LOHIPELTI

4
FacebookTwitter

Lohipelti I Lohi I Kirjolohi I Kala I Kalaruoka I Parsa I Arkiruoka I Helppo I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Pan salmon I Food photography

Vähemmän tiskiä, enemmän elettyä elämää. Ja se saattaa olla viisainta mitä olen koskaan sanonut, joten nyt kannattaa ottaa muistiinpanoja. Uudessa kämpässäni on markkinoiden mahdollisesti pienen astianpesukone. Huomaan jatkuvasti pohtivani miten pääsen tiskipälkähästä. Kirjaa ainakin ostoslistaasi tämä koko perheen laakista ruokkiva lohipelti – ja siis ilman tiskiä! Samalla pellillä paistuvat perunat,  parsat, lohimedaljongit, tai miksi ei kokonainen lohifile, sitruunat ja valkosipulit. Viva la vida!

Liemessä? Lisää arkireseptejä löydät Liemessä-arkistoista täältä!
Päivittäistä vertaistukea myös Instagramissa @liemessa 🙂

Lohipelti I Lohi I Kirjolohi I Kala I Kalaruoka I Parsa I Arkiruoka I Helppo I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Pan salmon I Food photography Lohipelti I Lohi I Kirjolohi I Kala I Kalaruoka I Parsa I Arkiruoka I Helppo I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Pan salmon I Food photography

Lohipelti

4 hlö

6 perunaa
1 kokonainen valkosipuli
3 rkl oliiviöljyä
1 puntti tankoparsaa
4 lohimedaljonkia (tai 500 g:n lohifile)
1 sitruuna
voinokareita
tuoretta persiljaa
suolaa
mustapippuria

Perunoiden kuoriminen on yliarvostettua. Siivuta pestyt perunat kuorineen. Laita perunat, sitruunanpuolikkaat ja valkosipulin puolikkaat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja hiero niihin ruokalusikallinen oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa noin 30 minuuttia.

Leikkaa parsoista kova kanta pois. Valele parsat ja lohimedaljongit oliiviöljyllä. Ota pelti uunista ja lisää pellille parsat ja lohimedaljongit. Halutessasi lisää parsojen päälle muutamo voinokare. Paista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes kala on kypsää, mutta mehevää. Viimeistele tuoreella persiljalla, suolalla ja pippurilla.

Lohipelti I Lohi I Kirjolohi I Kala I Kalaruoka I Parsa I Arkiruoka I Helppo I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Pan salmon I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

PARSAPIILOT

1
FacebookTwitter

Parsapiilot I Parsa I Kevät I Juhlat I Valmistujaiset I Pääsiäinen I Resepti I Idea I Ohje I Tarjottavat I Alkupala I Asparagus puff pastry I Food photography

Ei nakkipiilot vaan parsapiilot! Kivittäkää,  mutta en pystynyt enää yh-tään pitkittää parsakauden aloitusta. Kun on pitkän talven järsinyt perunoita ja kaalinpäitä, sitä inspiroituu kaikesta vihertävästä. Verkkokalvolleni meni heijastumaan Half Baked Harvestin asparagus puff pastry kuvat, jotka eivät lähteneet mielestäni ennen kuin sain näitä parsalla, briejuustolla, hunajalla ja timjamilla täytettyjä herkkukääryleitä kitusiini. Näen parsapiilot jo kevään brunssi- ja juhlapöydissä skumppalasien ympäröimänä!

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

NATUVIINIT JA KOREALAISET KIMCHINUUDELIT

FacebookTwitter

Kaupallinen yhteistyö Vindirekt

Kimchinuudelit I Kimchi I Nuudelit I Korealainen I Alkuviini I Natuviini I Moshi moshi I Viini I Resepti I Ruoka I Aasialainen I Tofu I Kasvisruoka I Kasvis I Tulinen I kimchi noodles I food photography

Natuviinit ovat nyt kaikkien huulilla. Viime viikolla ihan kirjaimellisesti kun Helsinki Natural Wines-tapahtuma järjestettiin Korjaamolla ensimmäistä kertaa. Tapahtumassa ihastuttavia natuviinejä siemaillessani kuulin useampaankin otteeseen sanottavan, että ”ei se ole niin vakavaa”. Ei minustakaan pidä olla, mutta toki se harmittaa jos ostoskoriinsa valitsee arvokkaan viinin, joka maistuukin häkkimarsulta tai mehukatilta.  Helsingin Sanomatkin kiiruhti lyttäämään natuviinit. Mutta mitäpä me jonkun paikallislehden mielipiteestä, vaan otetaan asiasta itse selvää!

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

PAAHDETUT PAPRIKA CROSTINIT

FacebookTwitter

Paahdettu paprika crostinit I Leipä I Brunssi I Mozzarella I Basilika I Juhlat I Tarjottavaa I Illanistujaiset I Leipä I Voileipä I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Roast bell pepper crostinis I Food photography

Mullon paprikakausi. Rakastan rouskuttaa paprikaa sellaisenaan ja toki käyttää keittiössä.  Paprikoilla on vain tapana hävitä parempiin pieniin suihin ennen kuin ehdin valmistaa niistä mitään 🙂 Tällä kertaa ostin samoin tein pienen säkillisen paprikoita. Paahdoin paprikat kuoripuoli ylöspäin uunissa grillivastuksen alla lähes mustaksi. Kärtsääminen tuo paprikaan ihanaa paahteisuutta. Kun paahdetun paprikan yhdistää valkosipulilla hinkattuun rapeaan leivänpalaan, mozzarellaan ja basilikaan, niin täydellinen suupala on valmis! Italialaiset alkupalaleivät eli crostinit sopivatkin illanistujaisiin, brunssille ja vaikka iltapalaksi.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter