Skip to main content
Syömme veteenkeitettyä kaurapuuroa joka päivä. Aamuin, illoin.  Joskus harvoin Mini saa aamupalaksi ruisleivän palan. Se on juhlaa se. Juhlapyhinä tai erikoistilaisuuksissa saatetaan syödä paahtoleipää ja keittää riisipuuroa. Oikein täysmaitoon. Juhlan kunniaksi myös blogi on jouluasussa. 

Jouluintoilijoiden märkä päiväuni


Sain näytekappaleen Teresa Välimäen Hyvää joulua-ruokakirjasta, mutta en ole vielä päässyt jouluhössötyksessä riisipuuroa pidemmälle. Kirja virittää tunnelmaan Laura Riihelän inspiroivilla kuvilla ja Teresan juhlavilla, mutta käyttökelpoisilla resepteillä. Joulu on teemana suppea, mutta kirjassa on myös paljon talvisia reseptejä, jotka venyttävät käyttöikää. Pitkä kylmä talvi on vielä edessä. Tähtien asennnot näyttäisivät nyt siltä, että laitan kotona joulupöytää koreaksi. En usko että lähden kinkkulinjalle, vaan lähestyn joulua vähempi on enempi ajatuksella. Voin jo kuvitella joulupöytään ainakin perunablinit, kylmäsavulohitartarin, mäti-punasipulivaahdon, saaristolaisleivän, glögipossun, uunirosollin…vai oliko se sittenkin enempi on enempi?


Riisipuuro

4 annosta

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l täysmaitoa
1 kanelitanko
1,5 tl suolaa
1 manteli
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää puuroriisi, sekoittele, ja anna veden imeytyä riisiin. Lisää maito, kanelitanko ja suola. Jatka sekoittelua kunnes maito on kiehuvaa. Laske lämpö, ja hauduta kannen alla n. 40-50 minuuttia. Poista kanelitanko ja piilota valmiiseen puuroon manteli.
Kirja saatu näytekappaleena – kiitos WSOY!


Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti