Skip to main content

Nyt on kuumaa! Pakenimme lasten kanssa muutama viikko takaperin Espanjan Aurinkorannikon auringon alle kun vielä Helsingissä satoi tiskirättejä vaakasuoraan. Söimme papan ja mamman huomissa karjalanpiirakoita ja Oltermannia, mutta muutaman kerran tuli lähdettyä myös ravintolaan ja kokattua espanjalaista ruokaa. Espanjalainen tapas Gambas Pil pil eli chili-valkosipuliöljyssä tiristetyt katkaravut veivät sydämeni ja makunystyräni! Matkatuliaisena tässä teille tästä koukuttavasta tapaksesta muokattu pastaresepti.

Pil pil pasta resepti

Pil pil pasta on täydellistä treffiruokaa. Loman aikana dm kävi kuumana ja olin sopinut netflix & chill tyyppiset treffit seuraavalle viikolle. Ainoa vaan, että mulla ei ole telkkaria 🙊 No, keksittiin kyllä muutakin tekemistä. Kokattiin yhdessä tämä Espanjan reissun inspiroima pasta ja korkattiin viinipullo. Tämä oli niin hitti, että tein sitä seuraavanakin iltana siskolle ja kummitytölle.

Chili-valkosipuliöljyn voi aivan hyvin muhitella valmiiksi jo hyvissä ajoin etukäteen. Jättikatkaravut lisätään vasta aivan lopussa ja gambas pil pil sekoitetaan pastan joukkoon. Tai sitten nauti tirisevän kuuma tapas hyvän leivän kera sellaisenaan.

Pil pil pasta ohje

Gambas pil pil pasta

4 hlö

n. 1 dl oliiviöljyä
1 iso sipuli
6 valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä
yrttejä esim timjami ja rosmariini
1 rs kirsikkatomaatteja
2 rkl tomaattipyrettä
ripaus savupaprikamaustetta
mustapippuria
suolaa
loraus valkoviiniä
300 g kuorittuja jättikatkarapuja (pakaste)
nippu lehtipersiljaa

350 g pastaa

Halkaise chilit, poista siemenet ja leikkaa pieneksi. Jos kyseessä on treffit, saatat haluta käyttää kertäkäyttöhanskoja chilin käsittelyyn. Kuullota reippaassa oliiviöljyssä silputtua sipulia, pienittyjä valkosipulinkynsiä ja chiliä noin 10 minuuttia. Lisää pienityt yrtit, kirsikkatomaatit, tomaattipyree ja mausteet. Nosta lämpöä ja anna tiristä 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Lorauta joukkoon valkoviiniä. Anna porista liedellä 10 minuuttia. Lisää lopuksi sulatetut ja valutetut jättikatkaravut ja pienitty lehtipersilja. Katkaravut tulee kuumentua kunnolla, mutta turhan pitkä tirisittely voi kuivattaa ne. Keitä pasta ja sekoita pil pil pastan joukkoon. Viimeistele lehtipersiljalla.

Pil pil

Lisää pastarakkautta? Kurkkaa Liemessä pastareseptit!

Treffiruoka treffipasta
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti