Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Gavrielides Foods

Grillikesä! Aurinko paistaa, grilli on kuuma ja juhannus jo nurkan takana. Erilaiset nyytit ovat näppärä tapa grillata. Kesällä grillistäni löytyy kesän ensimmäisiä kesävihanneksia. Feta-perunanyytit uusista perunoista ja aidosta kreikkalaisesta Filos fetasta on kesän must grilliherkku. Hiillostettujen kesäporkkanoiden seuraksi pyöräytin sitruunaisen fetajogurtin. Fetajogurtti on niin maukas, että porkkanat tai muutkaan grillikasvikset, eivät välttämättä tarvitse mitään muuta kuin sipaisun oliiviöljyä ja päälle sormisuolaa. Kastike sopisi loistavasti myös kalalle.

Fetaperunat

Halloumin grillaus – näin onnistut varmasti

Kerroitte taannoin, että halloumi on yksi teidän suosikkigrillattavista. Jopa halloumi onnistui hienosti grillissä kun tietää muutaman niksin. Lupaan, että vaikein osuus on grillin sytyttäminen. 

  • Putsaa grilliritilät ja sivele rypsiöljyllä
  • Leikkaa halloumista paksuhkoja siivuja
  • Kuivaa halloumisiivut talouspaperilla ja sipaise pintaan oliiviöljyä
  • Paista halloumit kuumassa grillissä, mutta nopeasti. Grillaa ensin noin 45 sekunttia – 1 minuutti ja käännä grillilastalla. Grillaa vielä toiselta puolelta. Paistoaika riippuu grillin kuumuudesta, joten tarkkaile lopputulosta.
  • Halloumi on parhaimmillaan suoraan grillistä lämpimänä, joten tarjoile halloumi heti sellaisenaan, salaatin kera tai vaikka burgereiden välissä.

Filos fetajuustoa saa nyt myös repäistävässä tuplapakkauksessa. Pakkauksessa on 2 kpl 75 g fetapaloja. Voit käyttää koko fetan heti tai säästää puolet myöhemmäksi. Tähän fetajogurtti reseptiin riittää puolikas paketillinen. Peruna-fetanyytteihin taas meni helposti koko paketillinen.

Fetajogurtti ja hiillostetut porkkanat

75 g Filos original fetajuusto PDO (1/2 paketti)
300 g kreikkalaista jogurttia
nippu tuoretta tilliä
1 rkl hunajaa
sitruunan raastettu kuori
sitruunalohkon mehu
suolaa
mustapippuria

Murusta feta. Sekoita kaikki ainekset. Tarjoile grillattujen hiillostuneiden kesäporkkanoiden ja tillin kera.

fetakastike
feta-perunanyytit

Feta-perunanyytit


4 nyyttiä

Filos feta 2 x 75 g
500 g pieniä uusia perunoita
Tuoreita salvianlehtiä
Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
suolaa

Leikkaa neljä palaa foliota ja neljä samankokoista leivinpaperia. 

Halkaise perunat ja kasaa ne leivinpapereiden päälle annoksittain. Purista jokaiseen valkosipulinkynsi. Lisää salvianlehtiä ja suolaa. Lorauta päälle oliiviöljyä. 

Paista grillissä noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Pidä osa ajasta epäsuorassa lämmössä, jotta perunat eivät kärähdä.

Feta-perunanyytit
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti