Skip to main content

Kurpitsapasta

YHTEISTYÖSSÄ MYLLYN PARAS JA ASENNEMEDIA

Väliin arkisempaa sapuskata! Elämä kun ei ole vain jäätelökakkuja ja hattaraa. Pasta on arkiruokarepertuaarini yksi kulmakivistä. Ovelana äitinä valitsen mahdollisimman usein kokojyväpastaa ja saan huijattua vatsaa helliviä kuituja mukuloiden ruoansulatuskanavaan. Syksyn edulliset sesonkikasvikset ja juurekset ovat arkiruokayhtälön toinen muuttuja. Myskikurpitsasta on kuoriutunut tämän syksyn lemppari. Perinteisen ”halloween” kurpitsan ja myskikurpitsan maussa eikä käyttötarkoituksessa ole juurikaan eroa, vaan myskikurpitsaa voi käyttää tavallisen kurpitsan tapaan. Kurpitsapastan kiilto silmissä annoin kurpitsan poreilla voin, sipulin, valkosipulin, salvian, timjamin kanssa kanaliemessä. Loraus kermaa ja lopputuloksena on syksyn maut kietoutuneena riittoisaan kermaiseen kurpitsakastikkeeseen. Kieräytys kokojyväpastan sekaan, pekonimurua ja päälle muutama pakollinen rehu. Lämmittää ja lohduttaa kummasti! Osallistun kurpitsapastakulhollani Myllyn Parhaan Paras pasta-kilpailuun. Äänestä #paraspasta suosikkiasi, jaossa on läjäpäin Pentikin lahjakortteja. Tarkemmat kilpailusäännöt löydät postauksen lopusta.

myskikurpitsa
kurpitsapasta resepti

Myllyn Paras pastatuotteista valitsin reseptiini täysjyväfusillia. Täysjyväpasta pysyy jämäkkänä kastikkeen seassa ja kastiketta myös jemmautuu fusillien sisään tuoden kurpitsan makua paremmin esiin. Resepti on helppo, kunhan pääsee ehjin sormin kurpitsan kuorimisesta. Nostin kurpitsan pystyyn ja poistin kuoren ensin suurpiirteisesti isolla keittiöveitsellä. Viimeistelyn tein pienellä keittiöveitsellä. Kurpitsa halkaistaan (nyt ne sormet!) ja siemenet poistetaan.

Kurpitsapasta

4–6 hlö

1 ps (500 g) Myllyn paras Täysjyvä Fusilli makaronia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 myskikurpitsa tai pieni kurpitsa
2,5 dl kanalientä
tuoretta salviaa
tuoretta timjamia
2 dl kermaa
1 pkt pekonia
2 rkl oliiviöljyä

Kuullota pienittyä sipulia ja siivutettuja valkosipulinkynsiä voissa kattilassa. Lisää kuorittu ja paloiteltu myskikurpitsa, kanaliemi ja yrtit. Anna keittyä hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Kaada joukkoon kerma ja ota pois liedeltä. Soseuta kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Pieni pekoni saksilla pieneksi silpuksi. Paista pekonit kuumalla kuivalla pannulla rapsakoiksi. Laita paistetut pekonit talouspaperin päälle jäähtymään.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Sekoita pastan joukkoon oliiviöljy, kurpitsakastike ja puolet pekonista. Tarjoile pinaatin, pekonimurujen ja sormisuolan kera kulhosta.

kurpitsapasta
kurpitsapasta resepti

Ken on pastoista kaikkein paras?

Onko herkullisin pasta Suusta suuhun Alisan lohipastakulho, 52 weeks of deliciousness Annen smetana-jauhelihapastakulho vai kurpitsapastakulhoni? Sinä päätät – äänestä kilpailusivulla! Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 3 kpl Pentikin 100 euron lahjakortteja. Äänestysaikaa on 4.11 asti.

Mun pastakulho on parempi ku sun pastakulho

Vai syntyykö Suomen paras pasta omassa köökissäsi? Jaa oma pastakulhosi Instagramissa. Tägää kuva #paraspasta #pastakulho ja @mylly_paras. Viisi parasta pastakulhoa palkitaan kolmella 150 euron ja kahdella 100 euron lahjakortilla Pentikille! Osallistumisaikaa on 4.11 asti. Muistiinpanovälineet ovat jo valmiina, älkää turhaan piilotelko ihania pastareseptejänne!

Yhteistyössä Myllyn Paras ja Asennemedia

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

27 Kommenttia

 • Ääni käyty antamassa – kurpitsapasta kuullostaa minun korvaani suorastaan eksoottisen herkulliselta, pitää kuulostella innoisiko mieskin tätä testaamaan 😀

 • minni sanoo:

  Kovin usein pastan kaveriksi päätyy tomaattinen jauhelihamössö. Tämähän olisi niin kausiruokaa.

 • Sari sanoo:

  Minä ihastuin kurpitsapastaan pari vuotta sitten. Silloin tuli tehtyä sellainen satsi kurpitsasosesetta pakkaseen että sitä tuli syötyä koko talvi. Uskon että tästä myskikurpitsasta syntyi erityisen maukas kastike. Kiitos muistutuksesta, että tällaistakin herkkua voisi valmistaa.

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! <3 miehelle myyt sen tolla pekonilla! 🙂 Se kuuluu musta oleellisesti tähän kylkeen.

 • Jenni sanoo:

  Nii-i! Samaistun niin tohon tomaattiseen jauhelihamössöön!

 • Jenni sanoo:

  Isosta kurpitsasta tulee aika satsi, hyvä idea tuo pakastaminen! Tosin musta tuntuu että nykyään kaikki menee mitä ehtii tehdä…pakkaseen asti harvoin riittää ruokaa 🙂

 • Aila sanoo:

  Kurpitsa on ihanaa! Ihanat kuvat ja resepti! Nyt vaan on pitkään mulla ollut pastaton kausi, ei yhtään tee mieli pastaruokia tai riisiruokia, mikä lie. Lapsellisessa perheessä niitä vedettiin kyllä usein. Onni on vaihtelu keittiössä ja kokkauksissa, pasta tulee vielä takaisin. Ps. meillä savustetaan, nyt harjoitellaan kylmäsavustusta…

 • Oi mitkä ihanat kuvat taas.
  Kurpitsaa tulee meidän taloudessa käytettyä ihan liuan vähän….pitäisköhän testaa.

 • Oi mitkä ihanat kuvat taas.
  Kurpitsaa tulee meidän taloudessa käytettyä ihan liuan vähän….pitäisköhän testaa.

 • Helinä sanoo:

  Kuulostaa lupaavalta! Etenkin tuon pekonimurun vuoksi. 😛 Pistetään to do -listalle!

 • Minna sanoo:

  Näyttää hyvältä! Mä olen myös rakastunut myskikurpitsaan. Aina en edes kuori sitä, kuori pehmenee uunissa aika kivasti.

 • Anna sanoo:

  Tämä menee testiin, kellari on täynnä oman maan kurpitsoita, hokkaidoa, spagettikurpitsaa ja talvikurpitsaa. Näiden kurpitsamäärien kanssa otan innolla kaikki hyvät uudet ideat ja reseptit vastaan. Yritän vääntää tästä hyvää vegeversiota, josko pekonin sijaan paistaisi sipulia rapeaksi tai vaikka aurinkokuivattua tomaattia.

 • Jenni sanoo:

  Niin kauan kun mulla on Nirso samassa taloudessa meillä syödään viikottain pastaa 🙂 Lapsetkin toki tykkää. En tosin eilenkään pistänyt pahakseni kun rakas mieheni oli haudutellut pari tuntia ragukastiketta tullessani myöhään illalla uimahallin kautta kotiin. Liika on silti liikaa, väliin pitää tietysti saada muutakin 🙂 Savustusprojekti kuulostaa hauskalta! Parasta tässä ruokaharrastuksessa onkin jatkuva uuden oppiminen. En ole ikinä esimerkiksi savustanut!

 • Jenni sanoo:

  Pitäis! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Pekonimuru on oleellinen osa reseptiä! 😉

 • Jenni sanoo:

  Oho, pitää testata! Sehän helpottaisi kurpitsankokkausprosessia kummasti!

 • Jenni sanoo:

  Juuri yritin tässä miettiä millä pekonin voisi ”korvata”. Tuo rapeaksi paistettu sipuli kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta!

 • Anonyymi sanoo:

  Mahtavan näköistä… Kannattaa myös vilkasta http://suhmurankievari.fi – sieltä löytyy hyviä vinkkejä ja reseptejä!

 • Tämän syksyn ehdottomasti paras raaka-aine on myskikurpitss. Aivan liian pienellä käytöllä tähän saakka, mutta aika hyvin on tilannetta korjattu.

 • Annaleena sanoo:

  Ai nam! Kurpitsa se on niin ihanaa, kaunista ja monikäyttöistä! Ääni annettu tälle pastakulholle 🙂

 • Nanna sanoo:

  Juu, en muista koska olisin viimeksi leikannu sormeen, paitsi viikko sitten työn alla myskikurpitsa ja vieras lainaveitsi. On se kova kuori!

  Mutta kova juttu on myös se, että kurpitsaa on alettu käyttää monipuolisesti. ”0 vuotta sitten en oisi tienny kun etikkaan säilötyt kuutiot.

 • Veera R. sanoo:

  Hauskaa, mä tein juuri melkein tätä samaa pastaa miinus kanaliemi paitsi että en soseuttanut sitä vaan kurpitsat oli siinä kuutioina. 🙂

 • Jenni sanoo:

  Heippa! Kuka tuota Suhmurankievari kirjoittaa? Ei ollut mitään esittelyä..

 • Jenni sanoo:

  Myskikurpitsaa on nyt joka paikassa (blogissa)!

 • Jenni sanoo:

  Kiitos äänestäsi! <3

 • Jenni sanoo:

  Ja se muoto on hankala…mutta joku vinkkasi että ei sitä tarvitsisi kuoria. Sen kun heittäisi uuniin paahtumaan ja surruttelisi kourineen päivineen. Täytynee testata ja todeta itse.

 • Jenni sanoo:

  Heh! eli se siitä originaalista ideasta 😀

Jätä kommentti