Skip to main content
granaattiomena-lime sima I granaattiomenasima I sima I vappu I resepti I ohje I granaattiomena I lime I rosmariini I idea I ruokakuvaus I valokuvaus I ruokablogi I Mayday I mead I mocktail I drink I food photography

Kaupallinen yhteistyö Dansukker ja Asennemedia

Eka!? Tänä vuonna Liemessä-keittiössä paukkuu simaennätykset. Ensimmäinen erä vappusimaa on jo valmista! Ei muuten tapahdu ihan joka vuosi. Tässähän ehtii vielä tehdä useammankin simakokeilun ennen parin viikon päästä koittavaa h-hetkeä. Perinteinen sima toki puolustaa paikkaansa, mutta olisiko tämä vuosi kun uskaltaudut kokeilemaan jotain erilaista? Siman tuunaaminen on helppoa. Perinteisen sitruunan sijaan maustoin siman granaattiomenan siemenillä ja limemehulla. Oranssiin taittava väri tulee fariinisokerista ja juurikin granaattiomenasta, joita neljän litran satsiin tarvitsee vain yhden. Granaattiomenasima ohjeeseen käytin puolet Dansukker fariinisokeria ja puolet luomusokeria. Granaattiomenasima taipuu raikkaaksi ja näyttäväksi mocktailiksi kun sen tarjoilee jäiden, rosmariininoksan ja limesiivun kera.

granaattiomena-lime sima I granaattiomenasima I sima I vappu I resepti I ohje I granaattiomena I lime I rosmariini I idea I ruokakuvaus I valokuvaus I ruokablogi I Mayday I mead I mocktail I drink I food photography

Simantekijän muistilista Vappuun:

 • Perinteisen siman valmistus on helppoa. Tarvitset vain vettä, fariinisokeria, taloussokeria, nokareen tuorehiivaa ja esimerkiksi sitruunaa. Perinteisen siman resepti löytyy myös kätevästi Dansukker fariinisokeripussista tai Dansukkerin sivuilta.
 • Sima tekeytyy jääkaapissa 5-7 päivää. Tässä tuleekin se prosessin vaikeain osuus: laita simat porisemaan ajoissa.
 • Jos ja kun olet jo auttamattomasti myöhässä, anna siman tekeytyä 3 päivää huoneenlämmössä ja viilennä se ennen tarjoilua.
 • Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Pullot voi steriloida käärimällä ne sanomalehteen ja kuumentamalla pulloja uuninritilällä 120-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
 • Simapulloiksi käyvät parhaiten pullot joissa korkki jää ”ilmavaksi”.  Näin paineet pääsevät pullosta ulos.
 • Jos käytät siman valmistukseen tuoreita yrttejä, kiuhauta ne veden kanssa.
 • Jos laitat sitruunankuoria siman joukkoon mausteeksi, suosi luomusitruunoita ja pese ne huolellisesti.
 • Huomioithan, että simaan saattaa muodostua hyvin pieniä määriä alkoholia käymisen tuloksena.

granaattiomena-lime sima I granaattiomenasima I sima I vappu I resepti I ohje I granaattiomena I lime I rosmariini I idea I ruokakuvaus I valokuvaus I ruokablogi I Mayday I mead I mocktail I drink I food photography granaattiomena-lime sima I granaattiomenasima I sima I vappu I resepti I ohje I granaattiomena I lime I rosmariini I idea I ruokakuvaus I valokuvaus I ruokablogi I Mayday I mead I mocktail I drink I food photography

Granaattiomenasima resepti

4 litraa

1 granaattiomena
2 limen mehu
3 dl Dansukker fariinisokeria
3 dl Dansukker Luomusokeria
1 herneen kokoinen pala tuorehiivaa
4 l vettä
(rusinoita)

tarjoiluun:
limeviipaleita
rosmariininoksia
jäitä

Kuumenna vesi kiuhuvaksi. Kaada vesi sokereiden päälle esimerkiksi isoon kattilaan. Sekoita. Laita joukkoon puristettu limen mehu ja granaattiomenan siemenet mehuineen.  Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva tilkkaan vesi-sokeriliosta ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä yhden päivän ajan. Siivilöi sima esimerkiksi siivilän läpi. Pullota sima puhtaisiin pulloihin, ja lisää halutessasi rusinat. Anna siman tekeytyä jääkaapissa 5-7 päivää. Siman on valmista kun rusinat nousevat pintaan. Itse käytin rusinoita vain tähän tarkoitukseen ja otin ne tarjoiltaessa pois.

granaattiomena-lime sima I granaattiomenasima I sima I vappu I resepti I ohje I granaattiomena I lime I rosmariini I idea I ruokakuvaus I valokuvaus I ruokablogi I Mayday I mead I mocktail I drink I food photographygranaattiomena-lime sima I granaattiomenasima I sima I vappu I resepti I ohje I granaattiomena I lime I rosmariini I idea I ruokakuvaus I valokuvaus I ruokablogi I Mayday I mead I mocktail I drink I food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

 • Shini sanoo:

  Moikka! Siivilöitkö granaattiomenat pois pullotusvaiheessa?

  • Jenni sanoo:

   Moikka! Kyllä! Pahoittelut, tämä oli lipsahtanut pois reseptistä eli kyllä, siivilöin granaattiomenat pois. Taisit kysyä samaa Instagramin puolella ja hyvä että asia selvisi 🙂

Jätä kommentti