Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö K-Citymarket ja Asennemedia

Grillibileet I Lohihampurilainen I Kurkkusalaatti I Majoneesi I Grillaus I Hampurilainen I Lisukkeet

Voi oma piha! Oma piha on ehdottomasti suurin yksittäinen syy miksi pakkasimme pakettiauton jo kuudetta kesää määränpäänä Suomenlinnan lauttalaituri.  Kerrostalogrillauskaan ei ole tullut oikein kysymykseen oman asuntomme säälittävällä viherläntillä,  joten voinet kuvitella kuinka juhlaa on pelkästään pöydän kattaminen ulos ja grillaaminen. Minin hyvä ystävä Mr. J ja meidän ”kuin kolmas lapsi” oli kolmen päivän yökylässä. Vierailun kunniaksi otimme esiin naapuruston isoimman (ja ainoan) Weberin ja järjestimme muksuille grillibileet.

Grillibileet I Lohihampurilainen I Kurkkusalaatti I Majoneesi I Grillaus I Hampurilainen I Lisukkeet

Lapset saivat osallistua grillibileiden valmisteluihin valitsemalla pääruokaehdotukset K-ruoka.fi:n grillausresepteistä.  Yllättäen valinta oli kaksi hampurilaista, joista @liemessa Instagram seuraajat äänestivät lohiburgerin voittajaksi tiukalla 54 % äänisaaliilla.  Kakkospallille jäänyt karitsaburgeri jäi lapsilla ja itselläkin mieleen kummittelemaan, joten tiedän mikä kuumenee grillissä seuraavaksi. K-ruoka.fi sivuston resepteistä valitsin tehtäväksi myös aasialaishenkiset,  riisiviinietikalla maustetut ja kaulimella lätkityt murskatut kurkut – nappilisuke lohihampparille. Mutta  siis grillattu kukkakaali! Miten on mahdollista, että mieleeni ei ole tullut laittaa kukkakaalia grillivartaisiin.  Niin simppeli, niin loistava grillilisuke! BBQ kukkakaalivartaiden resepti  löytyy täältä.

Suomenlinnassa asumisessa yksi suurimmista haasteista on ruokahuolto – etenkin jos sattuu olemaan kulinaristien sukua. Saaren pienestä lähikaupasta saa toki kaiken pakollisen, mutta käytännössä mantereella on käytävä kaupassa vähintään kerran viikossa. Pakkasin lapset laatikkopyörään ja köröttelimme puolipäiväkauppareissulle Ruoholahden K-Citymarketiin. Olo oli kuin lapsella karkkikaupassa: iso vihannesosasto, monipuolinen kalatiski, palveleva lihatiski, Smoothie baari, jättimäiset salaattibaarit, paistopiste ja spessutuotteita joita ei välttämättä muualta löydä. Ruokaostosten lomassa sain hankittua myös grillaustarvikkeita kuten metalliset  pihdit  ja lastan.

Grillibileet I Lohihampurilainen I Kukkakaali Grillaus I Hampurilainen I LisukkeetGrillibileet I Lohihampurilainen I Kurkkusalaatti I Majoneesi I Grillaus I Hampurilainen I Lisukkeet

Lasten juhlajuomiksi ostimme lempparilimujamme eli italialaisia San Pellegrino tölkkejä. Aikuisille otin tottuneesti Nirson inkivääriolutsuosikkia Fentiman’s Ginger Beer. Itse testasin mansikka-basilika luomukombuchaa, nam! Samalla Cittari-keikalla lapset saivat kuin saivatkin valittua selkeästi aivan liian isosta valikoimasta  ostoskoriin flamingo-servetit. Lapset pääsivät juhlatunnelmaan jo ihan kun laitoimme kivat servetit pöytään ja kukkia. No okei, lapsille juhlien kohokohta oli kyllä vaahtokarkkien grillaus!

Grillibileet I Lohihampurilainen I Kurkkusalaatti I Majoneesi I Grillaus I Hampurilainen I Lisukkeet

Grillibileet I Lohihampurilainen I Kurkkusalaatti I Majoneesi I Grillaus I Hampurilainen I Lisukkeet

Grillibileet I Kurkkusalaatti I Majoneesi I Grillaus I Lisukkeet Grillibileet I Lohihampurilainen I Kurkkusalaatti I Majoneesi I Grillaus I Hampurilainen I Lisukkeet

Grillausvinkit

 • Lohiburgeri
  Anna (esim Finduksen) pakastelohipihvien sulaa hetki ennen grillausta. Sudi paistofoliovuoka kevyesti rypsiöljyllä. Paista lohipihvit kypsiksi  vuoassa. Nosta pihvit  lopuksi hetkeksi ritilälle, jotta  pihveihin tulee kauniisti väriä.
 • Grillatut vaahtokarkit
  Käytä vain grillaamiseen  tarkoitettuja vaahtokarkkeja – muuten löydät ne grillin  pohjalta. Pujota vaahtokarkit grillitikkuihin.  Pyörittele vaahtokarkkeja tikussa kuuman grillin  yläpuolella kunnes pinta alkaa paahtua.

Grillibileet I Lohihampurilainen I Kurkkusalaatti I Majoneesi I Grillaus I Hampurilainen I Lisukkeet

 • Karitsaburgeri
  Kysy K-Citymarketin palvelutiskiltä apua lihan valintaan. Lihamestari myös jauhaa sinulle lampaanlihan jauhelihaksi  odottaessa! Jätä pihvi mediumiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
 • Grillikasvikset
  Suosi kotimaisia sesonkikasviksia. Ensimmäiset kotimaiset kukkakaalit  ovat nyt  kaupoissa. Yksinkertaisimmillaan sudi kasvikset kevyesti rypsiöljyllä ja grillaa. BBQ-kukkakaalivartaille levitetään lisäksi Pirkka BBQ-kastiketta. Dippaa kasvikset esimerkiksi lohihampurilaisen välistäkin löytyvään yrttikastike salsa verdeen tai fenkoli-majoneesiin.Lisää grillausinspistä! Kurkkaa myös Valkoinen Harmaja-blogin grillimenu.  Ensi viikolla  grilli kuumenee Jonnan luona!

Grillibileet I Lohihampurilainen I Kurkkusalaatti I Majoneesi I Grillaus I Hampurilainen I Lisukkeet Grillibileet I Lohihampurilainen I Vaahtokarkki I Grillaus I Hampurilainen I LisukkeetGrillibileet I Lohihampurilainen I Kurkkusalaatti I Majoneesi I Grillaus I Hampurilainen I Lisukkeet

Psst! Huomioithan, että maailmanperintökohde Suomenlinnassa saavat grillata vain asukkaat omalla piha-alueella. Roskiksissa kytevissä kertakäyttögrilleissä on suuri tulipaloriski. Kiitos  <3 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti