Skip to main content

Parsafocaccia I Asparagus focaccia I Parsa I Focaccia I Brunssi I Leipä I Resepti I Ohje I Sesonki I Ruoka I Kevät I Ruokakuvaus I Food photographyTrööt! Se on vappu ny. Vappuaatto valkeni aamu viideltä harmaan sumuisena, mutta mieli oli aurinkoinen ja vatsan pohjassa perhosia. Olimme Viimeistä murua myöten Saaran kanssa YLE Aamu-tv:ssä puhumassa vappubrunssista ja jakamassa vinkkejä Brunssikirjasta. Pakkasin Ikea-säkkiin suoraa lähetystä varten sunnuntaina vääntämäni vapun brunssiherkut: minttupesto-perunasalaatti, vadelmainen lakritsa-chiavanukas, suklainen vohvelikakku vuohenjuusto-mascarpone täytteellä ja mansikoilla ja parsafocaccia. Parsafocaccia on vappumuunnelma Brunssikirjasta löytyvästä punajuurifocacciasta. Vappuun ja kevääseen halusimme esitellä jotain sesongin mukaista ja mikä sopisikaan paremmin focacciaan juuri nyt kuin sesongin ykkösherkku parsa! Focacciaa on helppo tehdä isommallekin porukalle pellillinen. Tällä kertaa jaoin taikinan puoliksi ja tein yhden focaccian telkkariin ja toisen veistelimme tuoreeltaan pehmoisena ja uunituoreena voin kera. Aah!

Jos aamu-unisilta meni lähetys ohi, niin klippi on katsovissa YLE Areenasta täältä. Herkullista vappua! 🙂

Parsafocaccia I Asparagus focaccia I Parsa I Focaccia I Brunssi I Leipä I Resepti I Ohje I Sesonki I Ruoka I Kevät I Ruokakuvaus I Food photography
Parsafocaccia resepti

1 pellillinen tai 2 focaccialeipää

3 1/2 dl vettä
25 g tuorehiivaa
7,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa

päälle

8 ohutta parsatankoa
1/2 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
sormisuolaa
tuoretta 
rosmariinia

Lisää kädenlämpöisen veden joukkoon murennettu hiiva ja anna liueta. Lisää suola, hunaja ja oliiviöljy. Lisää jauhoja desi kerrallaan samalla taikinaa sekoittaen. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia käsin tai yleiskoneella. Jätä taikina kohoamaan kostealla liinalla peiteltynä 30 minuutiksi.

Voitele leivinpaperi reippaalla öljyllä. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile taikinasta kaksi soikiota ja aseta öljytylle pellille. Levittele taikinoita vielä sormin. Anna kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.

Sillä välin poista parsoista kovat kannat. Jos parsan varret ovat kovin paksuja, kuori parsojen varret. Paista parsat kevyesti pannulla oliiviöljyssä.

Purista valkosipulinkunnet öljyn joukkoon. Painele focaccia leipiin sormilla koloja. Sivele sudilla reippaasti valkosipuliöljyä focaccian pintaan. Lisää rosmariini, sormisuola ja parsat.
Paista 230 asteessa uunin keskiosassa noin 10-15 minuuttia.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti