Skip to main content
Kysyin lukijoiltani loppuvuodesta että keitä tei oikeen ootte ja mitä tei täällä teette. Sain 93 vastausta. Wau, kiitos kaikille vastanneille! Lähinnä minua kiinnosti että mikä teitä kiinnostaa. Osa vastauksista oli odotettavissa mutta muutamia yllätyksiäkin tuli. Tällä viikolla ehdin vihdoin avautua kyselyn tuloksista Minin sairastaessa. Kolme päivää äidin kanssa neljän seinän sisällä ja Mini roikkuu myrtsinä ovenkahvassa. Tarhaan olisi pitänyt päästä. Suuren Liemessä-kyselyn tulokset olkaa hyvä:

1. Aiheet TOP 3
Pyysin nimeämään kolme kiinnostavinta aihetta. Näin vastaukset jakautuivat suosituimmuus järjestyksessä. Prosentit on pyöristetty lähimpään kokonaislukuun. Yritin tarkastaa Wikistä onhan se kokonaisluku mutta siitä meni vain enemmän sekaisin. Ymmärtänette pointin 🙂
Reseptit 90 %
Ruokakuvat 43 %
Luomuruoka 37 %
Leipominen 31 %
Terveellinen elämä 31 %
Ravintolat 27 %
Tuotetestaus 16 %
Bloggaajan henkilökohtaiset asiat 15 %
Tuoteuutuudet 12 %
Laihdutus 5 %
Liikunta 4 %
Lisäravinteet 2 %
Terveystuotteet 1 %
Tuotepalkinnot 1 %
Bubbling under: naseva kirjoitustapa, arjen luksus, ulkomaanjutut
Eli jos teen luomuruokareseptejä ja kuvaan ne niin kaikki on aika lailla tyytyväisiä, eikös? Yllätyin hieman että tuotetestaus on jopa 16 % ja tuoteuutuudetkin 12 %. Jotenkin painin koko ajan sen kanssa että kuinka filtteröidä elintarvikealan yrityksien tietotulvaa eikä vain postailla niitä sokeasti. Ehkä hyvä ohjenuora on tosiaan se että postailee tuotteista joita on oikeasti testannut tosi tilanteessa ja siis itsekin käyttäisi tai ainakin kokeilisi tuotetta. Joku oli kiinnostunut bloggaajan henkilökohtaisista asioista (kiitos äiti). Jos ravintolat kiinnostaa niin suosittelen liittymään Liemessä-facebook ryhmään jossa tietoa uusista ravintoloista ja illallisista tulee nopeammalla syklillä. Pääset ryhmään myös klikkaamalla mammuttimaista Facebook-sydäntä oikeassa reunassa. Nopeasti mietittynä yllätyin kuinka harva on kiinnostunut laihdutuksesta. Mietittyäni hetken totesin että en kyllä minäkään laihdutuksen perässä selailisi ruokablogeja. Mahtavaa että olin järjestänyt tuon tuotepalkinnon kyselyyn osallistuneille kun kiinnostus tuotepalkintoihin on noin suurta 😉
2. Mistä kuulit Liemessä-blogista?
Toinen blogi 62 %
Google 17 %
Aikakausilehti 5 %
Sanomalehti 4 %
Jostain ihan muualta 10 % (mm. blogilista, äiti)
Tämä tilasto kertoo omaa kaunista kieltään siitä miten kiitollinen saa olla aktiiviselle blogiyhteisölle. Kaikki hyötyvät kun juttuja sekä reseptejä linkataan ja niistä keskustellaan.Puskaradio myös toimii sillä joku oli kuullut blogista äidiltäni.
3. Sukupuolijakauma
Naisia 97 %
Miehiä 3 %

Yllätys! Not.

4. Henkisestihän me ollaan kaikki nuoria, mutta mikä on lukijoiden oikea ikä?
15-19 vuotta 7%
20-29 vuotta 56 %
30-39 vuotta 19 %
40-49 vuotta 14 %
Yli 50 vuotta 4,3 %
Yli puolet teistä on kukkeita parikymppisiä. Oma kiinnostukseni ruuanlaittoa alkoi vasta 26-vuotiaana aikalailla samaan aikaan kuin aloitin blogin pitämisen. Paluuta entiseen ei ole vaan gastronomia on niin suuri hiekkalaatikko että siinä temmeltää loppuelämän.

Blogi on saanut uuden keväisemmän ilmeen. Olen tekemässä tässä kevään aikana myös muita pieniä tviikkauksia osittain juuri tämän kyselyn ja saamani palautteen pohjalta. Kiitos kaikille lukijoille, kyselyyn osallistuneille ja arvokasta palautetta antaneille 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

 • Chez Jasu sanoo:

  Mielenkiintoista lukea tuloksia.

  Laihdutusblogeja ja sellaisia ”uusi uljas ja laihempi minä 2011 projekti” -blogeja on aika lailla, joten uskon ettei laihduttamisesta haluta lukea ruokablogeista.

  Kohta kolme kyllä yllätti!

 • Jenni sanoo:

  Oletin miesten edustavan ehkä hieman korkeammalla prosentilla mutta ei tuo nyt suoranainen yllätys ollut. Kyselyyn vastanneet eivät välttämättä ole täysin sama asia kuin lukijat. Ehkä miehet osallistuvat kaikenmaailman kyselyihin nihkeämmin…

 • Merituuli sanoo:

  Täytyy sanoa tähän että meillä minä täytän innokkaasti kaikkia kyselyitä, mies ei lainkaan. Joskin Jukka kyllä lukee blogejakin melkein minun suositusteni mukaan.

 • Jenni sanoo:

  Nirso on äärimmäisen tarkka ettei jätä mitään jälkeä itsestään mihinkään. Etenkään internettiin. Mun hotmail tursuaa roskapostia. Hmm, olisikohan tässä jokin syy-seuraus…

  Nirso ei niinkään lue blogeja inspiraatioin lähteenä mutta hakee kyllä reseptejä netistä päätettyään mitä tekee ruuaksi. Silleen järkevästi niinkuin nuo meidän blogiemojen insinöörit yleensä 🙂

 • Mielenkiintoisia tuloksia – täytyy myöntää, että olin hieman yllättynyt viimeisestä kohdasta. Jotenkin ajattelin, että oma ikäryhmäni (30-39) olisi vieläkin aktiivisempi…Eikös tämä ole yleensä se ikä, kun keittiössä ollaan (ainakin määrällisesti) aktiivisimmillaan?
  Aiheesta kymmenenteen, ”complimenti”, kuten saapasmaassa sanotaan, blogisi uudistuneelle ilmeelle – en ollut käynyt vähään aikaa ja tämä ulkoasu on oikein kaunis!

 • Jenni sanoo:

  Näin Helsinkiläisen näkökulmasta keskimäärin kaksikymppinen ruuanlaittaja tuntuu nuorehkolta. Omalla kohdalla ruuanlaitto into heräsi vasta kun pääsi pois 20 neliön opiskelijaboxista kotiin ja _oikeaan_ keittiöön. Myös rahaa oli enemmän käytössä aloittaessa työt.

  Mun reseptit on aika yksinkertaisia ja suht etullisia joten ehkä sen takia nuorehkot naiset ovat hyvin edustettuna. Tai sitten yli kolmekymppiset on niin konkareita että ei ne mitään ohjeita enää tarvitse.

  Siis mä rakastan Italiaa ja italialaista ruokaa. Jos en asuisi Suomessa niin asuisin varmaan Italiassa 🙂

Jätä kommentti