Skip to main content

Pinaattiletut – kaikkien kotiruokien äiti! Pinaattiletut ovat takuuvarmahitti muksujen keskuudessa. Tai niin olin aina luullut. Minillä oli ensimmäistä kertaa tarhakaveri, 3 vee, yökylässä. Paistoin pinaattilättyjä, mutta eivät ne kelvanneetkaan. Onkin nimittäin niin että ne vierustoverin pinaattilätyt ovat tosi hyviä, omat ei niinkään. Tilanteesta selvittiin vaihtamalla pinaattilettulautaset päittäin ja kaikki saivat vatsansa täyteen. Kylkeen surautin puolukkasurvosta.

Pinaattiletut

4 hlö

150 g pakastepinaattia
2 kananmunaa
5 dl täysmaitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl voisulaa

voita paistamiseen

Sekoita kulhossa munat, maito, jauhot, suola ja voisula. Sulata pinaatti vaikka mikrossa ja lisää taikinaan. Anna taikinan turvota 30 minuuttia huoneenlämmössä, tai tee niinkuin tässäkin lapsiperheessä, eli suoraan pannulle vaan. Ehtiihän se taikinan loppujämä siinä paistaessa turvota kun nälkäisimmät on ruokittu 🙂

Paista letut runsaassa voissa. Kokemuksesta valurautapannulla tulee parhaimmat plätyt. Tarjoillaan puolukkasurvoksen ja maidon kera.

Puolukkasurvos

puolukkaa
sokeria maun mukaan

Surauta puolukat ja sokeri sauvasekoittimella. Valmis!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

10 Kommenttia

Jätä kommentti