Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö RUOKA 2024 / Helsingin Messukeskus ja Asennemedia

Ruokarakkautta! Ruoka on ravintoa, nautinto, elämys, iloa, yhteisöllisyyttä, uusien taitojen oppimista, maadoittumista, harrastus ja rakkautta. Ruoka on mukana kaikissa elämän hetkissä tavalla tai toisella, joka päivä. Joskus se on pieteetillä valmistettua lähiruokaa sesongin parhaista raaka-aineista, joskus mikroateria. Nyt kotikokit kalenterit esiin! Kevään inspiroivin tapahtuma RUOKA 2024 -ruokamessut järjestetään ensimmäistä kertaa Helsingin messukeskuksessa 19-21.4.2024. Suomen suurimman ruokatapahtuman pöytään katetaan laaja kattaus uusimpia ruoka- ja juomatrendejä, mielenkiintoisia tuoteuutuuksia ja yrityksiä sekä oppia ja inspiraatiota ruoanlaitoon. Ja tietysti ruokaa ja juomaa!

ruokamessut vinkit

Vinkit Ruokamessuille

Messut inspiroivat niin kotikokkaukseen kuin ulkona syömiseen ja ruokamatkailuun. Keittiö on kodin sydän ja messuilla pääseekin tutustumaan ruoan ja herkkujen lisäksi keittötarvikkeista keittiöuutuuksiin. Esillä on laaja skaala alan mielenkiintoisimpien tekijöiden puheenvuoroja ja kaikkea pienten tuottajien artesaanituotteista kaupan alaan. Kiinnostavaa ohjelmaa on lähes hengästyttävän paljon. Nappaa tästä vinkkini ruoan superviikonloppuun! Koko ohjelmaa löytyy Ruokamessujen sivuilta. Samalla lipulla pääsee Lemmikki – ja Lapsimessuille. Ruokamessut ovat anniskelualuetta, mutta lapset ja nuoret ovat tervetulleita huoltajan seurassa.

Syödään kotona

Airfryer SM-kilpailu
Oletko sinä Suomen paras Airfryer kokki? Messulauantaina 6 finalistia kisaa livenä Suomen Airfryer mestaruudesta. Tehtävänä on kokata 3 ruokalajia 30 minuutissa ja vakuuttaa arvovaltainen tuomarista. Kilpailuun ehtii hakea mukaan 22.3.2024 asti. Voittaja palkitaan 1000 euron lahjakortilla Verkkokauppa.comiin.

https://ruokamessut.messukeskus.com/airfryer-sm-kilpailu/

Suklaakoristeet kotileipureille
Chokon keittiömestari ja suklaayrittäjä Mika Gröndahl paljastaa niksinsä suklaan käsittelyyn ja neuvoo miten tehdä suklaakoristeluja kotona

Parvekeviljely
Onnistu parvekeviljelyssä tai oman pienen kasvimaan kasvattamisessa. Tämän luennon haluan (ja tarvitsen ha) kuulla!

Syödään ulkona

Joskus on vain ihana nauttia ja istuutua valmiiseen pöytään lähikuppilaan tai eksoottisempien ruokien äärelle ruokamatkalla. Tämä onnistuu myös messuilla!

Nautinnon keidas
Messualueelle rakentuu piazza ja keidas, jossa nauttia helsinkiläisravintoloiden maisteluannoksia. En malta odottaa, mitä todella kuuma ja uusi kattaus ravintoloita tarjoaa. Mukana ovat ravintola 305, Outo, Dagmar Bistro & Wine ja huhtikuun alussa Neitsytpolulle Juran vanhoin tiloihin avautuva ravintola Aoi.

ruokamessut

Nautiskellaan

Juomat kuuluvat elämän nautintoihin ja messuilla nautiskeluun on oma tunnelmallinen alue. Ruokamessut tarjoaa upeita elämyksiä kaikille aisteille. Kävijät voivat kulkea messualueella vapaasti oman lasin kanssa maistelemassa ja tutustumassa esillä olevaan juomatarjontaa, istahtaa torialueelle ja nauttia ainutlaatuisesta tunnelmasta sekä inspiroitua mielenkiintoisesta ohjelmasta.

Bubbles and Dreams -kirjatori
Täytä lasi kuplivalla ja kiertele kirjatorilla tutustumassa uusimpiin ruokakirjauutuuksiin. Ruokakirjoja eikä kuplia voi koskaan olla elämässä liikaa, eihän?

I vini della primavera
Ainahan se on mielessä! Italia nimittäin. Matalan kynnyksen viiden viinin tastingissä maistellaan kevään raikkaat italialaiset viinit.

Mocktail koulu
Vip Bartenders vetämässä mocktail koulussa opit tekemään raikkaan alkoholittoman mocktailin kevään juhliin.

Ruoka messut vinkit
ruokamessut 2024

Liput ja ohjelma ruokamessut.messukeskus.com

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti