Titi-titi-titi-titi-tiii-ti-ti-ti! Arkibingossa on satanut perheellemme tällä viikolla täysosumia: yksi keuhkokuume, yksi kurkunpäätulehdus ja yksi liimattu silmäkulma. Onneksi olen itse vihdoin terve neljän viikon flunssan jälkeen. Järkyttävän sinnikkäitä tauteja tuntuu nyt olevan liikkeellä. Arki on siis sen verran kaaosta, että ruokakaupassa haahuilen kuin sumussa. Mieleeni ei tule yhtään arkiruokaa – makaronilaatikkokiintiökin on täynnä. Kun oikein pinnistin keksin pinaattiletut. Pelkäsin, että pelkät pinaattiletut puolukoilla eivät olisi tarpeeksi tyydyttämään Nirson proteiinivajausta. Siispä täytimme letut yrttisellä fetasalaatilla, raejuustolla ja kylmäsavulohella. Lounaan jälkeen Nirso kieriskeli ähkyssä. Taas täysosuma! Täytetyt pinaattiletut olivat oikein mainio aivoton arkiruoka.
Pinaattiletut tehtiin hyväksi havaitun ohjeen mukaan, sillä erotuksella että korvasin puolet vehnäjauhoista gluteenittomilla jyttejauhoilla. Jyttejauhot ovat luontaisesti gluteeniton jauhoseos sisältäen maissia, riisiä, perunaa ja tattaria. Jyttejauhot sitovat nestettä vehnäjauhoja enemmän, joten lorautin taikinaan myös extradesilitran maitoa. Toki pinaattiletut voisi tehdä täysin gluteenittomasti jyttejauhoilla, kunhan muistaa lisätä nesteen määrää.
Täytetyt pinaattiletut resepti
Fetasalaatti
1/2 kurkku
1 paprika
2 tomaattia
kourallinen tuoretta minttua
1 rk oliiviöljyä
1 korkillinen punaviinietikkaa
100 g luomufetaa
Pilko vihannekset. Hienonna minttu. Pilko feta. Sekoita ainekset.
Lisäksi:
150 g kylmäsavugraavilohta
1 prk raejuustoa
2 dl puolukoita
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales