Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Filos Foods

halloumilasagne

Arki se on Kreikassakin! Halloumilasagne kesäkurpitsalla tuo tuulahduksen kreikkalaisia makuja keskelle arkea. Herkullisuuden salaisuus on lasagnen päällä paahtuvassa aidossa kyproslaisessa Filos halloumi-juustossa, klassisessa tomaattikastikkeessa reippaalla lorauksella kreikkalaista ekstra-neitsytoliiviöljyä ja satokauden mehevissä kesäkurpitsoissa. Tavallinen arki-ilta eskaloituu kuin vahingossa kreikkalaiseksi ruokajuhlaksi kun halloumilasagnen tarjoilee täyteläisen Filos tzatzikin, kreikkalaisten oliivien ja tuoreen leivän kera.

Halloumilasagne rakentuu kerrostamalla kahteen kertaan pitkittäin siivutettuja kesäkurpitsasiivuja, lasagnelevyjä ja tomaattikastiketta. Reseptin tomaattikastike on klassikko, jota käytän pohjana todella usein mitä erilaisimpiin tomaattisiin ruokiin. Tomaattikastikkeen voi jättää jopa yöksi maustumaan, mutta maut tulevat kyllä hyvin esiin pelkästään uunissa muhittamalla. Halloumi-juusto kestää hyvin paahtamista niin grillissä kuin uunissakin. Lasagnessa halloumi onkin mielestäni parhaimmillaan kun sen latoo päällimmäiseksi ja antaa paahtua kunnolla.

Halloumilasagne

tomaattikastike:
2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa
4 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
mustapippuria
loraus Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
basilikaa tai muita tuoreita yrttejä esim. oregano tai timjami

2 pientä kesäkurpitsaa (noin 400 g)
6 lasagnelevyä
1 pkt (200 g) Filos halloumi-juustoa

koristeluun kirsikkatomaattiterttu

Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Sekoita tomaattikastike ja jätä maustumaan.

Siivuta kesäkurpitsat ohuiksi siivuiksi pituussuunnassa joko juustohöylällä tai veitsellä.

Lorauta vuoan pohjalle oliiviöljyä. Lado kerroksittain puolet kesäkurpitsasiivuista, kolme lasagnelevyä ja puolet tomaattikastikkeesta. Toista. Leikkaa Filos halloumi-juusto siivuiksi ja lado päällimmäiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Vinkki! Lisää oliiviöljyllä sivelty kirsikkatomaattiterttu lasagnen päälle kun paistoaikaa on jäljellä 15 minuuttia.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti