Skip to main content

Moni perhe suuntaa tällä hetkellä hiihtolomareissuun. Niin mekin. Nirso ja lapset astelivat eilen aamulla Kööpenhaminan koneeseen ja katselin vetistyneillä silmillä kun Herra Simpukka ja karhuvetolaukku loittonivat. Tulisin ihan kohta perässä. Lentokoneeni nokka vain osoittaisi eri suuntaan. Olen laskeutunut yksin Madridiin. It’s complicated. Sanotaanko sitä nyt vaikka äidin hermolomaksi ja työmatkaksi.

Churros I Churrokset I Kaakao I Espanja

Helmikuussa töitä riittää ja loman raivaaminen kalenteriin on haastavaa. Olisihan se ehkä teoriassa ollut mahdollista, mutta viimeiset pari kuukautta riehunut sairasteluaalto perheen sisällä ei varsinaisesti ole auttanut työtehoon. Enää en edes kuvittele, että pystyisin tehdä perhelomalla täysipainoisesti töitä. Keuhkokuumeesta toipuvan Nirson ja lasten tehdessä lähtöä, Nirso totesi, että sä taidat olla ansainnut tämän loman. Niin mä taidan olla. Lomalla Nirso viittaa lomaan perheenäidin velvollisuuksista, sillä tarkoitukseni on tehdä töitä Madridista käsin.

Vapaaherran elämän ja työni yksi parhaista puolista on, että voin tehdä suuren osan työstäni mistä käsin maailmaa tahansa. Perheenäitinä tätä korttia tulee harvemmin käytettyä. Mutta nyt kun olin joka tapauksessa jäämässä kotiin tekemään töitä, kysyin itseltäni miksi tehdä töitä Helsingissä kun voisin tehdä töitä Madridissa? Heu-re-ka! Niinpä buukkasin itselleni edulliset suorat lennot Finskiltä ja boheemin Airbnb* sinkkuboxin La Latinan kortteleista. Ensi viikon työkalenterissani on ainakin täydellisen pizzan salaisuuksiin perehtymistä ja pizzakuvaukset. Inspiraatiota ja tuoreita raaka-aineita ajattelin käydä hakemassa Madridin kauppahallista. Maaliskuussa ilmestyvän Brunssikirjan julkkareiden järjestelyjä pitää myös vauhdittaa. Painokoneet laulaa jo!

Madrid on ollut pitkään ruokamatkakohteiden must-see listallani. Perhelomat pidämme useimmiten keskikesällä ja Madrid on aina torpattu tuskastuttavan kuumien kesähelteiden takia. Joistain kaupungeista vaan tietää jo etukäteen, että rakastuu ja mulla on nyt se tunne Madridista. En ole ehtinyt yh-tään tutustua etukäteen Madridin ruokaskeneen, joten tästä tulee pienimuotoinen seikkailu. Tajusin myös, että en ole matkustanut yksin Tukholmaa pidemmälle vuosikymmeneen. Vakuuttelin Nirsolle, että kyllä mä iso tyttö pärjään muailmalla. Ensimmäisen kerran olin ongelmissa lentokenttäjunassa jossain Martinlaakson kohdalla. Olin unohtanut ostaa seutulipun! Tilanne olisi saattanut päättyä ikävästi sakkoihin ja seuraavalle pysäkille, mutta jotenkin selvisin tarkastajista puhumalla 😀 Kattokaa nyt, kaikki menee varmasti juuust hyvin!

@liemessa Madridissa

Jos Madrid kiinnostelee, niin @liemessa Instagram Stooriin on tulossa tunnelmia tuoreeltaan. Tallennan profiilin kohokohtiin kaikki Madrid stoorit, niin voit käydä myöhemminkin kurkkimassa vinkkejä 🙂 Kohokohdista löytyy nyt myös EAT Hki-ravintolastooreja.

Matkakassaa sulle ja mulle

*Sponsoroitu Airbnb alennuskoodi / mainoslinkki. Tämän linkin kautta rekisteröitymällä saat 35 €:lla matkustuspisteitä Airbnb yöpymiseen ja seikkailuihin! Minulle vastaavasti tupsahtaa 20 € matkustuspisteitä. Win-win! Lähes kaikilla matkoilla vuokraamme asunnon Airbnb:n kautta, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Suosittelen! 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

 • Minna Vuo-Cho sanoo:

  Aina välillä ihan vaan paikanvaihdos auttaa lepäämään. Minullakin on tiedossa viikon työmatka Lissaboniin maaliskuun alussa. Varmasti pitkiä päiviä ja paljon hommia, mutta toisaalta myös ilman kotitöitä. Ainakin jonkin verran sitä ”omaa aikaa”. Vähintäänkin luulisin saavani ajatuksia taas järjestykseen.
  Inspiroivaa Madridin reissua!

  • Jenni sanoo:

   Mulla on täällä niin pieni ”poikamiesboxi” että eipä tarvii paljon kotitöitä tehdä 😀 Ja toisaalta ruoka on täällä niin edullista ja hyvää, että en usko tuon pizzan lisäksi tekeväni ruokaa täällä. Se on totta, että loma pelkästä siivoamisesta on todellista luksusta 🙂 Lissabon on ihan mieletön, rakastut siihen varmasti jos et ole ennen käynyt? Haluaisin sinne vielä uudelleen. Kiitos, elo on aika leppoista täällä Madridissa. Saavuini eilen illalla niin myöhään, että näin vain pikaisesti lähikortteleita yöaikaan. Tänään lähden tutkimaan kaupunkia ainakin markkinoille 🙂

 • Riina sanoo:

  La Latinassa on fantastinen ravintola Jusna la Loca. Suosittelen ottamaan valikoiman pieniä pintxos-annoksia. Tsekkaa sivut http://juanalalocamadrid.com

  • Jenni sanoo:

   Kiitos Riina vinkistä! Tuo ei näyttäisi olevan kovinkaan kaukana kämpiltä. Nyt jo tuntuu, että tänne pitää tulla uudestaan kun millä ehdin syömään kaikki paikat läpi jotka haluaisin 😀

 • Nanna sanoo:

  Yksin matkalla. Ihanaa!❤️❤️❤️

Jätä kommentti