Skip to main content
Kookos-kalakeitto I Kalakeitto I Resepti I Ohje I Kalakeittopäivä I Kookoskeitto I Keitto I Lohikeitto I Lohisoppa I Coconut I Salmon soup I Nordic food I Food photography I Chili I Lime I Ginger

Kaupallinen yhteistyö Pro Kala ry

Syökää kalaa! Syökää kalaa! Kansallista Kalakeittopäivää vietetään ensimmäisen kerran ensi tiistaina 13.2. Tavoite on vaatimattomasti saada suomalaiset syömään enemmän kalaa tai ainakin lusikoimaan kulhollisen kalasoppaa Kalakeittopäivänä. Sen lisäksi että terveellistä kalaa ei vaan voi syödä liikaa, kalakeitto on epäilemättä yksi parhaista suomalaisista arkiruoista.  Joten en yhtään epäile että me ei pystyttäisi syödä enemmän herkullista kalaa!

Jaa kalakeittokuvasi #kalakeittopäivä

Teen kalakeiton yleensä suosiolla 10 litran kattilaan, josta soppaa riittää useaksi päiväksi. Kalakeitto on myös erittäin nopea arkiruoka muutamalla niksillä. Perunoiden ja porkkanoiden kuoriminen on yliarvostettua; heitän ne kattilaan kuorineen. Lohen saksin suoraan paloiksi kattilaan nahkoineen päivineen. Kalan nahasta tulee vain makua. Lientä en keittele tuntikaupalla perkeistä vaan arkikokkailuissa käytän suosiolla kasvisfondia liemipohjaan. Tällä kertaa kokeilin lohesta jotain uutta, mutta mutkatonta. Aasialainen ihanan lämmittävä kookos-lohikeitto maustetaan inkiväärillä ja kookosmaidolla ja tarjoillaan limen, chilin ja korianterin kera. Tuoksu leijaili ympäri työhuonetta ja ainakin vierustoverini lähti työpäivän päätteeksi kalatiskin kautta kotiin alta löytyvä resepti takataskussa. Yksi suomalainen vakuutettu Kalakeittopäivästä, enää 5 499 999 jäljellä! Niinpä kilautin kavereille ja kysyin ruokabloggaajien parhaimpia kalakeittoreseptejä. Alta löydät kaksikymmentäneljä kalakeittoreseptiä ranskalaisesta bouillabaissesta sesonkiherkkuun madekeittoon. Soppakattilat porisemaan!

Kookos-lohikeitto I Lohikeitto I Kalakeitto I Resepti I Ohje I Kalakeittopäivä I Kookoskeitto I Keitto I Lohikeitto I Lohisoppa I Coconut I Salmon soup I Nordic food I Food photography I Chili I Lime I Ginger

24 X kalakeitto resepti

Lohikeitot:

Tulisen lempeä simpukka-pekoni chowder lohella
Fenkoli-koskenlaskija lohikeitto
Bouillabaisse eli ranskalainen kala-äyriäiskeitto
5 minuutin lohikeitto kylmäsavulohesta
Valkosipulinen lohikeitto
Kurkumalla maustettu parsa-lohikeitto
Koskenlaskijan lohikeitto
Keventäjän lohikeitto
Kermainen lohikeitto ja tillipesto
Hapankaali-lohiseljanka
Thaimaalainen lohikeitto
Tomaattinen lohikeitto
Sitruunainen lohisoppa
Currylla maustettu Koskenlaskijan lohikeitto
Retkeilijän bouillabaisse

Muut kalat:

Kermainen haukimuhennos
Kermainen madekeitto ruiskrutongeilla
Amerikanitalialainen kala-äyriäiskeitto Ciappino päivän (kalatiskin) saaliista
Madekeitto valkoviinillä ja mateen nylkeminen
Siikakeitto valkoviinillä
Ranskalainen kalakeitto
Fenkolinen ranskalainen kuhakeitto
Bosnialainen madekeitto
Simppeli madekeitto
Perulainen chilinen kalakeitto

Voita kalasoppakattila!

Kalan ystävien Parasta evästä Facebook sivuilla on meneillään kilpailu, jossa arvotaan 3 kpl Fiskars Hard Steel kattiloita. Osallistu kilpailuun kommentoimalla kuinka usein syöt kalakeittoa. Kommentoi siis Parasta evästä Facebook sivun julkaisuun. Kilpailu loppuu 18.2.

Kalainspiraatio ei lopu Kalakeittopäivään, ota seurantaan:

Parasta evästä Facebook sivu
@parastaevasta Instagram
Syödään kalaa -Facebook-ryhmä 

Kookos-lohikeitto I Lohikeitto I Kalakeitto I Resepti I Ohje I Kalakeittopäivä I Kookoskeitto I Keitto I Lohikeitto I Lohisoppa I Coconut I Salmon soup I Nordic food I Food photography I Chili I Lime I Ginger

 

Kookos-lohikeitto resepti

4 hlö

3 valkosipulinkynttä
2 cm inkivääriä raastettuna
1 rkl rypsiöljyä
1 l kasvislientä (1 l vettä + 1 rkl fondia)
6 kpl kaffir limetin lehtiä (tai laakerinlehtiä)
0,5 kg perunoita
3 porkkanaa
2 rkl soijaa
1 prk kookosmaitoa
1 puntti broccoliinia tai parsaa
600 g nahallista lohifilettä

Tarjoiluun:

Limelohkoja
Mietoa chiliä
Korianteria

Kuullota pienittyjä valkosipulinkynsiä ja raastettua inkivääriä öljyssä kattilassa. Lisää kuumennettu kasvisliemi, kaffir limetin lehdet ja pilkotut porkkanat ja perunat. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Lisää joukkoon soija ja kookosmaito. Pilko ja lisää parsat.

Saksi joukkoon lohipalat nahkoineen. Laita liesi miedolle lämmölle ja anna kalojen kypsyä liemessä hetki. Tarjoile kylmänä pakkaspäivänä limelohkojen, chilin ja korianterin kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

7 Kommenttia

  • Tuulia Talvio sanoo:

    Nyt iski kalasoppahimo! Kiitos inspiksestä 🙂

    • Jenni sanoo:

      Jeeee! Olehan hyvä. Tehdessä tuota listausta bloggaajien resepteistä muistui itselläkin mieleen vaikka kuinka monta unohduksissa ollutta reseptiä kuten bouillabaisse! Sitä tuli aikoinaan tehtyä kohtuu useinkin ja lisäksi kävin kauhomassa sitä Hakaniemen hallin soppakeittiössä ollessani duunissa vieressä.

  • Johanna sanoo:

    Mahtava postaus! Rakastan kalasoppaa, ja tässähän menee puoli vuotta, kun on kaikki resptit kokeillut läpi. Aivan Super!

  • Emppu sanoo:

    simpukka-pekoni chowder????

  • Tiina G sanoo:

    Onpa täydellisen näköinen keitto – juuri sellainen millaista nyt mieli halajaa! Ja huippu hyvä listaus resepteistä, kiitos! 🙂

  • Virpi sanoo:

    Mahtavan houkutteleva kuva! Kalakeitto onkin huomenna listalla.
    Näin sanotaan nahasta Eviran sivuilla: Osan (jopa kolmasosan) rasvaan kertyneistä dioksiineista ja PCB:istä voi poistaa nylkemällä kalasta nahka ennen ruoanvalmistusta.

  • Janika sanoo:

    Minkä kokoinen on 1 purkki kookosmaitoa?

Jätä kommentti