URHEILUHULLUN VAIMO

3
FacebookTwitter

urheiluhullun vaimo

Olen naimisissa urheiluhullun kanssa. Jääkaappi on stäkätty täyteen maustamatonta rahkaa. Vessan seinillä ja makkarin pyykinkuivaustelineellä roikkuu haisevia treenivaatteita. Kotiin tullessani kompastun ensimmäisenä, en lasten tamineisiin, vaan lenkkarikokoelmaan. Oman elämän Ensitreffit alttarilla, if you know what I mean. Unohdimme hääpäivämme tänäkin vuonna, mutta heti sen muistettuani nappasin meille vihdoin pöydän Ravintola Grönistä. Lapset olivat vuorokauden hoidossa, joten meille jäisi kokonainen päivä aikaa keksiä myös jotain kivaa tekemistä yhdessä. Hei miten olisi kevyt pyörälenkki itä-Helsinkiin ruokahalun herättämiseksi! Samallahan voisin itse vähän kuvailla kauniissa väreissä leiskuvia syysmaisemia. Nirso innostuu; hyvää palauttavaa treeniä lähestyvää puolimaratonia ajatellen.

ravintola grön

Viiletämme peräkanaa kohti Tammisaloa. Nirsolla on kaverin vaihteeton fillari lainassa. Kun vauhtini hidastuu ylämäessä, Nirson pitää ottaa kahta kovempi spurtti ja mies häviää näkyvistä. Arabiassa poiketaan ihan nopeasti pyöräkauppaan testaamaan yhtä fillaria. Herttoniemen rannassa pysähdymme brunssille eli tankkaamaan hiilareita ja protskuja. Lounaan jälkeen kaarramme sattumoisin symppiksen oloisen kahvila Rion ohi. Harmi, että latteiluun ei ole aikaa. Sykkeet laskee kato. Mutta fillaritarvikekauppaan ehtii sovittelemaan talvitakkeja.

”Oi miten hieno horsma!” pysähdyn Marjaniemen rantaan ja alan kaivaa kameraani. Nirso muistuttaa heti, että ajotietokoneen mukaan matkaa tulee jatkaa kolmen minuutin kuluttua, jotta saavutamme kohteen aikataulussa. Kohteen, eli fillarikaverin, jonka luona voidaan testailla vähän lisää fillareita ja vaihdella fillareita. Kotimatkalla ajotietokoneesta on jo akku loppu, mutta mittarissa on perstuntumani mukaan yli 35 kilometriä. Fillareiden testailuun ja vaihteluun meni odotettua enemmän aikaa, ja saanen heittää hyvästi suihkulle ja rauhalliselle valmistautumiselle illallista varten. Nirso kyllä kiirehti jo ehdottamaan, jos fillaroitaisiin Gröniin. Jostain syystä se ajatus ei lähtenyt lentoon. Hymyni alkoi hyytyä Pasilan kohdalla ja talutan ylämäkeen protestiksi. Polviakin särkee. Vaikeroisin kovaäänisesti, jos joku olisi kuulemassa. Nirsohan oli hävinnyt näkyvistä jo aikapäiviä sitten. Juomatauko. Siinä hetkessä päätin, että voin joko pilata tunnelman mököttämällä ja harmittelemalla aikataulua, tai sitten yrittää nyt nauttia tästä yhteisestä hetkestä. Nirsokin kaartaa jo takaisin päin etsien minua. Pikasuihkut kotona, huulipunaa huuliin ja kohti Gröniä! Voisi sanoa, että 35 kilometrin pyöräretki itä-Helsinkiin tuntui sunnuntaikävelyltä verrattuna parisuhteen joka päiväiseen puurtamiseen. Vielä tahdotaan. Hyvää 7-vuotis hääpäivää meille!

ravintola grön

Piskuinen Grön oli upea ja nousi yhdeksi suosikkiravintoloistani! Valitsimme 4-ruokalajin menut extrajuustoilla, puolikkaan viinipaketin  ja mehupaketin (arvaa kumpi). Grönissä panostetaan sesonkiruokaan, joten syksy on kyllä nappiajankohta testata Grön. Laskua saatiin aikaiseksi korkeaan tasoon nähden kohtuullinen 160 euroa.

Ravintola Grön
www.restaurantgron.com
Albertinkatu 36, Helsinki
Ravintola Grön Facebook-sivut

ravintola grön

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
UUTTA! Nordic vibes @nordicfoodtales

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

MUSTATORVISIENIPASTA

FacebookTwitter
Mustatorvisienipasta I Mustatorvisieni I Sienipasta I Resepti I Sieniruoka I Kasvisruoka

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, FISKARS & ASENNEMEDIA

Sienestäjät hakautuvat Facebookin sieniryhmiin vertaistuen toivossa: kuinka selvitä metsässä keräämättä enää yhtään sientä. On se rankkaa. Kaikki paikat kotona kun ovat jo sieniä täynnä ja metsässä pitäisi kävellä laput silmillä. Kanttarellitkin ovat miehen kämmenselän kokoisia. Vaikea eläytyä. Tämän syksyn sienisaaliini Helsingin Keskuspuistosta on laihahko: kourallinen kanttarelleja ja pussillinen tatteja. Sekin on 192 % enemmän kuin aikaisempina vuosina. Liikun metsässä pari kertaa viikossa ja en ole eläissäni törmännyt esimerkiksi mustatorvisieniin. Aromaattinen ja riittoisa mustatorvisieni on mielestäni yksi parhaista ruokasienistä. Jos pystyt samaistumaan kaupunkisienestäjän laihaan sienisaaliiseen, niin vinkkinä kauppatorilta irtoaa nyt litra mustatorvisieniä kahdeksalla eurolla. Testasin Fiskarsin kovaan käyttöön tarkoitetun Hard Face Steel sarjan uusia mattaharjattuja teräskattiloita ja pannuja valmistamalla torisaaliistani mielettömän maukasta mustatorvisienipastaa.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

SADONKORJUUJUHLA

5
FacebookTwitter

Sadonkorjuujuhla I Juhlaideoita I Sadonkorjuu I

Rakastan järjestää juhlia. Jo nuorena päädyin tekemään päättötyöni aiheesta Event Planning Process. Suomeksi miten heittää bileet. Jotenkin kummasti bileitä tulee enää harvemmin järjestettyä yksityiselämässä lasten saannin myötä. Onneksi olen saanut järjestää tapahtumia työn puolesta jo monessa mutkassa: aikoinaan muotinäytöksiä pr-toimistolle, it-alan yrityksen legendaarisia pikkujouluja, edesmenneen Blogiringin aikaan bloggaajatapahtumia ja nyt taas, bloggaajatapahtumia Asennemedian leivissä. WTD-Natan kanssa emännöimme Valio Luomu Sadonkorjuujuhlan, johon kutsuimme parikymmentä bloggaajaystäväämme juhlistamaan syksyn alkua. Nata vastasi tapahtuman tuottamisesta ja minulle nakitettiin tapahtuman visuaalinen puoli sisältäen ruokien ja tuotteiden esillepanon, kattauksen ja koristelut.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

LAKRITSI-SITRUUNA BOSTONKAKKU

2
FacebookTwitter
I Bostonkakku I Pulla I Korvapuusti I Kakku I Resepti I Leivonta I Ruokakuvaus

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, VALIO & ASENNEMEDIA

Kansallisena korvapuustipäivänä 4.10 pullaa saa mässätä oikein luvan kanssa ja olen tietysti kunnon kansalaisena talkoissa mukana! Kansallisen korvapuustipäivän idea, kuten koko korvapuustikin, on lainattu Ruotsista. Bostonkakku on ei-niin-pullantuoksuisen kotiäidin pelastus: ei pelkoa kuivista tai epämuodostuneista korvapuusteista. Syksyiseen itsensä ja ystävien hemmotteluun sopiva bostonkakku kätkee sisäänsä sitruunaista ja lakritsista Valio maustettua rahkaa. Pullataikinan maustaa perinteinen – ja mielestäni pakollinen -kardemumma. Mehevä komeus kuorrutetaan kipakalla lakritsikuorrutteella.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter
1 2 3 4 215