti hurmaa arkistoista löytyvällä veriappelsiinirisotolla!

Punajuuririsotto I Punajuuri I Risotto I Ystävänpäivä I Ruoka I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Helppo I Ruokakuvaus I Keittiö I Fiskars I Nordic I Beetroot risotto I Food photography

Punajuuririsotto

4 hlö

300 g punajuuri-perunasosetta (esim Pirkka tai Suvituore)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
8 dl kasvislientä
100 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
nippu tuoretta timjamia
sormisuolaa
mustapippuria
0,5 dl parmesaania raastettuna

Lisäksi:
tuoretta timjamia

Kuumenna kasvisliemi (8 dl vettä ja 1 rkl kasvisfondia) kattilassa. Pieni sipulit ja siivuta valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä ja voissa syvässä pannussa tai kattilassa. Lisää risottoriisi ja sekoittele. Varo polttamasta riisiä. Annan riisin kuullottua noin 5 minuuttia kunnes se on hieman läpikuultavaa.

Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon punajuuri-perunasose ja aloita kasvisliemen lisääminen erissä noin 1-2 dl kerrallaan. Sekoittele risottoa välillä. Jatka näin noin 20-30 minuuttia kunnes neste on lähes imeytynyt. Risotto saa jäädä löysähköksi. Sekoita joukkoon raastettu vuohenjuusto, parmesaani, silputtu timjami, suola ja pippuri.

Tarjoile risotto parmesanin ja tuoreen timjamin kera.

Punajuuririsotto I Punajuuri I Risotto I Ystävänpäivä I Ruoka I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Helppo I Ruokakuvaus I Keittiö I Fiskars I Nordic I Beetroot risotto I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

KASVISKAALIKÄÄRYLEET PANNULLA

FacebookTwitter

Kaupallinen yhteistyö Fiskarsin ja Asennemedian kanssa
Kasviskaalikääryleet I Kaalikääryleet I Kasvisruoka I Kaali I Keräkaali I Ruoka I Resepti I Ohje I Suomalainen I Paistinpannu I Fiskars Nordic I Nordic food I Ruokakuvaus I Ruokablogi

Kurkistus uuteen Liemessä-keittiöön! Se oli rakkautta ensi silmäyksellä: lattiasta kattoon ylettyvät valkoiset 50-luvun täyspuiset kaapit, vaalean harmaat kaakelit ja ikkunasta tulviva valo. Pienehköksi keittiöksi täältä löytyy tarpeeksi säilytys- ja laskutilaa keittiövälineilleni ja jopa tilaa pienelle aamiaispöydälle. Uuteen keittiöön olen tuonut vain oleellisen, suurimmat keittiöaarteeni ja käytännöllisimmät ja kauneimmat keittiövälineeni.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

UUNIFETAPASTA

24
FacebookTwitter

Uunifetapasta I Uunifeta I Pasta I Feta I Juusto I Kasvisruoka I Kasvispasta I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Oven feta pasta I Food photography

Uunifetapasta! Oletko jo maistanut uutta hittipastaa? Minä olen. Just tänä aamuna kun keksin sen. Uunissa tiristettyä fetaa, luvattoman paljon oliiviöljyä, chilin poltetta ja uunissa pehmenneitä kirsikkatomaatteja. Näistä aineksista muhii uunissa pastalle kastike kuin itsestään. Aijettä! Se joka tätä pastaa ei maista, jää jotain perustavanlaatuista vaille tässä elämässä. Uunifetaa ja uunitomaatteja voi toki rääpiä sellaisenaankin vaikka leivän kera.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

VERIAPPELSIINI GIN TONIC

FacebookTwitter

Veriappelsiini GT I Gin tonic I Gin & Tonic I Gini I Drinkki I Cocktail I Juoma I Resepti I Ohje I Hedelmä I Ruokakuvaus I Drink photography I Blood orange gin tonic

Tammikuussa ei vietetty tipatonta, vaan siemailtiin sivistyneesti verigreippi gin tonicia. Helmikuun #sesonkiGT jatkaa sitruslinjalla.  Viime viikonloppuna vietettiin Viimeistä Murua Myöten -blogin Saaran tupareita. En tuntenut bileistä emäntää ja isäntää lukuunottamatta ketään. Valmistauduin kohtaamaan tuvallisen lääketieteen opiskelijoita ginipullo, ananasshakeri ja viisi kiloa veriappelsiineja kainalossa. Jennin GT baari toimi samalla tuparilahjana. Yksinkertaisimmissa veriappelsiini gin tonic resepteissä näkyy sekoitettavan giniä, tuorepuristettua veriappelsiinimehua ja tonic vettä. Lisäsin omaan versiooni talvista tunnelmaa ripauksella muscavadosokeria, timjaminoksalla ja tähtianiksella. Nämä geeteet olivat hitti!

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter
1 2 3 4 243