Kaupallinen yhteistyö Oreo ja Asennemedia
Näyttäisi pahasti siltä, että minusta ei koskaan tullut pitkäjalkaista kansikuvatyttöä, mutta sainkin jotain parempaa: musta tuli Oreo-tyttö! Syyskuussa eli herkkukuussa on luvassa toinen toistaan ihanampia Oreo-keksi reseptejä. Keksikestien alkajaisiksi pöytään nostetaan yksi megalomaaninen Oreo-keksi eli Oreo suklaakakku. Pala tätä kakkua oli kuin pieni pala suklaataivasta. Jopa suklaakakuistaan erittäin tarkka Nirso kehui kakkua vuolaasti. Heittämällä vaatimattomasti paras tekemäni suklaakakku, joten tämä resepti kannattaa korvamerkitä seuraavia kekkereitä varten.
Suklaakakkukerrosten välistä löytyy juustokakkumainen Oreo cookies ’n cream täyte. Voin, tomusokerin ja tuorejuuston sekaan murustettujen keksien ansiosta täyte hyytyy hyvin ilman liivatettakin ja pysyy kasassa leikattaessa. Kakun viimeistelee kermasta ja Marabou-suklaasta sekoitettu suklaaganache kuorrute. Kakku oli ihanan täyteläinen ja suklainen, olematta kuitenkaan liian makea. Just the way I like my suklaakakku!
Hassua ajatella, että maailman suosituin keksi Oreo on ollut suomalaisten kauppojen keksihyllyssä vasta muutaman vuoden. Sitä ennen Oreo-keksejä raahdattiin tuliaisiksi ulkomailta. Nyt Oreo-keksejä löytyy lukemattomia makuja ja kokoja. Vaniljan makuinen Original on toki klassikko. Suloiset Mini Oreot sopivat erityisesti kakkujen koristeluun – ja napsimiseen.
Kurkkaa myös muut herkulliset Oreo-reseptit:
3 raaka-aineen Oreo brownie jäätelö
Oreo suklaavohvelit
Lisää keksi-inspiraatiota ja leivontavinkkejä löydät myös keksihylly.fi-sivuilta!
Oreo suklaakakku
Suklaakakkupohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl hienoa ruokosokeria (tai sokeria)
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
100 g Marabou suklaata
1,5 dl maitoa
2 munaa
2 dl kahvia
1/2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
Suklaakakkupohjan valmistus:
Sulata suklaa mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä hetki. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon paakkujen välttämiseksi.
Sekoita toisessa kulhossa maito, munat ja kahvi. Yhdistä seokset taikinaksi. Lisää lopuksi öljy ja suklaasula nauhana ja sekoita hyvin.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin 40 minuuttia.
Kakku on valmis kun keskelle työnnettyyn puutikkuun ei jää taikinaa.
Käännä valmis kakkupohja ylösalaisin leivinpaperin päälle.Anna pohjan jäähtyä 5 minuuttia ja irroita vuoan reunat.
Oreo cookies ‘n cream täyte
200 g voita
3 dl tomusokeria
300 g Philadelphia tuorejuustoa
75 g murskattuja Oreo Original keksejä
Ota voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön ajoissa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi noin 10 minuuttia. Notkista tuorejuusto haarukalla ja lisää kerralla joukkoon. Pyöräytä vatkaimella tai yleiskoneella muutamalla pyöräyksellä sekaisin. Älä enää vatkaa, ettei täyte juoksetu.
Murskaa Oreo keksit pakastepussin sisällä kaulimella tai monitoimikoneella hienoksi muruksi. Sekoita Oreo keksimuru täytteen joukkoon kevyesti nuolijalla. Ota ⅕ täytettä sivuun kakun koristeluun.
Suklaaganache
100 g Marabou suklaata
50 g kuohukermaa
Paloittele suklaa kulhoon. Lämmitä kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja kaada suklaiden päälle. Anna olla hetki ja notkista suklaakastike nuolijalla. Anna hetken jäähtyä.
Koristeluun:
Oreo Original keksejä
Mini Oreo keksejä
1/5 Oreo cookies ’n cream täytteestä
Oreo suklaakakun kokoaminen:
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Voit laittaa kakun hetkeksi myös pakkaseen, jolloin leikkauspinnasta tulee tasaisempi. Tarvittaessa tasoita kakun pääliosa veitsellä leikkaamalla ja leikkaa kakku kahteen osaan.
Kasaa kakku samaan irtopohjavuokaan. Laita kakun kansi alimmaiseksi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperilla tai reunakalvolla. Lusikoi Oreo täyte vuokaan ja tasoita. Nosta kakkupohja päälle. Paina tiiviiksi. Anna olla jääkaapissa yön yli.
Levitä suklaaganache kakun päälle. Varmista että ganache on tarpeeksi jäähtynyt ja paksuuntunut, muuten se valuu päältä pois. Laita kakku jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Poista vuoan reunat ja leivinpaperi. Koristele kakku Oreo kekseillä ja pursottamalla täytettä. Täyte kannattaa olla jääkaappikylmää, jolloin pursotuksesta tulee jämäkämpi ja kauniimpi.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!
Minkä kokoiseen vuokaan kakku tehdään?
Tein 24 cm irtopohjavuokaan 🙂
Tämä ei voi olla pahaa. Olen kehittänyt pahemman luokan riippuvuuden Maraboun oreo-täytesuklaaseen tämähän on periaatteessa sama, mutta kakun muodossa. Pakko joskus kokeilla, kun vaan keksii sopivat kissanristiäiset. Voi olla liikaa yksin syötäväksi. 😀
Ei ole pahaa 😀 Kuulostaa siltä, että tämä olisi ihan sun kakku! Tämä on aika runsas ja iso kakku, joten en ehkä ihan yksin lähtisi urakkaan. Voisi kuvitella, että kauheasti ei myöskään tarvitse houkutella syöjiä, jos kerrot tekeväsi tätä 🙂
Kerrotko pöljälle tuleeko Oreo keksien täyte ottaa pois kun tekee täytettä?
Voiko kakun tehdä tupla-annoksena? Ja tuplakorkeana? Mitä luulet, pysyykö kasassa?
Mitä jos kakkupohjan maraboun suklaan korvaa talous suklaalla?
Monenko hengen kakku tulee noilla määrillä? ?
Voisiko tämä tehdä samalla ainesmäärällä 26cm vuokaan vai tarviiko lisätä miten paljon mitäkin? ?
Aivan mahtavalta näyttää! Olisko mitään vinkkiä, miten tämän voisi toteuttaa munattomana? Kuopukseni rakastaa Oreoita, koska ne ovat yksiä harvoista valmiista, munattomista kekseistä, mitkä oikeesti on myös hyviä. Olis ihana tehdä tätä hänen synttäreilleen muutaman viikon päästä 🙂
Milläs korvaisi kahvin? ? En itsekään tykkää kahvin mausta, eikä lapsetkaan, joille kakkua ajatteoin tehdä. Kahvia tulee kuitenkin aika paljon ?
Mietin myös, että millä kahvin voisi korvata lasten juhlissa ja käykö jokin laktoositon suklaa? Voiko pohjan tehdä ennakkoon ja pakastaa?