Skip to main content

Madrid I Espanja I Matka I Vinkit I Matkailu I Ruoka I Ruokamatka I Spain I Travel I Photography

Elämää. Madrid on elämänmakuinen ja meno on ihan mahotonta. Oli pienoinen kulttuurishokki tulla kylmästä hiljaisesta helmikuisesta Suomesta suoraan Madridin kaduille lauantai-iltana. Tuntui kuin olisin tarvinnut peltorit päähän; kauhea meteli joka puolella. Ja siis se meteli lähtee ihmisistä. Täällä ei myöskään tunneta sellaista käsitystä kuin rafla on täynnä. Sekaan pitää vain tunkea.

Täällä ei ole kuultu mistään vegaanikotkotuksista. Kolmeen ensimmäiseen vuorokauteen en ollut syönyt yhtäkään kasvista. Neljältenä päivänä sain jo 4 tomaattisiivua. Niidenkin kylkeen tuli pieni puolen kilon grillattu lammas.

Madrid I Espanja I Matka I Vinkit I Matkailu I Ruoka I Ruokamatka I Spain I Travel I Photography

Lounas Madridissa: bacalao y caña eli uppopaistettua turskaa ja pieni olut

Vettä saa hanasta. Ensimmäisenä iltana jaksoin raahata kämpän kuudenteen kerrokseen litran pullovettä. Sen jälkeen olen vetänyt suoraan hanasta.

Tasapaino. Madridin vanhimmassa kapakassa ei saanut valokuvata, mutta ihan viimeinen virhe omistajan mielestä on jättää tippiä. Kapakkaa pyörittävät veljekset, jotka tekevät töitä vuoroissa. Yksi viikko töitä, kolme lomaa. Mutta silloin kuin tehdään töitä niin todella tehdään töitä ja ahkerasti. Madridissa kaikki tapahtuu sunnuntaisin. Maanantaina ei tapahdu mitään.

Lounas. Huomioideni perusteella paikalliset vetävät lounaaksi joko turskaa ja olutta tai leivoksia. Ensimmäisenä päivänä tilasin nohevana läheisestä mummojen ja pappojen suosimasta kuppilasta ruokaa espanjaksi: ”bacalao y ganja, por favor”. Tarjoilija korjasi tarkoitan varmaan caña eli olut – ganja onkin sitten jo jotain ihan muuta 😀

Madrid I Espanja I Matka I Vinkit I Matkailu I Ruoka I Ruokamatka I Spain I Travel I Photography

Kieli ei ole este. Join varmaan litran sherryä kahden paikallisen 60-vuotiaan miehen kanssa, joista toinen ei puhunut yhtään englantia. Yhteisen kielen puute ei ollut mikään hidaste. Illan päätteeksi suunniteltiin jo yhteistä taloa omenapuilla ja aaseilla Portugalin Douron laaksoon. Kiva tietää, että on joku viimeinen lepopaikka sitten katsottuna eläkepäiviä ajatellen 😀

Pohjoinen etelä.  Madridissa kukaan ei huutele perään ja täällä saa naisenakin olla rauhassa. Ja se on siis hyvä juttu. Huomio tuntuisi vaivaannuttavalta. En ole kertaakaan joutunut pelkäämään täällä edes myöhään illalla. Toki ollaan suurkaupungissa, joten street smartia saa olla.

Nälkä. Nälkä on aina väärään aikaan. En ole koskaan ollut iltaisin niin nälissäni kuin täällä Madridissa. Monet raflat avautuvat vasta yhdeksältä illalla. Odotus kuitenkin palkitaan, sillä Madridin ruoka- ja ravintolatarjonta on ruokamatkailijan (ja juustorakastajien) huippukohde!

Madrid I Espanja I Matka I Vinkit I Matkailu I Ruoka I Ruokamatka I Spain I Travel I Photography

The night I fell in love with Madrid.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • Annin Uunissa sanoo:

    Ahh ihanuutta, jään seuraamaan matkatarinoitasi innolla. On se muuten sellaista kun vaihtaa maisemaa vähän pidemmälle (Etelään) niin vegekotkotukset, laktoosikotkotukset ja gluteenikotkotukset katoavat ja nautitaan aidosti oikeita raaka-aineita ilman oireita <3 Nautinnollisia hetkiä!

Jätä kommentti