Skip to main content
YHTEISTYÖSSÄ MAGGI ORGANIC FOND

Kymmenen Liemessä-blogin lukijaa ja fondia pelkäämätöntä kotikokkia ottivat haasteen vastaan ja testasivat uusia MAGGI Organic Fond luomufondeja omassa kotikeittiössään. MAGGI testiryhmäni sai kokeiltavakseen kolmea MAGGI Organic Fond luomufondi uutuutta: kasvis, kana ja liha. Fondi on siis ns. ”nestemäinen liemikuutio”, jos fondien käyttö ei ole vielä tuttua. Kaikki MAGGI Organic Fond tuotteet ovat luomua, gluteenittomia eikä niissä ole natriumglutamaattia. Fondit ovat olleet aktiivisessa käytössä omassa keittiössäni, mutta odotin jännityksellä mitä ajatuksia tuotteet herättäisivät testiryhmäläisissäni. On aika julkistaa tulokset!

MAGGI luomufondit – TOP 3 käyttökohteet

Testiryhmäläiset lorauttivat fondeja yleisimmin keittoihin, kastikkeisiin ja patoihin. Testiryhmän mielikuvitus ei kuitenkaan loppunut siihen. Fondeja kokeiltiin myös risottoihin, lettuihin, munakkaisiin, laatikoihin, paisteihin, piirakoiden täytteisiin, voileipäkakkuun sekä pastan keitinveden maustamiseen.

”Keittojen ja liemien maustamiseen luomufondi oli mukavan mausteinen olematta kuitenkaan liian suolainen, mutta fondit sopivat kaikkiin kokeilemiini ruokiin erittäin hyvin.”

“Testiryhmän aikana tuli testattua paljon erilaisia ruokia mitä ei normaalisti arjessa tule tehtyä. Eli omalta osaltani testiryhmään pääsy laajensi kokkausrepertuaaria.”

Liemessä-keittiö:
”Fondeja tuli truutattua lähes kaikkiin ruokiin mihin kaipasin suolaa ja makua. Esimerkiksi lihapulliin, makaronilaatikkoon, pinaattilettutaikinaan, pelmeneiden liemeen, persimon-kanan marinointiin, häränhäntäpataan ja nyhtöpossun BBQ-kastikkeeseen.”.

Plussat

+ Helppoa käyttää
+ Annostelua voi säädellä itse
+ Yhdestä pullosta riittää pitkään 
+ Antaa hyvää makua olematta liian suolaista 
+ Luomua
+ Gluteenitonta ja laktoositonta
+ Ei lisäaineita
”Alkuun vähän jännitin nestemäisen luomufondin annostelua, mutta annostelu olikin yllättävän helppoa.”
”Positiivisesti yllätyin tehdessäni meidän taaperoiden suosikkiruokaa – nakkikeittoa. Liemestä tuli mukavan lempeänmakuinen olematta liian suolainen pienille lapsille, mutta makua oli riittävästi aikuiseenkin makuun.”
“Kiitos tuotteesta, joka on sekä luomu, että gluteeniton. Täydellinen tuote!”

Liemessä-keittiö:
”Isoin plussa tulee mausta. Suola ei puske ensimmäisenä läpi, vaan fondista tehty liemi maistuu hyvälle. Itselleni on tärkeää että tuotteet ovat luomua ja eivät sisällä natriumglutamaattia. Liemien keittäminen itse alusta asti ei ole tässä arjessa mahdollista, joten tuotteen käytön helppous on megalomaaninen plussa.”


Liemikuutio vs. Fondi

Tälläisiä ajatuksia fondit herättivät tesiryhmäläisissä liemikuutioihin verrattuna:

+ Ei tarvitse miettiä liukenemista 
+ Ei tarvitse pienentää 
+ Voi käyttää pienempiä määriä 
+ Maku on tavallisia liemikuutioita miedompi ja vähäsuolaisempi 
+ Nestemäistä fondia voi lorauttaa oman maun mukaan, joten annostelua pitää hiukan miettiä 

Käytin luomufondia monipuolisemmin. En esimerkiksi ole ennen laittanut kasvislettuihin liemikuutiota. Nestemäinen fondi on helpompikäyttöistä kuutioihin verrattuna. Myös riittoisuus ja luomu on plussaa.” 
“Käytin samalla tavalla. Nestemäisen paras puoli on se, ettei tarvitse miettiä liukenemista. Toisaalta annostelua pitää miettiä hiukan enemmän.” 
“Käytin luomufondeja mielestäni aika samaan tapaan kuin tavallisia liemikuutioita, mutta nestemäisten maku oli mielestäni miedompi ja ”vähemmän” suolainen, joten sitä uskalsi laittaa myös esim. taaperoiden jauhelihakastikkeeseen tuomaan lisämakua.” 

Liemessä-keittiö:
”Olen liemikuutio- tai fondi-ihminen riippuen mitä luomutuotetta löytyy kaupan hyllystä. Ensisijainen ostokriteeri on luomu. Jos molempia on tarjolla, niin otan fondin sen helppokäyttöisyyden ja paremman maun takia.”


Miinukset

– Kalanmakuista fondia ei ole saatavilla
– Ei niin kätevä kuljettaa mukana esimerkiksi mökille
– Kansainvälinen brändi 

– Joidenkin makuun voi olla liian vähäsuolaista
”Kalafanina kaipaisin myös kalafondia.”
”Liemikuutioita käytän enää kalaruoissa. Kalaliemikuutiot ovat tällä hetkellä Knorrin, mutta en ole niissä merkkiuskollinen. Lähinnä nuo kalaruoat ovat kalakeittoja.”
”Liemikuutioita käytän joskus mökillä tai muualla kuin kotona.”
”Pyrin kotimaisuuteen tuotemerkeissä, mutta kansainvälisyyskin näkyy ja maistuu ruokapöydässä.”
”Vain merisuolaa piti lisätä vähän hyvän lopputuloksen saamiseksi.”
Liemessä-keittiö:
”Tuotesarjaa ehdottomasti täydentäisi kalafondi, joten sitä odotellessa 🙂 Itselleni vähäsuolaisuus on plussaa, koska pyrin valmistamaan arkiruoat vähäsuolaisina lasten, mutta myös itseni takia. Suolaa voi aina lisätä jälkikäteen.”

MAGGI Testiryhmä – mitä jäi käteen?


– Kaikki testiryhmän jäsenet suosittelisivat MAGGI Organic Fond -luomufondeja tuttavilleen
– Kaikki testiryhmän jäsenet myös uskovat ostavansa MAGGI Organic Fond -luomufondeja itse
– Testiryhmään kuuluminen oli kaikkien vastaajien mielestä positiivinen kokemus
– Eräs vastaaja totesi, että ei olisi ilman testiryhmää välttämättä ymmärtänyt ostaa MAGGI Organic Fond -luomufondeja omaan kotiinsa
”Helppoa ja maistuvaa ruoanlaittoa ilman e-koodeja.”
”Kana- ja kasvisfondi tulevat jatkossakin käyttöön helppokäyttöisyytensä vuoksi. Lihafondia tuskin tulen ostamaan, koska en juurikaan syö liharuokia.”
”Uskoisin, että ilman tätä testiryhmää en olisi ainakaan kovin nopeasti huomannut tuotteita, sillä etsin usein hyllystä jo valmiiksi tietämäni tuotteen, joka sopii allergiaperheen ruokavalioon, kiitos siis tästä.”
”Oli hienoa päästä mukaan. Hienoa oli syödä maistuvaa ruokaa, sillä yleensä teen vain ”kuivaa kanaa”. Nämä tuotteet kuitenkin innostivat kokeilemaan uutta ja huomaamaan, että myös minä pystyn tekemään oikeasti maistuvaa ruokaa ilman yletöntä keittiössä vietettyä aikaa.”

Liemessä-keittiö:
”Todellakin suosittelisin MAGGI luomufondeja ystävilleni, suosittelenhan niitä myös lukijoilleni. Tähän asti olen käyttänyt usein luomuliemikuutioita, mutta fondit ovat monipuolisempia ja helppokäyttöisempiä joten tulen ostamaan MAGGI luomufondeja jatkossakin. Pakko myös todeta, että Liemessä MAGGI Testiryhmä oli hieno kokemus ja olen niin ylpeä testiryhmäläisistäni jotka lähtivät ennakkoluulottomasti mukaan, testasivat ahkerasti ja uhrasivat kallista aikaansa raportoidakseen tuloksia. Pidin itse tuotteista, mutta toki jännitin mitä muut ovat mieltä. Onneksi huoli oli turha! 🙂 Muutama testiryhmäläisen kommentti sai ihan herkistymään. Tippa nousee linssiin kun ihmiset löytävät sisäisen huippukokkinsa ja innostuvat ruoanlaitosta. Se on se bloggaamisenkin suola. Eiku fondi.”

Yksi testiryhmäläisistä oli Mallaspulla-blogi,joka innostui käyttämään fondeja todella monipuolisesti. Käy toteamassa itse ja kurkkaa Mallaspullan thaimaalainen kookos-kanakeitto tai porkkanainen vuokaleipä!
Yhteistyössä MAGGI Organic Fond luomufondit

Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Mallaspulla sanoo:

    Kiitos, kun pääsimme mukaan testiryhmään! Oli kiva löytää nämä uudet tuotteet kerrankin ensimmäisten joukossa ja testata niitä oikein luvan ja ajan kanssa. 🙂 Hyviä tuotteitta kerrassaan ja toivon, että moni muukin nämä löytää.

  • Jenni sanoo:

    No kiitos itsellesi! Monesti sitä on niin tottunut ostamaan samoja tuotteita, että vaikka mitä hyviä uutuuksia saattaa mennä ihan ohi. Kiitos vielä ja hyvää joulun odotusta Mallaspulla-blogiin! 🙂

Jätä kommentti