Skip to main content
Kookoscurry lihapullat I Resepti I Kookos I Curry I Lihapulla I Chili I Tulinen I Lämmittävä I Ruoka I Ohje I Hiihtoloma I Kookos I Kerma I Korianteri I Coconut curry meatballs I Food photography I Food styling

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ VALIO & ASENNEMEDIA

Yritän nyt sanoa tämän niin vaatimattomasti kuin pystyn: tein parhaita lihapullia ikinä! Kookoscurry lihapullat ovat ehkä parasta lohturuokaa mitä kauhani varresta on lähtenyt. Kermaisen ja sopivasti tulisen kookoscurrykastikkeen sekaan voisi tietysti upottaa muutakin; kanaa, lammasta tai kasvispyöryköitä. Hetkessä valmistuva, mutta täyteläinen ja maukas kastike on tässä se juttu. Pannulla kiehautetaan kasvisliemi, kookosruokakerma, punainen currytahna, sitruunaruohon varsi ja mausteet. Heitin mukaan muutaman kuivatun kaffirlimetinlehden, joita on nykyään saatavilla hyvin varustelluista marketeista ja etnisistä kaupoista. Vaihtoehtoisesti purista joukkoon limeä. Jos tarjoat kookoscurrya pienille hiihtolomalaisille, niin jätä tulinen punainen currytahna pois kastikkeesta ja chili lihapullista. Kookoscurry sopii tarjota tuoreiden yrttien ja riisin kera. Ei tarvitse hiihtolomalla lähteä Indonesiaan asti päästäkseen makumatkalle 🙂

Kookoscurry lihapullat I Resepti I Kookos I Curry I Lihapulla I Chili I Tulinen I Lämmittävä I Ruoka I Ohje I Hiihtoloma I Kookos I Kerma I Korianteri I Coconut curry meatballs I Food photography I Food styling

Jookos kookos kerma

Testasin kastikkeeseen Valion uutta kermainen kookos ruokakermaa. Käytän harvemmin valmiiksi maustettuja kermoja, koska tykkään tehdä asiat vaikeamman kautta ja maustaa itse 🙂 Kookosruokakerman miellän enemmänkin vastineeksi kookosmaidolle kuin maustetuksi ruokakermaksi. Erona paakkuuntuvaan kookosmaitoon kookosruokakerma on täyteläisempää ja helppokäyttöisempää. No entäs se maku? Pelkäsin, että kookosruokakerman maku olisi jotenkin teollinen ja maistan sivumaut tooodella herkästi. Kookoksen makua oli reippaasti, tai sanotaanko sopivasti,  ja maku ei eronnut omaan suuhuni kookosmaidosta. Rakenne on toki kermaisempi. Valion Kermaisessa kookoksessa onkin kermaa, kookosta ja maitoa. Maussa on kookosmaista makeutta ja se sopii hyvin myös jälkiruokiin. Uutuus kesti hyvin kuumennuksen. Kurkkasin nyt jääkaappiin ja kermaisuus ei ollut hävinnyt kastikkeesta yön yli. Joskus kookosmaidon kanssa saattaa käydä niin, että kermaisuus ”häviää” ruoasta seuraavana päivänä.

Kookoscurry lihapullat I Resepti I Kookos I Curry I Lihapulla I Chili I Tulinen I Lämmittävä I Ruoka I Ohje I Hiihtoloma I Kookos I Kerma I Korianteri I Coconut curry meatballs I Food photography I Food styling

Kookoscurry lihapullat

4 hlö

Lihapullat
1 punainen chili
4 valkosipulinkynttä
1 kevätsipulin varsi
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
1 rkl garam masala mausteseosta
400 g luomu naudanjauhelihaa
1 kananmuna
suolaa
pippuria

voita paistamiseen

Kookoscurry
4 dl kasvislientä
1 prk Valio kermainen kookos
2 tl punaista currytahnaa
1 rkl currymaustetta
1 sitruunaruohon varsi
5 kpl Kaffir limetin lehtiä
suolaa
pippuria

Tarjoiluun
1/2 ruukullista tuoretta korianteria

Hienonna valkosipulit, chili, kevätsipuli ja korianteri. Sekoita käsin kaikki ainekset sekaisin lihapullatakinaksi ja muotoile pieniksi pulliksi. Paista lihapullat voissa paistinpannulla ja nosta lihapullat sivuun.

Valmista kookoscurry samaan pannuun. Taittele sitruunaruohon varsi ja hakkaa sitä hieman rikki esimerkiksi keittiöveitsen kahvaosalla. Laita kaikki ainekset pannuun ja kuumenna. Lisää lihapullat ja anna hautua noin 10 minuuttia. Tarjoile korianterin kera.

Kookoscurry lihapullat I Resepti I Kookos I Curry I Lihapulla I Chili I Tulinen I Lämmittävä I Ruoka I Ohje I Hiihtoloma I Kookos I Kerma I Korianteri I Coconut curry meatballs I Food photography I Food styling

Kookoscurry lihapullat I Resepti I Kookos I Curry I Lihapulla I Chili I Tulinen I Lämmittävä I Ruoka I Ohje I Hiihtoloma I Kookos I Kerma I Korianteri I Coconut curry meatballs I Food photography I Food styling

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Idris sanoo:

  Kyllä nyt täytyy sanoa, että en ymmärrä tämän tuotteen olemassaoloa ollenkaan. Jos haluaa täyteläisempää kookosmaitoa niin kookoskerma (se jossa on pelkkää kookosta) on siihen ihan hyvä tuote. Mielestäni on eettisesti tosi epäilyttävällä pohjalla tehdä maitotuotteista korvikkeita vegaanisille tuotteille.

  • Jenni sanoo:

   Kiitos kommentistasi ja mietteistäsi! Kookoskerma kävisi varmasti myös loistavasti tähän reseptiin jos sitä käyttää mieluummin. Kookosmaitoa käytän suht ahkerasti, mutta kookoskerman kanssa ei ole tullut niin kokattua jostain syystä. Täytyy kokeilla sitäkin! Itse kun käyttää muutenkin niin paljon maitotuotteita, niin tälläistä näkökulmaa ei edes tullut mietittyä. Mutta ymmärrän kyllä pointtisi jos lähtökohtaisesti ei maitotuotteita käytä.

   • Idris sanoo:

    Mä olen ihan sekaani myös ja käytän maitotuotteita varmaan aika keskivertomäärän. Mutta onhan se fakta, että ympäristösyistä maitotuotteiden käyttöä olisi syytä vähentää. Siksi rassaa jotenkin erityisen paljon, kun ihan hyvä kasvisperäinen raaka-aine ehdoin tahdoin korvataan vastaavalla maitotuotteella.

 • Sari – CampaSimpukka sanoo:

  Tätä ohjetta meinaan kokeilla tänään, jos vain kaapeista löytyy kookosmaitoa, kauppaan en aio lähteä tänä pakkaspäivänä. Joku kookostuote minulla yleensä on aina varastoissani, vaikken kauhean usein käytäkään. Ja nyt olisi sille sitruunaruoholle käyttöä, ostan sellaisen toisinaan, mutten ole tainnut yhtä kertaa enempää muistaa sitä käyttää ennen kuin menee huonoksi.

 • Essi sanoo:

  Sari, sitruunaruohon voi pakastaa, jos tuntuu, että pakkausta ei ehdi käyttää loppuun ennen pilaantumista.

Jätä kommentti