ASUMUSERO

6
FacebookTwitter

Rakas Nirso. En koskaan unohda hetkeä jona tapasimme. Välillämme oli sellaista vetovoimaa, jota emme voineet vastustaa. Rakkaus roihahti nopeasti ja tästä rakkaudesta meille syntyi kaksi ihanaa lasta. Kun liekki sammuu, sitä on valmis tekemään kaikkensa, jotta löytäisimme toisemme uudelleen. Lopulta voimani olivat niin loppu ja olimme tilanteessa, jossa kukaan ei enää voi hyvin. Tilanteessa, jossa ero tuntui ainoalta mahdolliselta ratkaisulta.

Muutimme erillemme 38-vuotis syntymäpäivieni kynnyksellä. Eroon toisistamme emme tule pääsemään nyt tai myöhemminkään, vaan jatkamme matkaa lastemme vanhempina. Koko viime vuosi on tuntunut loputtomalta taistelulta ehjän perheen puolesta, jossa omalle hyvinvoinnille ei ole ollut sijaa. Olen vain yrittänyt hengittää. Elänyt minuutin, tunnin ja päivän kerrallaan.

Ero

Uuden vuoden kynnyksellä haluan nyt avoimesti kertoa mistä ehkä sinne ruudun toiselle puolellekin välittynyt surumielisyyteni ja ajoittainen hiljaisuus on johtunut. En aio mässäillä tilanteen yksityiskohdilla ja syillä suojellakseni toista osapuolta ja lapsia. Kolmansia osapuolia kriisiin ei onneksi liity. Mutta en myöskään pysty olla avoin, oma itseni ja jatkaa elämää, jos en jaa näin merkittävää elämänmuutosta kanssanne.

Moni asia on vielä selvittämättä ja meillä on tuumaustauko meneillään, mutta nyt vietän aikaa myös toisessa asunnossa. Lapset, sukulaiset ja ystävät ovat olleet kriisin keskellä voimavarani ja pelastajani. Vielä ei näy valoa risukasassa, mutta uskon senkin päivän koittavan. Kiitos kun olet mukana tässä matkassa nimeltä elämä kanssani. Vertaistukikaan ei ole pahitteeksi ja minulle saa aina laittaa viestiä vaikka Instagramissa @liemessa.

I’ll never forget the first time we met <3

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

SITRUUNAPASTA

1
FacebookTwitter

Sitruunapasta I Kasvisruoka I Pasta I Sitruuna I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Helppo I Nopea I Ruoka I Ruokakuvaus I Lemon pasta I Food photography

Jos samaa ruokaa tekee jo toistamiseen viikon sisään, niin koen lähes velvollisuudekseni jakaa reseptin kanssanne! Sitruunapasta on samaan aikaan täyteläinen, mutta ei liian tuhti. Raikas, mutta maukas. Salaisuus on täydellinen makujen liitto: rosmariinia, valkosipulia, raikastavaa sitruunaa ja valkoviiniä, suolaisia kapriksia ja pehmentävää kermaa ja parmesaania. Tästä taisi tulla uusi luottopasta.

Sitruunapasta I Kasvisruoka I Pasta I Sitruuna I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Helppo I Nopea I Ruoka I Ruokakuvaus I Lemon pasta I Food photography

En tehnyt varsinaisia uuden vuoden lupauksia, mutta jo pidempään toiveissani on ollut viettää enemmän aikaa ystävieni kanssa. Viimeistä murua myöten– Saara piipahti luonani lounaalla ja nostelin lautasillemme tätä sitruunapastaa, katselimme ikkunasta lumivaippaan peittyneitä puita ja jaoimme murheet ja ilot. Sufeen seuraksi Saara toi mukanaan timjami-appelsiinikakun, jonka resepti Saara lupaili blogiinsa pian 🙂

Sitruunapasta I Kasvisruoka I Pasta I Sitruuna I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Helppo I Nopea I Ruoka I Ruokakuvaus I Lemon pasta I Food photography

Alkuperäinen resepti löytyi Fanni & Kaneli-blogin arkistoista. Timjami vaihtui itselläni rosmariiniin, mikä mielestäni sopii mainiosti talvikauteen.

Sitruunapasta

4 hlö

1 pieni purkki kapriksia
1 rkl voita
4 valkosipulinkynttä
2 rosmariinin oksaa
1 rkl oliiviöljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kermaa
1 luomusitruuna
1 dl parmesaania hienona raasteena
suolaa
pippuria

350 g tagliatelle pastaa

Valuta kapriksista liemi ja paista kaprikset pannulla voissa. Nosta kaprikset sivuun talouspaprin päälle kuivumaan.

Siivuta valkosipuli ja nypi rosmariinin lehdet. Kuullota valkosipuleita ja rosmariinin lehtiä öljyssä pannulla. Nosta hieman lämpöä ja lisää valkoviini. Anna viinin poreilla hetki. Lisää kerma ja anna poreilla muutama minuutti. Lisää lopuksi hienoksi raastettu sitruunankuori, sitruunan mehu ja parmesaaniraaste. Lisää kaprikset. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä pasta ohjeen mukaan ja sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoile parmesanlastujen kera.

Sitruunapasta I Kasvisruoka I Pasta I Sitruuna I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Helppo I Nopea I Ruoka I Ruokakuvaus I Lemon pasta I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

VERIGREIPPISALAATTI KAIKILLA SÖRSSELEILLÄ

FacebookTwitter

Verigreippisalaatti I Verigreippi I Salaatti I Kasvisruoka I Linssi Kevyt I Resepti I Ohje I Sesonki I Ruoka I Kasvis I Ruusukaali I Porkkana I Taatelisiirappi I Juuressalaatti I Ruokainen salaatti I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Pink grapefruit salad I Food photography

Kurkku-tomaatti-jäävuorisalaatti kyllästyminen. Näin vuodenvaihteessa sitä taas muistuu mieleen salaatin syöminen, mutta niin usein tulee tottumuksesta tarrattua ensimmäisenä kiinni mauttomaan kasvihuonekasvatettuun kurkkuun ja tomaattiin. Salaatin ei myöskään kuulu jättää nälkäkiukkua – I think. Paahdetuilla ruusukaaleilla ja porkkanoilla, linsseillä, juustolla ja pähkinöillä Idan kanssa nautitusta lounassalaatista sai jopa täyttävän. Mausteilla, kuten chilillä, kanelilla ja taatelisiirapilla tuttu ja turvallinen olikin muuttunut uudeksi ja jännittäväksi. Mutta mitä olisi verigreippisalaatti ilman verigreippiä! Verigreippi on juuri nyt sesongissa, joten tätä irvistyttävän hapanta hedelmää kannattaa nyt hamstrata.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

PERUNABLINIT JA SAVULOHITAHNA

FacebookTwitter

 

Perunablinit I Blinit I Blini I Resepti I Uusivuosi I Ruoka I Ohje I Idea I Menu I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Potato blini I Food photography

Uutenavuotena olemme päättäneet lähteä koko perheen ohjelmanumerona laavulle. Itä-Helsingin suunnalta Uutelasta löytyy yksi laavu, joka olisi upean luonnon keskeltä aivan merenrannassa. Sellainen vain pikku pulma, että julkisilla matkaa taittaa puolitoista tuntia per suunta sisältäen puolisen tuntia kävelyä. Näen jo sieluni silmin kuinka karauttaisimme taksilla laavun ovelle retkivarusteissa 😀 Ilmatieteen laitoksen myrskyvaroituksesta huolimatta päätimme nyt sitten koittaa makkaranpaisto-onneamme Korkeasaaren pienemmällä laavulla, johon pääsee näppärämmin julkisilla. Uusivuosi vaihtuu siis tikkumakkaralla, mutta sinulle voin vinkata ideana nämä perunablinit jotka herkuttelimme omassa joulupöydässä savulohitahnan ja mädin kera.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter
1 2 3 4 241