KAIKKI MENI SWEETISTI: RIVOLETTO

FacebookTwitter

Trattoria Rivoletto aloittaa uuden sarjan blogissamme; ravintola-arvostelut. Arvostelemme häikäilemättä ruuan, miljöön, tunnelman, tarjoilijat. Koko paketin. Mielipiteen muodostamme ja postaamme ensin itse ja muiden arvostelut luemme vasta jälkeenpäin. Mielipiteitä löytyy varmasti yhtä monta kuin on ruokailijaa. Tässä niistä yksi:

RIVOLETTO
Mikä? Italialainen
Missä? Albertinkatu 38, 00180 Helsinki
Koska? Ma-To 11-24,Pe 11-01,La 13-01, Su 13-23
Pääseekö? (09) 607 455
Kuka? 25-40 vuotias pariskunta tai seurue
Apua! Mitä päälle? Siisti mutta rento city-look.
City-lehden arvostelu

Rivoletosta on helppo aloittaa ravintola-arvostelut. Samalla se asettaa riman aika korkealle tuleville haastajille. Ystäväpariskuntamme ehdotti eilen päivällä rauhallista ravintolailtaa tulevalle illalle. Olemme Helsingissä, on lauantai ja kello 17. Mission impossible. Mutta kuinka ollakkaan, yksi soitto Rivolettoon ja pöytä odotti meitä klo 19.30. Sweet.

Pöytä oli harmiksemme savulliselta puolelta, mutta valkosipulin aromit peittivät tupakansavua hyvinkin tehokkaasti. Jopa entiset röökinistit kestivät tilanteen hyvin. Alkupalaksi molemmat parit ottivat valkosipulietanat (11,50 €) puoliksi. Juomiksi olutta, punaviiniä ja jäävettä. Heti alkuun pisteet lähtivät nousuun. Annokset tuotiin kaikille omalla lautasella, jokaiselle kolme etanaa syntisen valkosipulisessa öljyssä. Lisukkeena runsaasti leipää jota tuotiin oma-aloitteisesti myös pöytään lisää. Swe-e-e-e-eet!

Pääruuaksi kaikki ottivat pizzat, olihan ravintolassa yksi Helsingin harvoista pizzakiviuuneista. Jollain oudoilla supermiesvoimilla Joni pysty ignooraamaan korvaan supsuttelevan rekkamiehen ja EI tilallut pizzaa kuudella eri lihalla kuten yleensä nälkäisenä on tapana. Poikkeuksellisesti tilasimme kasvispizzat Uomo di Erba (12,40 €). Täytteenä oli artisokkaa, pinaattia, valkosipulia, basilikaa vuohenjuustoa ja rukolaa.

Pizzan kanssa tarjoullussa öjyssä lillui jos jonkinmoista aromia. Eniten ihmetystä herätti pullon pohjalla oleva valkoinen massa jonka päättelimme merisuolaksi..? Kaikki viimeistelivät pizzansa viimeiseen muruun asti. Pizza oli todella hyvää ja laadukkaista raaka-aineista valmistettu. Paikka on siisti ja tunnelmallinen, hintatason voisi luulla olevan korkeampi joten kaiken kaikkiaan onnistunut illallinen. Tänne tulemme vielä uudestaan.

Loppulasku 50 €. Sweet.

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

FUSILLIA SITRUUNAPESTOLLA

1
FacebookTwitter

Sitruuna antaa aivan uuden ’twistin’ vanhaan suosikkiin, pestopastaan. Ensimmäinen ohje jota lähdettiin kokeilemaan pukin tuomasta Italialaisesta keittokirjasta. Oikaisimme sen verran että pestokastike tuli purkista kun sitä jääkaapista löytyi. Ensi kerralla kokeillaan tehdä itse. Ohje on kahdelle ja valmistusaika 20 min.

1 valkosipulinkynsi murskattuna
iso kourallinen basilikanlehtiä
3 rkl oliiviöljyä
80 g parmesanjuustoa tuoreena raastettuna
suolaa ja pippuria

TAI

Kauhaset pari ruokalusikallista valmiskastiketta purkista. Choises..choises…

250 g tummaa fusilli pastaa
250 g kanasuikaleita (naturel)
1 sitruuna

Valmista pestokastike survomalla valkosipuli, basilika, öljy, sitruunankuori-ja mehu sauvasekoittimella. Lisää parmesanraaste pestoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pasta ja valuta huolellisesti. Paista kanasuikaleita samalla. Sekoita pesto pastan joukkoon. Jos käytät valmiskastiketta, sekoita se ja sitruunamehu pastaan. Raasta annoksen päälle sitruunankuorta ja tarjoile parmesaanin ja valkosipuliöljyn kanssa.

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

TERVEISIÄ JOULUPUKILTA

FacebookTwitter

Joulupukki muisti meitä useammallakin kokkaukseen liittyvällä lahjalla. Osaa oli toivottukin, mutta suurin osa tuli iloisena yllätyksenä.


Kerman Saven pata. Tämä oli erityisen toivottu, sillä vasta nyt pääsemme kokeilemaan pataruokia. Emme oikein edes osaa hahmottaa mitä kaikkea sillä voisi tehdä, täytynee paneutua kirjojen avustuksella.


Teflonin näppärä pikkukattila. Tämä pieni 1,5 l kattila paikkaa jo edesmennyttä the pikkukattilaa jonka pilasimme polttamalla maidot pohjaan.


Espressokeitin. Vanha taviskahvinkeitin heitettiin kaapin perukoille jo muutama viikko takaperin. Niin tavaksi oli tullut valmistaa Cafe Lattet joka aamu. Nyt siirrymme asteen ammattimaisempaan valmistustapaan uudella espressokeittimellä. Käyttöönotto on vielä siirtynyt, kunhan saadaan ensin haettua asianmukaiset kahvipavut Kauppahallista.


Italialaista 30 minuutissa. Tämä lahja osui kyllä niiiin nappiin. Täydellinen kokkauskirja meille: hyvää, helppoa ja nopeaa. Eilen testattiin sitruunapestopasta ohjetta. Liioittelematta voi sanoa että kyllä monen ravintolan pastat, pestot ja pollot kalpenee rinnalla. Jotenkin tuntuu että ei ole oikein ikinä saanut hyvää pastaa ravintolassa. Ja muutenkin, mihin sitä ny lähtis ku parhaat ruuat löytyy kotoa 😉

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

UUDEN ELÄMÄN ENSI ASKELEITA

FacebookTwitter

Haparoiden otetaan uuden elämämme ensi askeleita. Ehkä se on vähän liioittelua, ollaanhan me yritetty syödä suht terveellisesti aina, mutta sanotaanko tätä nyt vaikka tilinpäätökseksi ja strategian tarkistamiseksi. Taisin jo uhkailla että muutoksia ruokavalioon on tulossa johtuen joulun jälkeisestä kinkkumorkkiksesta, suolistotoiminnan parantamisesta ja uuden vuoden lähenemisestä. Elämäntaparemontti on aluillaan: tupakat tumpattiin kohta jo 2 kk sitten, Motivuksen kuukausikortti keväälle hankittu ja nyt vielä ruokavalio syyniin. Tämä blogi on ollut hyvä tapa tarkkailla objektiivisemmin omaa syömistään. Tosin täytyy ottaa huomioon että päivisin syödään kevyemmin ja vain raskaammat iltaruuat tulee postattua.

Niinpä tässä arkiaamun aamupalareseptimme kahdelle:

1 prk Ehrmannin maitorahkaa (0,2% rasvaa)
2 dl Valion vadelmakeittoa (rasvaa 0%, 9 kcal/100g!!)
4 tippaa makeutusainetta

Sekoita kaikki aineet keskenään. Olemme suosineet Ehrmannin maitorahkaa, joka on halvempaa ja vetreempää kuin Valion kuivempi kilpailija. Aamu-unisuudesta riippuen aamupalaan sisältyy myös cafe latte ja ruisleipä.

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter