JUOMAKUVAUSVINKIT

FacebookTwitter
Juomakuvausvinkit

PRESSIMATKA: matkan tarjosi Lucas Bols ja Boolit.fi

Vappu ja kesä lähestyy, joten tässä vaiheessa voisi olla hyvä hetki jakaa 5 vinkkiä parempiin juomakuviin! Olin Amsterdamissa Boolit.fi ja paikallisen alkoholijuomatuottajan Lucas Bols kutsumana. Matkan aikana osallistuimme Lucas Bols Akatemiassa juomakuvaus workshoppiin, jossa meitä opasti ammattimaisen juomakuvauksen saloihin valokuvaaja Erik de Koning ja juoma- ja ruokastylisti Cees Visser. Molemmat toimivat isojen asiakkaiden mainostuotannoissa ja kuvaustyyli oli aika kaukana omasta,  jos ei nyt kotikutoisemmasta,  niin luonnollisemmasta tyylistä. Siksi olikin erityisen mielenkiintoista seurata herrojen työskentelyä. Saatiin olla Saaran kanssa pari ja lähdimme yhdessä kuvaamaan drinkkejä seuraavien vinkkien pohjalta.

Juomakuvausvinkit

Drinkki takavalolla kuvattuna.

Juomakuvausvinkit
– 5 vinkkiä parempiin juomakuviin

1. Juomastailaus

Kaikki alkaa juoman reseptistä ja raaka-aineista, aivan kuten ruokakuvauksessakin.  Juomareseptit saimme workshopissa valmiina. Yksi kuvattavista drinkeistä oli ”Tea for 2”, jossa oli mm. vihreää teetä, Bols Meloni likööriä, omena- ja sitruunamehua ja kurkkua. Päätimme koristella drinkin juomasta löytyvillä raaka-aineilla, jotka kertoisivat jotain samalla juomasta: pitkittäin siivutetuilla kurkkusiivuilla, sitruunalla ja koristukseksi mintunoksalla. Kuvausastia valitaan drinkille soveltuvaksi ja halutun fiiliksen mukaan.

Juomakuvausvinkit

Nestemäistä hiilidioksidia – älä kokeile tätä kotona 😀

2. Lasin käsittely

Kuvattavan lasin tulisi olla tietysti puhdas ja tarvittaessa sitä voi putsata mikrokuituliinalla mielellään puuvillahanskat kädessä sormenjälkien välttämiseksi. Lasin tai vaikka metallisen astian kiiltoa voidaan vähentää käsittelemällä se mataksi ”dulling spray” mattasuihkeella, mutta kotidrinkkikuvaaja voi kokeilla tähän aivan hyvin Dove spray dödöä.

Juomakuvausvinkit

3. Hikoileva drinkki

Mainoskuvissa näkyvät huurteet ja hikoileva lasi onnistuu glyseriinillä, jota saa apteekista. Glyseriiniä sekoitetaan akkuveteen tai kiehautettuun jäähdytettyyn veteen. Hyvä suhde on noin 1:1, mutta sekin riippuu haluttujen ”hikipisaroiden” koostumuksesta ja kuinka valuvia pisaroita halutaan. Suihkimiseen käy vaikka vanha putsattu aurinkorasvapurkki. Stylistillä oli kokonainen arsenaali erilaisia suihkepurkkeja pienistä keskikokoisiin ja isoihin pisaroihin. Glyseriiniä suihkaistaan lasin pintaan haluttu määrä. Hiilihapollinen drinkki näyttää freesiltä kun juoma on kuplivaa. Jos juoman hiilihapot laiskistuvat, kokeile laittaa joukkoon ripaus Maldow sormisuolaa ja sekoita juomaa varovasti pinnalta.

Juomakuvausvinkit

Ensimmäisessä juomassamme oli vääränkokoiset feikkijäät ja lattea stailaus. Ei jatkoon.

4. Feikkijääpalat

Mainoskuvauksissa kaikki juomat tehdään huoneenlämpöisinä, jotta kuvattava juoma säilyisi mahdollisimman muuttumattomana kuvausten kestäessä. Suurimmaksi ongelmaksi muodostuvat kylmiä juomia kuvatessa jääpalat, mutta tähänkin ammattilaisilla on ratkaisu: feikkijää. Feikkijääpaloja saa lasisina tai edullisemmin muovisina. Sain muutamia muovijääpaloja tuliaisiksi kotiin ja ne pääsivät heti testiin kuvatessani granaattiomenasimaa. Harvemmin käytän kuvauksissani mitään feikkiä, mutta feikkijääpalat helpottivat kyllä ihan älyttömästi kuvaustilannetta ja sain kuvattua juomia paljon pidempään ja monipuolisemmin kuin normaalisti. Googlaamalla ”Fake ice cubes” niitä löytynee verkkokaupoista. Muutenkaan en enää usko mitään mitä näen juomamainoksissa. Tiedätkö esimerksi sen efektin kun maito kaadetaan kahvilasiin ja se kuvataan lähietäisyydeltä? No, se on todennäköisesti kuvattu akvaariossa ja se ”maito” on maalia.

Juomakuvausvinkit

5. Takavalo

Vaikka kuvaisit juomia kotona, niin juoma kannattaa asemoida niin, että sen takaa tai vähintäänkin sivulta viistosti tulee takavalo esimerkiksi ikkunasta. Takavalo kuultaa kauniisti juoman läpi ja saa sen hehkumaan. Tila jossa workshop järjestettiin oli todella haastava kuvauksen kannalta. Joka puolella oli eriväristä loisteputkea eikä tilaan tullut luonnonvaloa. Kuvasimme juomia pienillä ledvalaisimilla. Hätätapauksessa takavaloksi soveltuu vaikka taskulamppu, kunhan valon valkotasapaino on sama kuin vallitsevan valon. Hellan ja viinilasin välissä Johanna oli ottanut mielettömän urbaanin ja rouhean drinkkikuvan edellisenä päivänä kadulla, joten sen inspiroimana sniikkasimme Saaran kanssa virallisten kuvausten jälkeen vielä kadulle kuvaamaan. Katukuvassa emme saaneet hyödynnettyä takavaloa, mutta muuten tykkään enemmän tälläisistä tarinallisista kuvista, joissa saa näkyä myös miljöö ja ihmiset. Kummasta tyylistä tykkäät itse enemmän?

Saatat olla myös kiinnostunut:
Ruokakuvausvinkit – 5 vinkkiä parempiin ruokakuviin
Amsterdam ravintolavinkit

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

AMSTERDAM RAVINTOLAVINKIT

FacebookTwitter
Amsterdam ravintolavinkit

PRESSIMATKA – Matkan tarjosi Lucas Bols ja boolit.fi

Amsterdam on niin huikea ruokamatkakaupunki, että en edes kuvittele voivani antaa kaiken kattavaa ravintolaopasta neljän päivän ruoka- ja juomamatkan perusteella. Mutta tässä muutamat ravintolavinkit kukkapääkaupunkiin matkaavalle! Olin kaupungissa Lucas Bols -alkoholijuomien maahantuojan kutsumana. Matkan päätarkoitus oli muuntautua huippubaarimikoksi yhdessä iltapäivässä Lucas Bols Akatemiassa ja osallistua paikallisen valokuvaajan ja juomastylistin drinkkivalokuvauskouluun. Niistä myöhemmin, koska eihän reissulla syömiseltäkään vältytty.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

HELSINKI COFFEE FESTIVAL

2
FacebookTwitter

Lohi croque madame I Leipä I Brunssi I Ohje I Resepti I Pinaatti I Kananmuna I Aamupala I Ruoka I Idea I Brunssikirja I Keittokirja I Ruokakuvaus I Kahvi I Food styling I Food photography I Salmon croque madame I Brunch

Helsinki Coffee Festival – rakkaudesta kahviin! Aamusumppi meni väärään kurkkuun kun sain Helsinki Coffee Festivaalilta kutsun arvovaltaiseen raatiin valitsemaan vuoden espresson ja suodatinkahvin. Näin jo itseni raadissa arvostelemassa satoja kahvilaatuja Suomen huippubaristojen rinnalla: ”Nam. Hyvää. Nam. Tosi hyvää.”

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

LINSSIBOLOGNESE

1
FacebookTwitter
Linssibolognese I Linssi I Linssit I Kasvis I Vegaani I Vege I Bolognese I Spagetti I Pasta I Resepti I Ohje I Tomaatti I Helppo I Ruoka I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Lentil bolognese Food styling I Food photography

Kaupallinen yhteistyö Urtekram ja Asennemedia

Pyörittelen kiukkunälkäisenä kuivia punaisia linssejä käsissäni ja alan jo epäröidä lähteekö punaisista palluroista nälkä ollenkaan. Päätän luottaa siihen, että aikaisemminkin olen yllättynyt miten hyvää ja ruokaisaa ruokaa linsseistä saa aikaiseksi. Ensimmäisestä haarukallisesta yrttistä ja tomaattista linssibolognesea sain sille taas vain vahvistusta. Kuivakaapistani löytyy aina proteiinipitoisia kuivattuja punaisia linssejä, joita on helppo heittää kastikkeiden ja keittojen joukkoon. Niitä ei tarvitse erikseen liotella ja ne kypsyvät nopeasti. Linssibolognese hautuu vartissa punaisista linsseistä,  sipuleista, porkkanasta, tomaattimurskasta ja yrttisistä luomumausteista. Herkullisen kasvisruoan viimeisteli täysjyväspagetti, Urtekram oliiviöljy chilillä ja tuore basilika.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter
1 2 3 4 227