KURKUMAMUNAKAS

FacebookTwitter
Kurkumamunakas I Kurkuma I Munakas I Brunssi I Aamupala I Lehtikaali I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Valokuvaus

Kaupallinen yhteistyö Moilas Leipomo ja Asennemedia

Kolme vuotta sitten perhettämme kohtasi tragedia ja yritin pukea järkytystäni sanoiksi:

”Yht’äkiä katosit elämästämme. Vaeltelen levottomana ja päämäärättömänä leipähyllyjen välissä. Suru-uutinen sai kaupan tädin kasvot, kun kuulin että et enää tule eteläisimpään Suomeen. Kaltaistasi ei leipähyllystä enää löydy. Vanhin tyttäremme Mini kasvoi leipäpussin rapinan tahdissa. Herra Simpukan ensimmäinen sana olisi varmasti ollut Moilas. Meille jäi vain epäusko. Kaipaus. Ja tyhjä leipäkori.” #pelastakaaMoilas

Maailman parhaan ruisleivän, Moilas Pikku Jääkärin, toimitukset eteläisimpään Suomeen oli lopetettu. Onnellisia olkoon te, jotka Moilas Leipomon toimitusalueella pohjoisemmassa asutte. Elämä on kuitenkin ihmeellistä ja hätähuutoni oli nyt kuultu Moilaksella vuosien jälkeen kun he olivat kaivaneet postaukseni änternetin syövereistä. Sain erikoislähetyksen Moilas Pikku Jääkäriä ja sen kunniaksi nautin pienen brunssin: maailman parasta ruisleipää paahdettuna voilla, kurkumamunakas, savupaprika-valkosipuli maustettua lehtikaalia ja raikas tuoreesta mangosta ja maustamattomasta jogurtista surautettu mangolassi.  Pikku Jääkäri on valmiiksi viipaloitu, olematta kuitenkaan yhtään kuiva. Rapsakka ruiskuori, mutta sisältä pehmeä sopivasti hapan Pikku Jääkäri oli juuri niin hyvää kuin muistinkin. Aivan kuin emme olisi koskaan eronneetkaan. Moilas Pikku Jääkäri – növöföget.

Kurkumamunakas I Kurkuma I Munakas I Brunssi I Aamupala I Lehtikaali I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Valokuvaus

Savupaprika-valkosipuli lehtikaali

2 hlö

8 lehtikaalin lehteä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
ripaus savupaprikaa
ripaus suolaa

Poista lehtikaalista paksut varsiosat. Pieni lehtikaali. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipulit ja mausteet. Pyörittele lehtikaaleja pannulla muutama minuutti. Siirrä lehtikaalit leivinpaperin päälle sillä välin kun paistat munakkaan.

Kurkumamunakas I Kurkuma I Munakas I Brunssi I Aamupala I Lehtikaali I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Valokuvaus

Kurkumamunakas

1 kpl

tilkka rypsiöljyä
ripaus kurkumaa
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria

tarjoiluun tuoretta korianteria

Pannua ei tarvitse pestä lehtikaalien jäljiltä. Lisää pannuun hieman rypsiöljyä ja ripaus kurkumaa. Sekoittele kurkuma öljyyn. Riko kananmuna varovasti pannuun ja anna paistua kunnes valkuainen on kypsä. Viimeistele suolalla, pippurilla ja tuoreella korianterilla. Paahda Moilas Pikku Jääkäri siivuja, voitele ja nauti kurkumamunakas maailman parhaan ruisleivän kera.

Kurkumamunakas I Kurkuma I Munakas I Brunssi I Aamupala I Lehtikaali I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Valokuvaus

Kurkumamunakas I Kurkuma I Munakas I Brunssi I Aamupala I Lehtikaali I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Valokuvaus

Psst. raikas mangolassi tulossa huomenna blogiin ja Instagramiin @liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

SITRUUNARISOTTO

2
FacebookTwitter

Sitruunarisotto I Sitruuna I Risotto I Pääsiäinen I Resepti I Ohje I Ruoka I Idea I Riisi I Sesonki I Lemon risotto I Easter food I Food photography

”Koska tää loma oikein loppuu? Ikävä kouluun.” Mini vinkuu. Herra Simpukan tarhakieltoakin kestää vielä kaksi päivää. Erittäin tehokas taaperopsykologian keino, jolla varmistetaan taaperon riemunkiljahdukset tarha-aamun vihdoin koittaessa. Itseeni olen pääsiäisen ensimmäiset lomapäivät soveltanut keittiö- ja siivousterapiaa. Tarkoitus on laittaa oma koti taas vuokralle kesäksi, sillä välin kun itse suuntaamme lautalla kohti Suomenlinnaa. Kesämuutto tarkoittaa myös tavaroiden- ja kaappien läpikäyntiä. Pääsiäisen olemme ahkerasti tyhjentäneet ruokia pakkasesta ja kuivakaapeista.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

MOOTTORIPYÖRÄNINJA SYNTTÄRIT

5
FacebookTwitter

Herra Simpukka oli toivonut syntymäpäiväjuhlia teemalla ”moottoripyöräninja” ja moottoripyöräninjasyntymäpäivät 4-vuotias sankari oli saava. Viime sunnuntaina kaksitoista pientä ninjaa kokoontuivat salamyhkäisen moottoripyöräninjaklaanin öljyn tuoksuiseen dojoon juhlistamaan Herra Simpukan “ninja jolla on kaikkien ninjojen voimat” syntymäpäiviä. Ninjakokoontumista oli valmisteltu jo hyvän aikaa. Nirson eli Sensei Brummm-Brummmin lapaset olivat taas kadoksissa, ja makuuhuoneessamme lojui muunmuassa savukone, videotykki ja erinäistä ninjarekvisiittaa. Laitoin kaikki ninjavoimani peliin ja yritin olla puuttumatta millään tavalla. Okei, savukoneen kohdalla taisin yskäistä. Yöt Nirso koodasi meksikolaisen ystävämme mopoautoninja Ivanin kanssa esitykseen kuuluvaa multimedia-applikaatiota. Minä eli arvonimeltäni timanttikaulin-ninja vastasin kokoontumisen tarjoiluista.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

BRUNSSIMUFFINSSIT

FacebookTwitter
Brunssimuffinssit I Brunssi I Muffinssi I Muffinit I Aamupala I Granola I Mysli I Resepti I Ohje I Kookos I Ananas I Kauramaito I Kaura I Kaurajogurtti I Valokuvaus I Ruokakuva I Brunch I Muffins I Coconut I PIneapple I Oat milk I Food photography

Kaupallinen yhteistyö Risenta ja Asennemedia

Valokuvaajan urani alkutaipaleella eteeni tarjoutui mahdollisuus, josta olin vain unelmoinut.  Pääsin Glorian Ruoka & Viinin päätoimittajan juttusille lupaamalla tuovani aamiaista mukanani. Leivoin suolaisia muffinsseja oliiveilla. Kuvittele focaccia, mutta muffinssina. Ihan kiva idea, mutta päätoimittaja ehti haukata muffinssia ennen kuin ehdin varoittaa, että hän ei suinkaan ole iskemässä hampaitaan sokeriseen herkkuun. Päätoimittajan ilme oli ikimuistoinen ja ajattelin, että ruokavalokuvaajan päiväni olivat luetut. Ehkä jäin ainakin mieleen, sillä sain lopulta keikan.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter